Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bukarestben az Eb-címért

Bukarestben az Eb-címért Sport

Szeptember 14–16. között 12 férfi és ugyanannyi női csapat küzd meg egymással a Bukarestben tartandó 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokságon. A férfiaknál Lettország megvédheti címét, míg a nőknél új bajnokot avatnak, tekintve, hogy a tavalyi győztes oroszok nem jutottak ki a tornára.

A romániai női Eb-csapatot Alexandra Uiuiu, Gabriela Irimia, Gabriela Mărginean és Ancuța Stoenescu alkotja. Az európai szakszövetség a nemzetközi rangsor szerint készítette el a négy csoport beosztását, így a 6. helyen kiemelt Románia Hollandiával (3.) és Szerbiával (11.) kezd majd a C jelű szériában. Szombaton 19.25 órától a szerbek, 21.25 órától pedig a hollandok lesznek az ellenfele. Az A-csoportba lett sorolva Ukrajna (1.), Spanyolország (8.), Svájc (9.), a B-be Franciaország (2.), Csehország (7.) és Fehéroroszország (10.), a D jelzésű triót pedig Magyarország (4.), Olaszország (5) és Belgium (12) alkotják.
A 3×3-as kosárlabdában – amely szerepel majd a 2020-as tokiói olimpia műsorán – tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, melyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, melyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük