Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bukarestben a Fradi

 

Sérülések nehezítik a címvédő Győri Audi ETO KC és a Ferencváros szezonrajtját a női kézilabda Bajnokok Ligájában, amelynek csoportköre ma puskaporos román–magyar rangadóval kezdődik. A csoportkört a Ferencváros a Bukaresti CSM otthonában kezdi – amellyel szemben idén és tavaly tavasszal is kiesett a negyeddöntőben –, a Győr pedig szombaton a szlovén Krim Mercator Ljubljanát fogadja.

„Azt hiszem, a legnehezebb csoportba kerültünk. A bukarestiek meg fogják nyerni ezt a négyest, a többi csapat pedig megküzd a második, harmadik helyért. Ebben a szezonban két kiemelkedő csapat van, a Győr és a Bukaresti CSM. Mögöttük kiegyensúlyozott a mezőny” – idézi az EHF honlapja Elek Gábort, az FTC vezetőedzőjét.

Az európai szövetség (EHF) szavazásán a csoportkörben érdekelt csapatok vezetőedzői idén is elmondhatták véleményüket a mezőny legjobbjairól. A voksoláson ezúttal 14 tréner vett részt. A legjobb kapus Amandine Leynaud (7 szavazat), a balszélső Polina Kuznyecova (Rosztov-Don, 4), a balátlövő Eduarda Amorim (Győr, 7), a beálló Stine Oftedal (Győr, 7), a jobbátlövő Nora Mörk és Anna Vjahirjeva (Rosztov-Don, 5–5), a jobbszélső Julija Managarova (Rosztov-Don, 6), a beálló Yvette Broch és Dragana Cvijic (CSM Bucuresti, 4–4), a legjobb vezetőedző pedig Ambros Martín (13) lett. A legjobb hangulatú mérkőzéshelyszínnek a győri Audi Arénát választották (12).

A szezon előtti álomcsapat összeállításából is látszik, hogy az ETO a változások ellenére idén is egyértelműen esélyes az elődöntőbe jutásra. Az EHF honlapjának megfogalmazása szerint az elmúlt hat évben a remek védekezés volt a csapat legfőbb erénye, és bár Yvette Broch elvesztése nagy érvágás lehet, továbbra is tagja a keretnek Stine Oftedal, Nycke Groot, Eduarda Amorim és Tomori Zsuzsanna, tehát az erős hátsóalakzat ezúttal is adott, kapusposzton pedig erősíteniük is sikerült.

Női kézilabda BL, mérkőzések: ma: D csoport: Bukaresti CSM – FTC-Rail Cargo Hungaria (18.30), szombat: C csoport: Győri Audi ETO KC – Krim Mercator Ljubljana (20.30). A négyes csoportokból az első három-három csapat jut a középdöntőbe, ahol a Győr és a Ferencváros összetalálkozhat, hiszen azonos ágon szerepelnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük