Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bukarestbe Budapestért?

Noha e sorok írásakor még nem biztos, előfordulhat, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligája május eleji, négyes döntő tornájának egyik helyéért budapesti és bukaresti csapat fog megküzdeni. Nevezetesen a Ferencváros (FTC-Rail Cargo Hungaria) és a CSM Bukarest (a fővárosi önkormányzat hatáskörébe tartozó, és közpénzből is simán finanszírozható Municípiumi Sportklub).

A vasárnap Thüringerben 29-29-es döntetlent játszó Fradi számára Bukaresten vezethet át az út ahhoz, hogy Budapesten, félig-meddig hazai pályán játszhasson a döntő tornán, amelynek hivatalos neve idén Tippmix EHF FINAL4 2017. Az érdekes elnevezés magyarázata az, hogy a fő támogató a Szerencsejáték Zrt. lett. Rossz nyelvek szerint ezek után nem kell csodálkozni, ha valamelyik mérkőzés furcsa eredménnyel végződik – de ez persze csak ártatlan sportvicc, fogadási csalásra ilyen szinten kár gyanakodni…

A győriek FF4-es jelenlétére nem igazán érdemes fogadni, mert valószínűleg nem jár nyereménnyel (annyira biztosnak tűnik), a Ferencváros azonban kétesélyes csatát vívhat a bukaresti csapattal. Nem jelentene kitörő (magyar) örömet egy FTC – CSM párosítás (ha tényleg összejön), de szakmai szempontból ítélve, talán mégis a jobb változat, a legnagyobb továbbjutási esélyt kínálja Elek Gábor csapatának, hiszen a skandináv stílus (a norvég Larvik és a dán Midtyilland) nemigen fekszik a Fradinak.

Ne feledkezzünk meg egy „vitéz hölgyről”, Márton Anitáról, aki az elmúlt hétvégén imponáló módon nyerte a fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság női súlylökő versenypróbáját, megvédve 2015-es címét. A tavalyi olimpián bronzérmes egy amerikai és egy új-zélandi mögött, tehát ott is Európa legjobbjaként remekelt. Másfél métert kellene javítania az eredményein, hogy a tokiói olimpián komoly aranyesélyesként induljon. A női ötpróbázók is remekeltek, Zsivoczky-Farkas Györgyi bronzérmes, Krizsán Xénia negyedik. Lesz ez még jobb is. Az érem- és aranyesélyesként számon tartott Baji Balázs gátfutó elsietett egy rajtot, emiatt kizárták.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük