Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bronzérem Dánielnek

Bronzérem Dánielnek Sport

Az elmúlt hétvégén a fővárosban zajlott a Bukarest Maraton idei kiadása, a kétnapos megmozduláson közel 17 ezren szaladtak Bukarest utcáin, szombaton a gyerekrendezvényeket, míg vasárnap a felnőtteknek szóló próbákat (10 km, félmaraton, maraton) bonyolították le.

A 10 km-es próbában a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila harmadikként haladt át a célvonalon, miután 34:55 perces idővel teljesítette a távot. A versenyt a bukaresti Alexandru Corneschi nyerte (33:07), megelőzve a szintén fővárosi Cristian Luțicot (34:27).

A Gáll Lajos Futókör tagjai is rajthoz álltak. A félmaratoni távon Szabó Irén (55 éves) a 823 női versenyző közt az 53., míg Covaciu Agustin (68 éves) az 1978-ból a 746. lett. A maratoni váltók versenyében két csapattal is beneveztek a sepsiszentgyörgyiek: Háromszék 1 (futó sorrend: Pulugor József, Csutak Tamás, Vrabie Catalin, Bihari Szilárd Attila) és Háromszék 2 (Ceobanu Daniel, Sebestien Hunor, Sándor István, György Tibor). A két csapat nemcsak a többi 484 váltóval küzdött, hanem egymás között is viaskodtak az előkelőbb helyezésért. Az első váltásnál a Háromszék 1 a 10., míg a Háromszék 2 a 12. volt, a második váltásnál már fordult a sorrend, a 2-es számú egység a 8., az 1-es számú pedig a 9. helyen állt. A harmadik váltásnál a Háromszék 1 már a 6. helyen szerepelt, a véghajrában viszont nagyot hibázott a csapat negyedik futója, elszaladt az egyik ellenőrzőpont mellett, emiatt kizárták őket. A Háromszék 2 a 8. helyezést szerezte meg. A sportolók részvételét Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és Kovászna Megye Tanácsa támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük