Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bravúros győzelem idegenben

Bravúros győzelem idegenben Sport

A Sepsi OSK labdarúgócsapata óriási fegyvertényt hajtott végre a 2017-es bajnok FC Viitorul idegenbeli legyőzésével, a piros-fehérek rendkívül izgalmas, összesen öt gólt hozó mérkőzésen bizonyultak jobbnak ellenlábasuknál az élvonal 12. fordulójában, és beérték őket pontszámban. Az alapszakasz odavágó-sorozatának utolsó felvonásában, vasárnap 20 órától a címvédő Kolozsvári CFR érkezik Sepsiszentgyörgyre.

Alaposan rákoppintott a fanyalgók orrára a Sepsi OSK, azokéra, akik már temették a csapatot a Medgyestől elszenvedett hazai meglepetés-vereséget követően. Eugen Neagoe együttese bebizonyította, hogy jó passzban van, és bármikor képes meglepetést szerezni, ha kellően felkészül ellenfeléből, és ha forró szívvel és hideg fejjel lép pályára.
Két döntetlent és egy vereséget követően a lehető legjobban kezdte az Ovidiu-beli összecsapást a Sepsi OSK, ugyanis már a 7. percben vezetést szerzett Jovanovic jóvoltából, aki egy szögletet követően fejelt a hálóba (0–1). A tengerpartiak csakhamar egyenlítettek, a 13. percben Luchin fejelt védhetetlenül a bal felsőbe (1–1). A góltól vérszemet kaptak a hazaiak, pár perc múlva Drăguș lövése csattant a keresztlécen. A szentgyörgyiek a 34. percben tizenegyest reklamáltak, Stephan Drăghici jobboldali betörését De Nooijer szabálytalanul állította meg, de a játékvezető nem így látta, sőt, sárgalappal büntette az elkaszált játékost. Szünetig Niczuly Roland parádéi jelentették a legnagyobb szenzációt, a 23 éves kézdivásárhelyi hálóőr zsinórban háromszor állta útját a hazai próbálkozásoknak, remek kvalitásokról téve bizonyságot.
A második félidő elején jórészt a két tizenhatos között zajlottak az események, mígnem a 66. percben Tandia agilis játékának köszönhetően alakult ki helyzet: az OSK tízesének passzát Drăghici a csereként beállt Mensahnak továbbította, aki nem cifrázta, hanem belőtte a bal alsóba (1–2). A Viitorul azonban ismét ki tudott egyenlíteni, a 81. percben Artean beadásánál Niczuly rosszul mozdult ki, így tehetetlen volt Băluță fejesénél (2–2). Tévedett, aki azt hitte, hogy ezzel vége, a 86. percben ugyanis Tandia ismét megmutatta mire képes, idénybeli ötödik, látványos góljával a Sepsi OSK javára döntötte el a mérkőzést. A két Hagi, a csapatvezér Gheorghe és a házi gólkirály Ianis eltiltás miatt a lelátóról tehetetlenül szemlélte, ahogy csapatuk a tavalyi után másodszor is kikap a piros-fehérektől.
Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 12. forduló: FC Viitorul – Sepsi OSK 2–3 (1–1). FC Viitorul: Cojocaru – Mladen, Luchin, Țîru, De Nooijer – Achim (Artean, 78.), T. Băluță, Vînă – Voduț (Houri, 60.), Nathko (Ciobanu, 46.), Drăguș. Vezetőedző: Gheorghe Hagi. Sepsi: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanović, Sato (Ursu, 90.) – Velev, Vașvari – Drăghici, Nouvier (Karnyicki, 37.), Ștefan (Mensah, 52.) – Tandia. Vezetőedző: Eugen Neagoe. Gólszerzők: Luchin (13.), T. Băluță (81.), illetve Jovanović (7.), Mensah (66.), Tandia (86.). Sárga lap: Natkho (3.), Artean (83.), Houri (89.), illetve Ștefan (25.), Drăghici (35.), Velev (84.), Vieira (84.), De Moura (89.), Niczuly (90+3.). <<

Nagyon szép győzelem volt, amelyet a sérült Fülöp Istvánnak ajánlok, akit várunk vissza a pályára. A bajnokság egyik legjobb csapata ellen nyertünk, de úgy gondolom, hogy mi is erős egységet alkotunk. Félidőben azt mondtam a fiúknak, legyenek agresszívebbek. Pénteken, az utolsó edzés után jöttem rá, hogy jó formában vagyunk, és megnyerhetjük a meccset. A fiúk nagy erőfeszítést tettek, mindent tiszteletben tartottak, amit kértem tőlük. Ha a folytatásban is ilyen hozzáállásunk és határozott játékunk lesz, akkor még sok mérkőzést megnyerhetünk – nyilatkozta Eugen Neagoe vezetőedző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 22., 10:39
    ÉRTÉKELÉS: -6

    Meg kerem aProfi Radio vezetoseget hogy hivja meg Niculy Rolandot egy nyilt beszelgetesre aProfi Radioba de azt napokkal azelott harangozzak be.Keremszepen ha lehet teljesitsek kivansagomat ,biztosan nem vagyok egyedul akik meghalgatnak!!!!