Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bosszantó döntő szettek

Bosszantó döntő szettek Sport

Péntektől vasárnapig a franciaországi Schiltigheimben tizenharmadik alkalommal bonyolították le az Euro Mini Champs-et, amelyen 32 ország 448 (2005-ben és 2006-ban született) asztaliteniszezője lépett asztalhoz. A romániai küldöttség legjobb eredménye a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub tehetsége, Mike Boróka nevéhez fűződik.

Mike Boróka tavaly is indult az újonc asztaliteniszezők legrangosabb és egyben legerősebb nemzetközi versenyén, akkor az előkelő ötödik helyen végzett. A 12 éves pingpongozó ezúttal nem kevesebb, mint 11 mérkőzést játszott az erőpróbán, amelyből hetet nyert meg, ez a rangsor 11. helyéhez volt elegendő.

Az első selejtezőcsoportban Boróka 3-2-re diadalmaskodott a portugál Silva Juliana ellenében, illetve 3-1-re kikapott a francia Farcy Marine-től. A második csoportkörben mindkét meccsét hozta a kézdi lány, egyaránt 3-0-ra lépte le a litván Grigorukaite Laurát és a magyar Nagy Liliánát. A harmadik csoportkörben 3-1-re kikapott a német Pan Sissitől, illetve 3-0-ra verte a francia Roy Stroeymeyte Clarissát, de mivel körbeverés volt a hármasban, így elsőként jutott ki a 32-es főtáblára.

Itt előbb 3-0-ra legyőzte a fehérorosz Khanchuk Ksenivát, majd a legjobb tizenhat között 3-0-s vereséget szenvedett a későbbi második helyezett orosz Vasilisa Danilovától. Emiatt a 9–16. helyért maradt versenyben: 3-2-re győzött az olasz Angeli Katerinával szemben, 3-1-re kikapott a francia Valee Emmától, és végül 3-0-ra legyűrte a talján Rensi Chiarát. A 12 éves lányok tornáját az orosz Anastasija Beresneva nyerte meg, Mike Boróka a 11. helyen fejezte be a rangos viadalt, míg román válogatottbeli csapattársai, a marosvásárhelyi Ungvári Evelin a 15., a ludasi Téglás Andrea pedig a 21. helyen végzett.

Mától csütörtökig már Budapesten hallatnak magukról az NMSK pingpongozói, ahol az évadnyitó magyar bajnokságon Medvés Antal, Popov Szabolcs, Chelmuş Ionuţ, Canea-Kocsis András, Oláh Kriszta és Canea-Kocsis Abigél lép asztalhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük