Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bóly nem engedte el a kupát

Bóly nem engedte el a kupát Sport

A futballé volt a főszerep Csernátonban, ahol vasárnap immár 17. alkalommal tartották meg az Eurocamp döntőjét. A házigazdák a legjobb formájukat hozták, hogy elhódítsák a kupát Bóly városától, de nem jártak sikerrel, mert a büntetőpárbajban alulmaradtak.

Vasárnap lelkes szurkolókkal és utánpótláskorú focistákkal volt tele a csernátoni focipálya, ugyanis a helyi polgármesteri hivatal szervezésében zajlott az Eurocamp nemzetközi labdarúgóturné 17. kiadása. Gajdó Benedektől, csernátoni sportbázis vezetőjétől megtudtuk: az idei Eurocampre – a sorozatba 2003 óta kapcsolódik be Csernáton – kevesebb csapat érkezett, ugyanis Németország és Franciaország képviselői nem tudtak eljönni. A 12-13 éves korosztályt érintő tornán a házigazda két csapattal volt jelen, jórészt 2004-ben született játékosokkal, illetve a Csernátoni FC 2005-ös korosztályú együttesével, de tiszteletüket tették a szlovákiai Negyed község focistái, a tavalyi Eurocamp győztese, az anyaországi Bóly SE, valamint a kézdivásárhelyi KSE Futsal Junior is.

Bölöni Dávid polgármester érdeklődésünkre kifejtette, az Eurocamp nyitást jelent a világ felé, ugyanakkor jó alkalom arra, hogy a helyi fiatalok, sportvezetők és lakosok ápoljanak vagy épp kialakítsanak új kapcsolatokat a meghívottakkal. De a legnagyobb hozadéka az Eurocampnek, hogy a fiatalokat ráneveli a futball szeretetére, ugyanakkor élteti is a labdarúgást a községben.

A tornán ötödik helyezést ért el a 2006–2007-es korosztályúakkal felállű Kézdivásárhelyi SE, negyedik lett a csernátoni 2004-es korosztály, míg a harmadik pozícióban a negyediek végeztek. A végletekig kiélezett döntőben a Csernáton FC csapott össze a Bóly SE-vel. Az első félidőben 1–0-ra az anyaországiak vezettek, de a második félidőben a házigazdák kiegyenlítettek. A rendes játékidő lejárta után, a büntetőpárbajban Bóly bírta jobban az idegek harcát, 3-1-re diadalmaskodtak, így megvédték címüket, és a magukkal hozott Eurocamp-kupát is hazavihették. Szíjas Zsolt, a győztes alakulat edzője érdeklődésünkre úgy fogalmazott, nagy öröm számukra, hogy ezúttal is övék lehet a kupa, de sokkal nagyobb öröm az, amilyen kellemes fogadtatásban részesültek a házigazdák részéről.

– A csernátoniak szívüket, lelküket kitették azért, hogy a vendégeknek jól teljen az itt eltöltött öt nap. A turné is nagyon szép volt – szögezte le Szíjas.

Hasonló elégedettség töltötte el a negyedieket is. Varga Árpád edző, aki bár az Eurocampen először jött Csernátonba, de azon kívül már többször megfordult a településen, picit kesergett a „csak” harmadik helyezésükért, de ettől függetlenül hálás, amiért ilyen jól megszervezett eseményen vehettek részt, ahol magyar gyerekekkel találkozhattak, ismerkedhettek a negyediek.

Orbán Árpád, a Csernáton FC edzője úgy vélte, annak ellenére, hogy nem sikerült első helyezést elérniük, a gyerekek a legjobb formájukat hozták a mérkőzésen, és mind a 2004-es, mind a 2005-ös korosztály kiválóan játszott. Orbán szerint is színvonalas turné volt, ami mindenképp jelentős szerepet tölt be a csernátoni futball életében. Az előzetes hírek szerint a 18. Eurocampet Franciaországban rendezik, ahová majd várják a csernátoniakat is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük