Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztonságosan két keréken

Biztonságosan két keréken Sport

Szombaton a New Fashion és a Zarah Moden készruhagyárak nagyszabású Fashion Napot szerveztek, amely alkalomból a Zöld Nap Egyesület csapata gyerekeknek szóló érdekfeszítő kerékpáros kihívással készült.

A szombat délelőtti rendezvényen a jelenlévő kézdiszéki egyesületek színesebbnél színesebb programokkal készültek, míg a Zöld Naposok a valós közlekedési szituációk modellezésére alkalmas tanpályán, közlekedési szabályok és a közúti jelzőtáblák ismertetésére, illetve a gyakorlásra fektették a hangsúlyt. Ugyanakkor időt szakítottak a két keréken való közlekedés történeti áttekintésére és a törvény által előírt biztonságos biciklizéshez elengedhetetlen felszerelések bemutatására is.

Elhangzott, a bringáról nem hiányozhat a hatékony fékberendezés, a működőképes kormányzási rendszer, a csengő, a lámpa és a fényvisszaverő elemek. „Megfigyelhető, hogy a közlekedési szabályokat a legtöbb közlekedésben résztvevő nem ismeri megfelelő pontossággal, amely számos forgalmi helyzetben eredményez bizonytalanságot. Bár a kerékpár mindennapi használatához nem kötelező jogosítvány, a forgalomban való biztonságos közlekedéshez a KRESZ ismerete elengedhetetlen” – fogalmazott az egyesületet vezető Ráduly Attila, megköszönve a felkérést a készruhagyárak vezetőségének.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük