Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztatóan debütált a KSE

Biztatóan debütált a KSE Sport

Értékes döntetlennel mutatkozott be a Kézdivásárhelyi SE a III. ligás labdarúgó-bajnokságban. A Gazda József által irányított alakulat szombaton késő délután a Románvásári VSK-val ikszelt le a Sinkovits Stadionban a négy gólt hozó mérkőzésen. Biztató kezdés ez a kék-fehéreknek, elszántságból jelesre vizsgáztak, jobb helyzetkihasználással akár a három pontot is begyűjthették volna.

Alig kezdődött meg a mérkőzés, a 6. percben máris büntetőhöz jutott a vendég együttes, miután Boricean szabálytalankodott a tizenhatoson belül Dutciuc-al szemben. Florean gyengén végezte el a tizenegyest, Bunduc pedig hárította azt. A folytatásban sem a kézdivásárhelyiek elképzelése szerint alakult a forgatókönyv, a KSE beszorult saját térfelére és csak kontrákból tudta rohamozni az ellenfél kapuját, ám veszélytelenül. A 28. percben óriásit hibázott a hazai védelem, tisztázás helyett az ellenfél játékosához küldték a labdát, Popa köszönte szépen a passzt és mattolta Bunducot (0-1).

A kapott gól felrázta a kézdieket, alig pár perc múlva Gazda végezhetett el szögletrúgást, Ştefănescunak passzolta le, aki rövid habozás után bevágta a felső sarokba (1-1). A félidő végéig lendületesen futballozott a KSE, Babei gyorsasága több veszélyes kontrákat eredményezett, de az eredmény nem változott. Szünet után Babeit ugratták ki jó ütemben, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre majd önzetlenül Gáll elé tálalt, aki bevágta a léc alá (2-1). Sajnos az egyenlítés nem maradt el, pár perc múlva újabb védelmi hiba pecsételte meg a KSE sorsát (2-2). A 77. percben nagy ziccer maradt ki, Gajdó G. beadását Babei hajszállal fejelte fölé, majd a véghajrában Bunduc védett nagyot Popával szemben.

– Félve kezdtünk, főleg az első 25 percben látszódott, hogy még az út elején vagyunk, miután gólt kaptunk kezdtünk észbe kapni, hogy kellene támadni, így sikerült helyzeteket kidolgozni, és kiegyenlíteni. Az első 40 perc nem úgy alakult, ahogy felkészítettük a mérkőzést, a legtöbb játékosunk még nem játszott ezen a szinten, de ambíció volt a játékunkban, és kis odafigyeléssel a győzelem is megszülethetett volna, de legközelebb még jobban fogunk igyekezni. Szép, látványos mérkőzés volt, az elemi hibákat kellene kiszűrni, és fizikailag erősödni, mert az izomgörcsök már nem megengedettek ezen a szinten. Azt mondom, első meccsnek nem volt rossz, de úgy gondolom, mi ennél többet tudunk, de vegyük tekintetbe, hogy fiatal és tapasztalatlan még a csapat, jómagamon kívül csak Szabó harminc feletti a keretben. Az odaadás megvan, az eredmények is jönni fognak – értékelt a meccs végén Gazda József edzőjátékos.

Labdarúgás, III. liga, 1. forduló, Sinkovits Stadion, kb. 800 néző: KSE – Románvásár 2-2 (1-1), gólszerzők: Marius Ştefănescu (35.), Gáll Attila (52.), illetve Mădălin Popa (28.), Cosmin Ţapu (55.). Sárgalap: Kurtuly (45+2.), Szabó (90+2), illetve Aeroaiei (62.), Grigore (62.).

KSE: Bunduc – Tankó, Gazda, Păun, Bukur (Stanciu 76.), Ştefănescu, Boricean, Gajdó G., Gáll (Szabó 74.), Babei (Gajdó T. 79.), Kurtuly. Edző: Gazda József. Románvásár: Băiceanu – Florean (Netbai 61.), Brăescu, Popa, Ţapu (Scânteie 81.), Grigore, Mocanu, Dutciuc (Antim 74.), Chirilescu, Aeroaiei, Marin. Edző: Susanu Iosif.

Az 1. csoport többi eredménye: Valea Mărului–FK Csíkszereda 2–2, Székelyudvarhely–Szászhermány 1–5, CSM Pașcani–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–4, Galaci Suporter Club Oțelul–Galaci Metalosport 8–0, Sănătatea Darabani–Sporting Liești 1–2, Foksány–Bákói Aerostar 0–0, a Radóci Bucovina állt. A bajnokság végén az öt csoportgyőztes feljut a II. ligába, a 13., 14. és 15. helyen végző csapatok, illetve az öt csoport leggyengébb 12. helyezettje kiesik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 28., 5:47
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Az atigazolasokrol is lehetne par sort irni,semmit nem tudunk kik jottek es honnan es foleg hova tunntek el a jo jatekosaink : Fekete,Casinean,Olah,Incze stb,

  • User
    Dátum: 2017. augusztus 28., 18:01
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Nem kell mindent a sajtotol varni. Mondjuk a csapat is kozolhetne hireket,bemutatna kepekkel a jatekosokat ,edzoket,,ifiket(milyen buszkek lennenek a gyerekek) ,meccs elozetest stb a FB -n ( a sajat weboldal az tul extra lenne:)),sokkal tobb ember lenne a merkozeseken,de ez van ez a mentalitas,made in Romania.