Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztató eredmények

Biztató eredmények Sport

Románia női kosárlabda-válogatottja sikerrel vette a csoportkörbeli akadályokat és bejutott a negyeddöntőbe az elefántcsontparti Abidjanban zajló Frankofón Játékokon. Birkózóink is jeleskedtek.

A kézdivásárhelyi Lénárt Paulával és a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincsővel felálló romániai válogatott győzelemmel kezdte a csoportkört, Lénárt és Kelemen 12-12 pontjával 58-43-ra verték Kamerunt. A második meccsükön lányaink szoros vereséget szenvedtek a kanadai Quebec tartománytól (53-56), majd a harmadik találkozón magabiztosan, 84-67 arányban iskolázták le Tunéziát. Kelemen 14, Lénárt pedig 9 ponttal vette ki részét a sikerből, amelynek köszönhetően Románia két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végzett az A-csoportban, és továbbjutott a negyeddöntőbe.

A birkózók versenyében a megyeszékhelyi MSK több kiválósága is érdekelt volt, többek között a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta, aki bronzérmet érően versenyzett a 63 kg-os súlycsoportban. Ifjúsági Európa-bajnok sportolónk a negyeddöntőben technikai tussal alulmaradt a québeci Linda Moraisszal szemben, viszont mivel ellenfele fináléba jutott, így vigaszágon a bronzéremért folyathatta. A bronzmeccsen Kovászna megye legjobb sportolója tussal gyűrte le a Kongói Demokratikus Köztársaságbéli Tabora Kbeya Rosyt. Korábban Mădălina Linguraru (48 kg) szintén bronzérmes lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük