A One Beat együttes King of Africa nevű produkciója alig egy hete készült el, most először mutatták be a nagyközönségnek

Március 10–11-én Bukarestben rendezték meg a Dance World Cup táncverseny országos szakaszát, amely előválogatóként szolgált a június 22–30. között a Barcelona melletti Sitges városában esedékes döntőre. A világverseny színvonalát jelzi, hogy 47 ország mintegy 12 000 táncosa méri össze tudását, az európaiakon kívül Argentína, Ausztrália, Kanada, Kína és az Egyesült Államok is képviselteti magát. És most már biztos: Sepsiszentgyörgy is ott lesz.

A sepsiszentgyörgyi Love To Dance Egyesület a Gyermekek Palotájával közösen hat produkcióval nevezett a versenyre, Commercial Dance és Hip Hop kategóriákban, gyerek, ifjúsági és felnőtt korosztályokban.

– Nagyon nehéz megmérettetésre számítottunk, és kevés reménnyel indultunk, mivel 100 pontból 70 szükséges a kvalifikáláshoz, azonban nagy örömünkre mind a hat csapatunk 80 pont felett teljesített, ez pedig a szabályzat értelmében magas kvalifikációs eredménynek számít – ecsetelte lapunknak Molnár Enikő oktató, csapatvezető.

A Duo/Trio/Quartet children commercial kategóriában a Teenager Love című produkcióval a Cernescu Denisa-Maria és Okos Márk-Deniz duó második lett, 85,50 pontot érdemelve ki a 100-ból, így simán továbbjutottak.

A gyerek korosztály Hip Hop kategóriájában a Dancing Dolls tánccsoport a Get Down nevű műsorszámával a hat benevező közül harmadik lett, 86 pontot szerezve. Ugyancsak a Dancing Dolls formáció Commercial Dance kategóriában a The Clowns nevű műsorukkal, a szentgyörgyiek közül a legmagasabb, 95,75-ös pontszámmal kvalifikálódtak a világbajnokságra. A lányok pontszáma a 4. legmagasabb pontszám volt a kétnapos verseny összesítésében. A Dancing Dolls (Táncoló babák) tagjai: Bartha Csilla, Cojocaru-Vlad Lorena-Ştefania, Coman Emília-Katalin, Gombos Andrea, Imreh Izabella, Imreh Zselyke, Koós Adrienn, Urdă Andreea-Mălina, Sylvester Henrietta-Vanda.

A No Limit csapat (junior large group commercial kategóriában) az Emergency című performansszal 88,50 pontszámmal második lett. A No limit tagjai: Alexandrescu Andreea-Victoria, Barabási Janka-Johanna, Bălănică Alexandra, Bălănică Briana, Bernád Andrea, Bercea Andrada-Nicoleta, Boriceanu Bianca-Vasilica, Boriceanu Beatrice-Florena, Cernescu Denisa-Maria, Csutka-Daczó Zsanna, Dobri Anita, Györgyilyés Barbara, Iancu Rafaela, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Karácsony Adrienn, Krizbai Attila, Laslo Renáta-Brigitta, Moldovan Andreea-Elena-Mihaela, Okos Márk-Deniz, Pandele Mara-Ioana, Pap Hunor, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Turturică Diana-Oana, Trandafir Rianna-Ecaterina, Vass Barbara-Nikolette.

A Mega formáció a The power of real music fantázianevű produkcióval második lett 88,75-ös pontszámmal.

– Nagyon büszkék vagyunk a Mega formáció eredményére, mivel első versenyünk ezzel a produkcióval, amelyben 43 gyerek táncol és kilencen közülük 7-10 évesek, holott a korosztály 17-25 év, ellenfeleink sokkal nagyobbak voltak. A betanított Hip Hop koreográfiáért külön köszönet jár Cosma Lennon Levinek – tette hozzá Molnár Enikő.

Mega formáció: Ádám Kriszta, Alexandrescu Andreea-Victoria, Barabási Janka-Johanna, Bartha Csilla, Bălănică Alexandra, Bălănică Briana, Bernád Andrea, Bercea Andrada-Nicoleta, Boriceanu Bianca-Vasilica, Boriceanu Beatrice-Florena, Cernescu Denisa-Maria, Benedek Orsolya, Coman Emília, Cojocaru-Vlad Lorena-Ştefania, Csutka-Daczó Zsanna, Dima Cosmin, Dobri Anita, Galang Nicole-Anne, Gombos Andrea, Györgyilyés Barbara, Iancu Henrietta-Judit, Iancu Rafaela, Imreh Diána-Andrea, Imreh Izabella, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Imreh Zselyke, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Krizbai Attila, Kulcsár Bernadett, Laslo Renáta-Brigitta, Moldovan Andreea Elena Mihaela, Okos Márk-Deniz, Pandele Mara-Ioana, Pap Hunor, Popa Ana-Maria, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Turturică Diana-Oana, Trandafir Rianna-Ecaterina, Vass Barbara-Nikolette, Urdă Andreea-Mălina, Vlăsceanu Anrea-Renáta, Zsigmond Zsanett.

A One Beat együttes a senior large group commercial-kategóriában King of Africa nevű vadonatúj produkcióval 82,50 pontot szerzett, helyezést viszont nem ért el mivel nem volt ellenfelük ebben a kategóriában, de természetesen továbbjutottak a világkupára.

A One Beat tagjai: Ádám Kriszta, Benedec Orsolya, Cernescu Denisa-Maria, Dima Cosmin, Galang Nicole-Anne, Iancu Henrietta-Judit, Imreh Diána-Andrea, Kulcsár Bernadett, Moldovan Andreea-Elena-Mihaela, Popa Ana-Maria, Vlăsceanu Anrea-Renáta, Zsigmond Zsanett.

– Minden elismerésem a gyerekeknek, akik keményen edzettek az elmúlt hetek során, a szülőknek, akik mindvégig támogattak anyagilag és elkísértek, szurkoltak nekünk. Köszönjük Imreh Ildikónak a sok segítséget és csodálatos varrónőnknek Bartók Ildikónak, aki csodaszép ruháinkat elkészítette – mondta el Molnár Enikő.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Magasabbra teszik a lécet

A sepsiszentgyörgyi Alpin SK alpesi sízői számára befejeződött a 2017–2018-as versenyidény, a klub versenyzői biztató eredményeket értek el azokon a helyi, illetve országos szintű megmérettetéseken, amelyeken indultak.

Stadionavató cseppnyi borúval

Fordulatos mérkőzés végén be kellett érnie egy ponttal a szemerjai stadionban első élvonalbeli tétmeccsét játszó Sepsi OSK-nak, amely közel 5000 szurkoló előtt egygólos hátrányból fordított, köszönhetően a Fülöp István által magabiztosan értékesített két büntetőnek. A ráadásban viszont kihagyott a piros-fehérek védelme, Voluntari pontot rabolt.

Röviden

Vizsgálatot kértek A labdarúgó III. liga 1. csoportjában érdekelt, nemrég tulajdonosváltáson átesett Galaci SC Oţelul felkérte a Román Labdarúgó-szövetség illetékes bizottságát, hogy vizsgálja meg a 17. fordulóbeli KSE – FK Csíkszereda (3-5), illetve a 18. fordulóban lejátszott Csíkszereda – Románvásár (3-1) mérkőzéseket, mivel véleményük szerint nem tisztességes úton dől el a II. ligába való feljutás […]

Kétgólos vereség

A Kézdivásárhelyi SE teremlabdarúgó-csapata 7-5 arányú vereséget szenvedett a Bodzavásári Fortius vendégeként vasárnap, a másodosztályos pontvadászat 17. játéknapján. A rövid cserepaddal bíró kézdiek az első félidőben még 6-0-s hátrányban voltak, majd feljavuló játékkal szépítettek ugyan az eredményen, de kiegyenlíteni már nem tudtak.

Kitűnően adogattak

Szombaton és vasárnap a bukaresti Infinity Sport Aréna adott otthont az ifjúsági korosztályú fallabdázók országos bajnokságának. A tornára öt sportklub (két bukaresti, egy-egy sepsiszentgyörgyi, csíki és călăraşi-i) 34 korosztályos versenyzőt nevezett be hat kategóriában.

Éremeső a tatamin

Vasárnap a shito-ryu országos stílusbajnokságon remekeltek a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub tagjai. Az izvorani-i olimpiai központban lebonyolított erőpróbán 19 shito-ryu klub 395 versenyzője mérte össze tudását.

Röviden

  A 10. Fashion-kupa Ötven csapat, azaz több mint 600 gyermek tette próbára magát az elmúlt hétvégén, Kézdivásárhelyen, az U8-as és U10-es jégkorongozók számára 10. alkalommal kiírt Fashion-kupán. Az ország minden részéről érkeztek résztvevők, a székely megyéken kívül a fővárosból, de Galacról és Brăiláról is neveztek a turnéra. Szombaton 24 U8-as csapat mérkőzött egymással – […]

Ítéletidőben fociztak

A vasárnapi kedvezőtlen időjárás sem állította meg a IV. ligás csapatokat abban, hogy lejátsszák a 18. fordulóba beütemezett mérkőzéseket, bár az a négy csapat, amelyik szombaton letudta a soros penzumot, mindenképpen szerencsésebbnek mondhatja magát.

Jászvásár simán nyert

Magabiztos győzelmet aratott a vendég Jászvásári Poli pénteken a házigazda Sepsi Futsal felett, a teremlabdarúgó élvonal alapszakaszának utolsóelőtti fordulójában. A kiesés elkerüléséért küzdő sepsiszentgyörgyiek az utolsó körben a bajnokesélyes Déva otthonába látogatnak.

Hengerelt a Sepsi–SIC

Háromból három mérkőzést nyert fölényesen a címvédő Sepsi–SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának második teremtornáján.
A pontvadászat legjobb öt csapatát tömörítő felsőház Alexandrián gyűlt össze az elmúlt hétvégén, ahol a sepsiszentgyörgyiek sorrendben a házigazda Alexandria, a Brassói Olimpia és a Szatmárnémeti VSK skalpjait gyűjtötték be, így megőrizték vezető pozíciójukat a rájátszás előtt.

Egy pont idegenből

Nem tudta kihasználni helyzeteit, így döntetlennel kellett beérnie a KSE-nek Barcarozsnyón, a harmadosztályos labdarúgó-bajnokság szombati, 18. játéknapján. A kék-fehérek több mint egy félidőt emberelőnyben játszottak, ám így sem tudtak felülkerekedni a „bunkerfocit” alkalmazó hazaiakkal szemben.

Végre itthon a Sepsi OSK!

Történelmi pillanathoz érkezett a sepsiszentgyörgyi labdarúgás: élvonalbeli feljutása óta először élvezheti ténylegesen a hazai pálya előnyét a Sepsi OSK, amely ma 20.45-től az FC Voluntarit látja vendégül a szemerjai stadionban. A jegyek már napokkal korábban elfogytak, a szurkolók különleges koreográfiával készülnek, és ami a legfontosabb, a csapat is készen áll arra, hogy tömött lelátók előtt igazán emlékezetessé tegye ezt a pillanatot.

Gépfegyverek között

Deja vu ézéssel haladnak a Khumba Trans-Afrika Expedíció tagjai: üzemanyagot csak hosszú sorok kiállásával lehet vásárolni, de az expedíciónak a kilencvenes évek előtti Romániában szocializálódott tagjai meg tudják ezt oldani. A meleg mérséklődött, a biztonság viszont romlott.

Sportajánló a hétvégére

Kosárlabda Mától vasárnapig Alexandrián rendezik a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának második teremtornáját a mezőny öt legjobb csapata számára. Mint ismeretes, a címvédő Sepsi–SIC győzelemmel indította a pontvadászat ezen szakaszát, múlt szombaton 86-77-re lelépve a Kolozsvári Egyetemet. A zöld-fehérekre ezúttal három összecsapás vár. A torna programja: ma 17 órától Alexandria – Sepsi-SIC (élőben a FRB […]

Röviden

Hárman a döntőben Szombaton és vasárnap Zilahon rendezték meg az ifjúsági II-es csapatok és egyéni birkózók országos elődöntőjét, amelyen a helyi MSC és a Sepsi ISK tizenkét sportolóval vett részt. A municípiumi klubtól Nichifor Levente (60 kg) és Virgil Brașoveanu (110 kg), míg a sportiskolától Narcisa Neagu (57 kg) harmadik helyezéssel zárta a tornát. A […]