A One Beat együttes King of Africa nevű produkciója alig egy hete készült el, most először mutatták be a nagyközönségnek

Március 10–11-én Bukarestben rendezték meg a Dance World Cup táncverseny országos szakaszát, amely előválogatóként szolgált a június 22–30. között a Barcelona melletti Sitges városában esedékes döntőre. A világverseny színvonalát jelzi, hogy 47 ország mintegy 12 000 táncosa méri össze tudását, az európaiakon kívül Argentína, Ausztrália, Kanada, Kína és az Egyesült Államok is képviselteti magát. És most már biztos: Sepsiszentgyörgy is ott lesz.

A sepsiszentgyörgyi Love To Dance Egyesület a Gyermekek Palotájával közösen hat produkcióval nevezett a versenyre, Commercial Dance és Hip Hop kategóriákban, gyerek, ifjúsági és felnőtt korosztályokban.

– Nagyon nehéz megmérettetésre számítottunk, és kevés reménnyel indultunk, mivel 100 pontból 70 szükséges a kvalifikáláshoz, azonban nagy örömünkre mind a hat csapatunk 80 pont felett teljesített, ez pedig a szabályzat értelmében magas kvalifikációs eredménynek számít – ecsetelte lapunknak Molnár Enikő oktató, csapatvezető.

A Duo/Trio/Quartet children commercial kategóriában a Teenager Love című produkcióval a Cernescu Denisa-Maria és Okos Márk-Deniz duó második lett, 85,50 pontot érdemelve ki a 100-ból, így simán továbbjutottak.

A gyerek korosztály Hip Hop kategóriájában a Dancing Dolls tánccsoport a Get Down nevű műsorszámával a hat benevező közül harmadik lett, 86 pontot szerezve. Ugyancsak a Dancing Dolls formáció Commercial Dance kategóriában a The Clowns nevű műsorukkal, a szentgyörgyiek közül a legmagasabb, 95,75-ös pontszámmal kvalifikálódtak a világbajnokságra. A lányok pontszáma a 4. legmagasabb pontszám volt a kétnapos verseny összesítésében. A Dancing Dolls (Táncoló babák) tagjai: Bartha Csilla, Cojocaru-Vlad Lorena-Ştefania, Coman Emília-Katalin, Gombos Andrea, Imreh Izabella, Imreh Zselyke, Koós Adrienn, Urdă Andreea-Mălina, Sylvester Henrietta-Vanda.

A No Limit csapat (junior large group commercial kategóriában) az Emergency című performansszal 88,50 pontszámmal második lett. A No limit tagjai: Alexandrescu Andreea-Victoria, Barabási Janka-Johanna, Bălănică Alexandra, Bălănică Briana, Bernád Andrea, Bercea Andrada-Nicoleta, Boriceanu Bianca-Vasilica, Boriceanu Beatrice-Florena, Cernescu Denisa-Maria, Csutka-Daczó Zsanna, Dobri Anita, Györgyilyés Barbara, Iancu Rafaela, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Karácsony Adrienn, Krizbai Attila, Laslo Renáta-Brigitta, Moldovan Andreea-Elena-Mihaela, Okos Márk-Deniz, Pandele Mara-Ioana, Pap Hunor, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Turturică Diana-Oana, Trandafir Rianna-Ecaterina, Vass Barbara-Nikolette.

A Mega formáció a The power of real music fantázianevű produkcióval második lett 88,75-ös pontszámmal.

– Nagyon büszkék vagyunk a Mega formáció eredményére, mivel első versenyünk ezzel a produkcióval, amelyben 43 gyerek táncol és kilencen közülük 7-10 évesek, holott a korosztály 17-25 év, ellenfeleink sokkal nagyobbak voltak. A betanított Hip Hop koreográfiáért külön köszönet jár Cosma Lennon Levinek – tette hozzá Molnár Enikő.

Mega formáció: Ádám Kriszta, Alexandrescu Andreea-Victoria, Barabási Janka-Johanna, Bartha Csilla, Bălănică Alexandra, Bălănică Briana, Bernád Andrea, Bercea Andrada-Nicoleta, Boriceanu Bianca-Vasilica, Boriceanu Beatrice-Florena, Cernescu Denisa-Maria, Benedek Orsolya, Coman Emília, Cojocaru-Vlad Lorena-Ştefania, Csutka-Daczó Zsanna, Dima Cosmin, Dobri Anita, Galang Nicole-Anne, Gombos Andrea, Györgyilyés Barbara, Iancu Henrietta-Judit, Iancu Rafaela, Imreh Diána-Andrea, Imreh Izabella, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Imreh Zselyke, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Krizbai Attila, Kulcsár Bernadett, Laslo Renáta-Brigitta, Moldovan Andreea Elena Mihaela, Okos Márk-Deniz, Pandele Mara-Ioana, Pap Hunor, Popa Ana-Maria, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Turturică Diana-Oana, Trandafir Rianna-Ecaterina, Vass Barbara-Nikolette, Urdă Andreea-Mălina, Vlăsceanu Anrea-Renáta, Zsigmond Zsanett.

A One Beat együttes a senior large group commercial-kategóriában King of Africa nevű vadonatúj produkcióval 82,50 pontot szerzett, helyezést viszont nem ért el mivel nem volt ellenfelük ebben a kategóriában, de természetesen továbbjutottak a világkupára.

A One Beat tagjai: Ádám Kriszta, Benedec Orsolya, Cernescu Denisa-Maria, Dima Cosmin, Galang Nicole-Anne, Iancu Henrietta-Judit, Imreh Diána-Andrea, Kulcsár Bernadett, Moldovan Andreea-Elena-Mihaela, Popa Ana-Maria, Vlăsceanu Anrea-Renáta, Zsigmond Zsanett.

– Minden elismerésem a gyerekeknek, akik keményen edzettek az elmúlt hetek során, a szülőknek, akik mindvégig támogattak anyagilag és elkísértek, szurkoltak nekünk. Köszönjük Imreh Ildikónak a sok segítséget és csodálatos varrónőnknek Bartók Ildikónak, aki csodaszép ruháinkat elkészítette – mondta el Molnár Enikő.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

A CFR ellen az OSK A második élvonalbeli futballidényére készülő Sepsi OSK már jó ideje beharangozta, hogy június 26-án a bajnok Kolozsvári CFR ellen játssza a nyár első felkészülési mérkőzését. A találkozó helyszíne korábban kérdéses volt, de a klub nemrég a sepsiszentgyörgyi stadiont jelölte meg hivatalos színtérként. A kedden 18 órától kezdődő összecsapásra a belépés […]

Ronaldo mint gólkirály?

Jó hír a focidrukkereknek, hogy a 0-0 eddig ismeretlen a labdarúgó-világbajnokságon, amelyen a gólok kiemelkedően magas számban esnek rögzített szituációkból. Az 1954-es vb óta nem fordult elő, hogy a torna első húsz meccséből egy se végződjön gól nélküli döntetlenre.

Játékosok a számok tükrében

Sikeresen abszolválta fennállása első élvonalbeli szezonját a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a gyengébb idénykezdést követően a pontvadászat második felében alaposan rácáfolt a fanyalgókra, és 9. helyével feltette az i-re a pontot. Az alsóházi rájátszás meglepetéscsapata adta a play-out gólkirályát, Fülöp István személyében (7 gól), aki Mario Rondonnal osztozkodott eme kitüntetésben. A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) közzétette a piros-fehér keret előző szezonbeli statisztikáit.

Teqball-nagyhatalom lehetünk

2014-ben indult világhódító útjára a teqball, a dinamikusan fejlődő, magyar fejlesztésű sportágat a KSE-napok keretében mutatták be Kézdivásárhelyen. Az ország egyedüli hivatalos csapatának, a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Teamnek a csapatvezetőjét, Ilyés Szabolcsot kérdeztük a focira épülő, de egy különleges asztalon játszott sportágról.

Röviden

Visszavágna a Nemere Egygólos hátrányból várja a szombati visszavágót a Gelencei Nemere labdarúgócsapata, miután a III. ligáért kiírt osztályozó első felvonásán, múlt szombaton 1–0 arányban fejet hajtott a Brassói SR otthonában. A párharc második, mindent eldöntő összecsapását június 23-án, szombaton 17.30-tól rendezik Gelencén. Háromszék bajnoka és kupagyőztese szeretne meglepetést okozni a Cenk-alattiakkal szemben, kihasználnák a […]

Papírforma és meglepetések

A hazai rendezésű világbajnokságot két győzelemmel kezdő orosz labdarúgó-válogatott soha nem szerzett még ilyen sok gólt az első két meccsén a vb-k történetében.

Kézi-Eb Magyarországon

Magyarország és Szlovákia rendezheti 2022-ben a férfi kézilabda Európa-bajnokságot – erről a kontinentális szövetség (EHF) glasgow-i kongresszusán született döntés, szerdán.

Zidane és Jucika

Hát így, kedves olvasó, nemrég távozott a Nagy Zinedine. Három év, három BL-trófea a Reállal. Okos ember, tudja, hogy kutyavásár csak egyszer volt Pesten, a legjobb háziasszony is végül csak odakozmálja a mártást, és a kolozsvári Caritas is bebukott, mikor eljött az ideje.

Kane Lineker nyomdokain

Huszonnyolc év elteltével szerzett ismét angol labdarúgó két gólt egy világbajnoki mérkőzésen: ez a bravúr Harry Kane-nek sikerült Volgográdban a tunéziaiak elleni hétfői találkozón.

Háromszékiek az elsőségért

Korosztályonként hat anyaországi és hat székelyföldi gyermekcsapat részvételével hétfőn Csíkszeredában elkezdődött a 3. Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgótorna. Két helyszínen, az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán és a stadion füves pályáján zajlanak a mérkőzések.

Hadnagy aláírt

Egy évvel meghosszabbította szerződését a Sepsi OSK 80-as mezszámú klasszisa, Hadnagy Attila. A tapasztalt támadó így a 2018–19-es szezonban is bevethető lesz a piros-fehéreknél.

Szabó nyert Sugásfürdőn

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor nyerte vasárnap a Sugásfürdő felé vezető úton megrendezett másodosztályos hegyi gyorsasági bajnokság hatodik futamát, amely egyben a regionális bajnokság második versenyét jelentette. A Sugárfürdő Metalubs Kupát a megyeszékhelyi Auto Crono Klub és a csíkszeredai Pro Motor Harghita szervezte Kovászna Megye Tanácsa támogatásával.

Röviden

Vb-tippverseny Ön szereti a focit? Ért is hozzá? Bizonyítsa be: találja el a világbajnokság 13 mérkőzésének eredményét, és nyerjen lapunkkal! A nyereményeket lásd a 11. oldalon. A mérkőzések végkimenetelét a totóból ismert módszerrel kell megtippelni (1 = az első csapat győz; X = döntetlen; 2 = a második csapat győz), a kitöltött szelvényeket (bármennyit!) június […]

Ritka, aki 5 vb-n szerepel

Rafael Márquez, a mexikói labdarúgó-válogatott 39 éves játékosa elárulta: nagy érzelmi lökést kapott azzal, hogy a futballtörténelem harmadik játékosaként ötödik világbajnokságán is pályára léphetett.

Esélyesek rossz napjai

A világbajnokság egyik nagy esélyesének tartott Brazília 1-1-es döntetlennel kezdte az oroszországi tornát. Neymarék már a 20. percben vezettek a szervezetten védekező Svájc ellen, végül azonban be kellett érniük egy ponttal.