A One Beat együttes King of Africa nevű produkciója alig egy hete készült el, most először mutatták be a nagyközönségnek

Március 10–11-én Bukarestben rendezték meg a Dance World Cup táncverseny országos szakaszát, amely előválogatóként szolgált a június 22–30. között a Barcelona melletti Sitges városában esedékes döntőre. A világverseny színvonalát jelzi, hogy 47 ország mintegy 12 000 táncosa méri össze tudását, az európaiakon kívül Argentína, Ausztrália, Kanada, Kína és az Egyesült Államok is képviselteti magát. És most már biztos: Sepsiszentgyörgy is ott lesz.

A sepsiszentgyörgyi Love To Dance Egyesület a Gyermekek Palotájával közösen hat produkcióval nevezett a versenyre, Commercial Dance és Hip Hop kategóriákban, gyerek, ifjúsági és felnőtt korosztályokban.

– Nagyon nehéz megmérettetésre számítottunk, és kevés reménnyel indultunk, mivel 100 pontból 70 szükséges a kvalifikáláshoz, azonban nagy örömünkre mind a hat csapatunk 80 pont felett teljesített, ez pedig a szabályzat értelmében magas kvalifikációs eredménynek számít – ecsetelte lapunknak Molnár Enikő oktató, csapatvezető.

A Duo/Trio/Quartet children commercial kategóriában a Teenager Love című produkcióval a Cernescu Denisa-Maria és Okos Márk-Deniz duó második lett, 85,50 pontot érdemelve ki a 100-ból, így simán továbbjutottak.

A gyerek korosztály Hip Hop kategóriájában a Dancing Dolls tánccsoport a Get Down nevű műsorszámával a hat benevező közül harmadik lett, 86 pontot szerezve. Ugyancsak a Dancing Dolls formáció Commercial Dance kategóriában a The Clowns nevű műsorukkal, a szentgyörgyiek közül a legmagasabb, 95,75-ös pontszámmal kvalifikálódtak a világbajnokságra. A lányok pontszáma a 4. legmagasabb pontszám volt a kétnapos verseny összesítésében. A Dancing Dolls (Táncoló babák) tagjai: Bartha Csilla, Cojocaru-Vlad Lorena-Ştefania, Coman Emília-Katalin, Gombos Andrea, Imreh Izabella, Imreh Zselyke, Koós Adrienn, Urdă Andreea-Mălina, Sylvester Henrietta-Vanda.

A No Limit csapat (junior large group commercial kategóriában) az Emergency című performansszal 88,50 pontszámmal második lett. A No limit tagjai: Alexandrescu Andreea-Victoria, Barabási Janka-Johanna, Bălănică Alexandra, Bălănică Briana, Bernád Andrea, Bercea Andrada-Nicoleta, Boriceanu Bianca-Vasilica, Boriceanu Beatrice-Florena, Cernescu Denisa-Maria, Csutka-Daczó Zsanna, Dobri Anita, Györgyilyés Barbara, Iancu Rafaela, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Karácsony Adrienn, Krizbai Attila, Laslo Renáta-Brigitta, Moldovan Andreea-Elena-Mihaela, Okos Márk-Deniz, Pandele Mara-Ioana, Pap Hunor, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Turturică Diana-Oana, Trandafir Rianna-Ecaterina, Vass Barbara-Nikolette.

A Mega formáció a The power of real music fantázianevű produkcióval második lett 88,75-ös pontszámmal.

– Nagyon büszkék vagyunk a Mega formáció eredményére, mivel első versenyünk ezzel a produkcióval, amelyben 43 gyerek táncol és kilencen közülük 7-10 évesek, holott a korosztály 17-25 év, ellenfeleink sokkal nagyobbak voltak. A betanított Hip Hop koreográfiáért külön köszönet jár Cosma Lennon Levinek – tette hozzá Molnár Enikő.

Mega formáció: Ádám Kriszta, Alexandrescu Andreea-Victoria, Barabási Janka-Johanna, Bartha Csilla, Bălănică Alexandra, Bălănică Briana, Bernád Andrea, Bercea Andrada-Nicoleta, Boriceanu Bianca-Vasilica, Boriceanu Beatrice-Florena, Cernescu Denisa-Maria, Benedek Orsolya, Coman Emília, Cojocaru-Vlad Lorena-Ştefania, Csutka-Daczó Zsanna, Dima Cosmin, Dobri Anita, Galang Nicole-Anne, Gombos Andrea, Györgyilyés Barbara, Iancu Henrietta-Judit, Iancu Rafaela, Imreh Diána-Andrea, Imreh Izabella, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Imreh Zselyke, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Krizbai Attila, Kulcsár Bernadett, Laslo Renáta-Brigitta, Moldovan Andreea Elena Mihaela, Okos Márk-Deniz, Pandele Mara-Ioana, Pap Hunor, Popa Ana-Maria, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Turturică Diana-Oana, Trandafir Rianna-Ecaterina, Vass Barbara-Nikolette, Urdă Andreea-Mălina, Vlăsceanu Anrea-Renáta, Zsigmond Zsanett.

A One Beat együttes a senior large group commercial-kategóriában King of Africa nevű vadonatúj produkcióval 82,50 pontot szerzett, helyezést viszont nem ért el mivel nem volt ellenfelük ebben a kategóriában, de természetesen továbbjutottak a világkupára.

A One Beat tagjai: Ádám Kriszta, Benedec Orsolya, Cernescu Denisa-Maria, Dima Cosmin, Galang Nicole-Anne, Iancu Henrietta-Judit, Imreh Diána-Andrea, Kulcsár Bernadett, Moldovan Andreea-Elena-Mihaela, Popa Ana-Maria, Vlăsceanu Anrea-Renáta, Zsigmond Zsanett.

– Minden elismerésem a gyerekeknek, akik keményen edzettek az elmúlt hetek során, a szülőknek, akik mindvégig támogattak anyagilag és elkísértek, szurkoltak nekünk. Köszönjük Imreh Ildikónak a sok segítséget és csodálatos varrónőnknek Bartók Ildikónak, aki csodaszép ruháinkat elkészítette – mondta el Molnár Enikő.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Kupaforduló Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli […]

Sportajánló a hétvégére

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

Mozgásba lendül Szentgyörgy!

Szeptember 21., péntek   Városközpont, Szabadság tér 17.00 A Sportnapok hivatalos megnyitója 17.15 Kicsid Gábor tiszteletfutás 17.30 Olimpiai színek stafétája (Olimpiai Akadémia, Révész Katalin) Sepsi Aréna nagyterem 10.00 Mikó László Kosárlabda Emléktorna (Háromszék SE, Sánta Levente) 15.00 Fiú U16-os kosárlabda-bajnokság (ISK, Bernád Levente) Sepsi Aréna kisterem 13.00 A „legsportosabb osztály” vetélkedő (Equites SE, Palkó Nagy […]

Röviden

Jeleskedtek a futók A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai az elmúlt hétvégén a Román Loto Cross pénzdíjas, utcai futóverseny 21. kiírásán vettek részt a fővárosban. Szombaton új helyszínen, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza park sétányain rendezték meg a futóversenyt, a szervezők minden korcsoport első öt helyezettjét díjazták. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör sportolói ezúttal is […]

Jól mutat a tabella

A 19 éves Ianis Hagi góljával győzte le a Viitorul az újonc Hermannstadt-ot az élvonalbeli pontvadászat 8. fordulójának záró meccsén. Ugyanebben a körben francia idegenlégiósainak góljaival első idegenbeli diadalát aratta a Sepsi OSK, 3–0-ra nyerve Chiajnán.

Nem hagyta magát

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó múlt szombaton Koppenhágában, egy nemzetközi, négymenetes bokszmeccsen a 27 éves, dán Diana Nadim ellen. A pehelysúlyú kategóriás meccsen a Székely Kobra kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont ez nem volt elég a bíráknak.

Nem hagyja magát a KSE

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A jó példa ragadós

Szombaton három óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására Sepsiszentgyörgyön. A 62 résztvevő – ebből 18 gyermek – összesen 1920 km-t tett meg.

Magyarországon folytatják

Elmarad a Sepsi–SIC szerdára betervezett harmadik edzőmérkőzése Brassó ellenében, mivel a Dan Calancea által irányított barcaságiak a Takács Károly Emléktornán vesznek részt Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek csütörtöktől Magyarország felé veszik az irányt.

Jól sikerült rajt

Gólzáporos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata, amely a teremlabdarúgó II. liga hétvégi nyitányán Segesvárról tért haza győztesen. A csapat október elején játssza idénybeli első hazai meccsét, Marosvásárhely ellen.

Harmadik hely Kolozsváron

A KSE felnőtt tekecsapata a résztvevő öt alakulat közül az előkelő harmadik helyen végzett a hétvégén Kolozsváron lebonyolított Román-kupán.

Pontegyenlőség az élen

A Bereck és Gelence közti gól nélküli döntetlennel indult a labdarúgó IV. liga 5., szombati játéknapja, és úgy tűnik, továbbra sem megy a játék a címvédő Nemerének. Illyefalván nem volt ekkora a gólaszály, ahol Barót magabiztos háromgólos sikert aratott.

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Dániel jött, látott, győzött

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első […]

Nem fukarkodtak a gólokkal

A nagy játékkedvvel futballozó KSE kategorikus, négygólos sikerrel örvendeztette meg szurkolótáborát szombaton, 4–0-ra legyőzve az újonc Șomuz Fălticenit a labdarúgó III. liga 4. játéknapján a Sinkovits Stadionban. Veress Botond és Marius Ştefănescu is duplázott a találkozón, viszont az összes pályára lépett labdarúgó játékával és mentalitásával elégedett volt Gazda József edzőjátékos.