Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizakodva várják a folytatást

Bizakodva várják a folytatást Sport

Egyhetes csúszással kezdődik pénteken az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszása, az élen záró hat együttes a bajnoki címért folytatja a csatározást, míg a gyengébben rangsorolt alakulatok a kiesés elkerüléséért harcolnak. Az újonc Sepsi OSK számára is új időszámítás kezdődik az alsóházi rájátszásban, a mezőny homogénebbé vált azáltal, hogy „megszabadult” az erősebb csapatoktól.

Számunkra gyakorlatilag most kezdődik a bajnokság – húzta alá tegnapi sajtótájékoztatóján Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője, aki szerint 14 létfontosságú mérkőzés vár csapatára a play-outban.

– Szeretném, ha győzelemmel indítanánk a sorozatot, akkor is, ha idegenben játszunk. A Concordia értékes csapat, amellyel nemrég találkoztunk, de az akkor elért 1–1 helyett most nyerni szeretnénk. Véleményem szerint jó formában vagyunk, annak ellenére, hogy legutóbb kikaptunk Bukarestben a FCSB-től, de jól futballoztunk, voltak helyzeteink. A csapat bizakodóan várja a rájátszást, bízom benne, hogy a sérülések elkerülnek bennünket – fogalmazott a szakember, aki szerint megérdemlik, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljenek.

Marco Simonovszki felépült sérüléséből, és a kerettel együtt készül a folytatásra, azonban egy másik csatár, Benjamin Kuku kidőlt a sorból. Mint ismeretes, a nigériai támadó a FCSB elleni meccsen fejelt össze csapattársával, Petroviccsal, és koponyatörést szenvedett, így hosszabb kényszerpihenő vár rá.

A csapat veteránja, Hadnagy Attila is optimista hangvételben nyilatkozott, úgy véli, sokkal erősebb kerettel rendelkeznek a téli erősítéseknek köszönhetően.

– A legutóbbi négy meccsünkön négy pontot szereztünk, de ennél többre lettünk volna képesek. Az a része a bajnokságnak lezárult, most új pontvadászat kezdődik, a lényeg, hogy nem szabad pontokat elhullatnunk, és akkor elkerüljük a kiesést – fogalmazott a tapasztalt gólgyáros.

 A play-out első körének programja: pénteken FC Botoşani – Juventus (18.00); szombaton Chiajna – Sepsi OSK (18.00); vasárnap FC Voluntari – Temesvári Poli (18.00); hétfőn Dinamo – Medgyesi Gázmetán (20.45). A rangsor: 1. Botoşani 20 ponttal, 2. Dinamo 20, 3. Chiajna 14, 4. Voluntari 14, 5. Temesvár 14, 6. Sepsi OSK 10, 7. Medgyes 8, 8. Juventus 6. Az idény végén a 7. és 8. helyezett búcsúzik az élvonaltól, míg a 6. helyen végző együttes osztályozót játszik a II. liga harmadik helyezettjével.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. március 8., 10:15
    ÉRTÉKELÉS: 4

    „………de ennél többre lettünk volna képesek,”

    „Véleményem szerint jó formában vagyunk,……..”

    Ezeket a kijelentéseket már éppen ideje lenne valóra váltani , mert a fotbalt gólra játszák ez nem szépirodalom, nem virtuális szájkaraté – hálistennek – teszem hozzá. A fotbal reális tantárgy,nem filozófia . A gólokat matematikai múvelet alapján a meccs végén megszámolják. Aki gólt rúg az megmarad, aki nem az megy a sűllyesztőbe,sajnos de ez így van. Ideje lenne már felébredni és nem a közönségtől várni a benntmaradást,hanem a játékosOK kellene azt elérjék,a közönség hőbörgése csak hab a tortán,de amíg torta nincs. addig a hab magára semmire nem elég.

  • User
    Dátum: 2018. március 8., 18:09
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Na,ha jo formaban van a csapat akkor meg kell verni oket. A dontetlen nem eleg, a vereseg az egyenesen katasztrofa. A birokra nem kell kenni semmit ,ti kell mindent elharitsatok, hogy a biro ne tudjon csalni,nem kell alkalmat adni sem lehetoseget sem hogy csalni tudjanak, sem sarga lapra . Ami a legfontosabb a helyzetet be kell loni itt mar a magyarazkodas utolag nem segit. ha kihagyjatok.Engemet nem erdekelnek az utolagos magyarazkodasok,itt nincs pardon ,eles helyzetbe van a csapat vagy ti mentek egy divizioval lejjebb vagy az ellenfel. Ok is meg fognak harcolni minden egyes masodpercet, de ti egy fokkal vagy kettovel elorebb kell koncentraljatok es gondolkozzatok,a Chiajna idaig nagyon jo benyomast tett ram,de ti kepesek vagytok legyozni oket HA : nagyon akarjatok. Hajra OSK !