Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biatlon helyett sífutás

Biatlon helyett sífutás Sport

A csíkszeredai születésű Szőcs Emőke ugyan Pjongcsangban másodszor szerepelhet téli olimpián, de van benne hiányérzet, hogy Szocsival ellentétben nem sílövészetben, hanem sífutásban áll majd rajthoz.

„Hiányzik a fegyverem” – jelentette ki az MTI-nek szerdai edzése előtt a sportoló. „Jobban kedvelem a biatlont, mert a lövészet miatt összetettebb és izgalmasabb számomra”.

A 32 éves síző szerint sílövészetben egyre nehezebb kvótához jutni kis nemzetből. Erre példaként hozta fel, hogy bár a bolgár riválisait többször megelőzte a versenyeken, de négyen együtt több pontot gyűjtöttek nála, mert ő egyedül volt, ezáltal ők jutottak kvótákhoz. Magyarország 38 év után először nem szerzett indulási jogot biatlonban. Hozzátette, hogy a dél-koreai játékok után marad a sílövészetnél.

Mint biatlonos, hozzá a szabadstílus áll közelebb, ezért nem indul egyéni sprintben, mivel az a szám ezúttal klasszikus stílusú lesz Phjongcshangban. A szabadstílusú 10 kilométeren érdekelt Szőcs Emőke az ötkarikás elvárásait illetően úgy fogalmazott, nem helyezésben és időben gondolkodik, elsősorban az a célja, hogy a hasonló körülmények között készülő kis nemzetek képviselőit megelőzze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük