Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bevezetés a sportba

Minden kisiskolásnak a negyedik osztály elvégzése előtt meg kell tanulnia korcsolyázni és úszni – ezt a feladatot, s ez nem kevés, tűzték maguk elé a sepsiszentgyörgyi tanács által támogatott Bevezetés a sportba program felelősei – közölték a tegnapi sajtóértekezleten.

 Az eredetileg csak az óvodai nagycsoportosoknak, a bevezető és első osztályosoknak tervezett programot kiterjesztik negyedik osztályig, azaz a most első osztályt végzők nem „lépnek ki”, viszont ősszel újabb nagycsoport „lép be” a projektbe, és ez így megy addig, míg a „nagyok” elvégzik a negyedik osztályt.

– Lehet, hogy a növekedő költségek miatt (a program jelenleg évi 520 ezer lejből fut – szer. megj.) évente egy utcával kevesebbet tudunk megjavítani, de azt gondolom, ezzel a jövőbe fektetünk, mert semmi nem lehet fontosabb annál, hogy egy egészséges, mozgáskultúrával és -igénnyel rendelkező nemzedék nőjön fel – mondta el Antal Árpád.

A program célkitűzése, hogy a negyedik osztály elvégzése előtt minden gyerek megtanuljon korcsolyázni és úszni – tette hozzá a polgármester. Ehhez képest „jó messziről” indulunk, állapította meg Miklós Ervin, a program egyik koordinátora, hisz azzal szembesültünk, hogy az első osztályos gyerekek jelentős része nem tudja, például, egyedül megkötni a cipőfűzőjét, vagy hatalmas kihívás, hogy végigmenjen egy egyenes, földre letett deszkán, vagy átlépjen egy akadályon.

Kernászt Huba programfelelős szerint fontos, hogy kialakítsák a gyerekek mozgáskultúráját, fejlesszék az egyensúlyérzékét, mert, „mióta már nagymamánál sem lehet fára mászni”, sokan koordinációs problémákkal küzdenek.

A Bevezetés a sportba programban idén 14 óvoda, 11 iskola, 2000 gyerek, 14 oktató és két orvosi asszisztens vett részt

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük