Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bejött Neagoe merész húzása

Bejött Neagoe merész húzása Sport

Futballtörténeti tettet hajtott végre a Sepsi OSK azáltal, hogy hosszabbításban szerzett góllal legyűrte a vendég Medgyesi Gázmetánt, ezáltal pedig első élvonalbeli sikerét aratta a szemerjai stadionban. A zsúfolásig telt lelátók előtt ugyan nem a legjobb meccsét játszotta a piros-fehér mezes alakulat, de a szerencse ezúttal melléjük szegődött, így továbbra is egyedüli csapatként veretlenek a rájátszásban, és előléptek a ranglista harmadik helyére. Jöhet a botoşani-i kiszállás!

 

Az alsóházi rájátszás 5. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a hangulatra nem lehetett panasz, az MSC-stadionban egy tűt sem lehetett volna elejteni, a lelkes szurkolás egy pillanatig sem lankadt, a folyamatos biztatásnak pedig meg is lett a szüretje. Házigazdához méltón lendületesen kezdett az OSK, mindjárt az első támadásnál veszélyeztettek, Oliveira jobb oldali beadása viszont fennakadt a medgyesi védőkön. A folytatásban is a piros-fehérek voltak aktívabbak a kapu előtt, előbb Viera fejese tévesztett célt, majd Oliveira pontatlan emelését védte a vendégkapus Greab. A 23. percben Tandia átadását követően a jól helyezkedő Simonovski próbálkozott vértelenül a tizenhatosról, s a szurkolók nagy bánatára újabb hazai lehetőség maradt ki.

Hamarosan újfent bebizonyosodott a labdarúgás örök alapigazsága: ha nem adsz, kapsz! A 30. percben derült égből villámcsapásként érkezett a vendégek találata, a fellazult szentgyörgyi védelem tétlenül nézte, ahogy Buşu baloldali ívelését Rondon könnyed mozdulattal hálóba fejelte (0–1). Szünetig nem volt értékelhető megmozdulása a hátrányba került hazai csapatnak, akadozott a játék, ráadásul lefújás előtt újra a vendégek előtt csillant nagy lehetőség, de Olaru lövésének a jól helyezkedő Niczuly útját állta.

A második játékrész elején ismét Rondon okozott zavart az OSK-védelmében, Niczuly Roland azonban tette a dolgát, és ismét parádésan védett. A gyenge játékot elnézve, továbbá a támadások elősegítése érdekében Eugen Neagoe merész húzással pályára küldte Hamedet, Kukut és Hadnagy Attilát, így három csatárral támadhatott a szentgyörgyi együttes. A taktika bevált, alig öt perccel pályára lépése után Hadnagy bebizonyította miért ő az elsőszámú közönségkedvenc, Niczuly mesteri kirúgását a rutinos gólvágó köszönte szépen, és bevágta a jobb alsóba (1–1).

Nagy lehetőség egyik oldalon sem bontakozott ki, és úgy tűnt, igazságos pontosztozkodás lesz a vége, de az OSK ezt nem így gondolta, a ráadásban Fülöp szabadrúgásból ívelt a hosszú sarok felé, Ghinga középre fejelte a labdát, ahol Simonovski a hálóba továbbította, mennybe lőve csapatát. A legvégén Kuku puskázott el egy újabb lehetőséget, de ez a lényegen nem változtatott, 2–1 arányban nyert a Sepsi OSK, zsinórbeli második győzelmét könyvelve el. A következő, 6. fordulóban április 23-án, hétfőn 18 órától Botoşani otthonában mérkőznek.

 

Mestermérleg

Eugen Neagoe (Sepsi OSK): A fiúk megérdemlik a dicséretet ezért a győzelemért, roppant fontos három pontot szereztünk. Örülök, hogy az első élvonalbeli győzelmet ünnepelhettük teltház előtt, csak azt sajnálom, hogy nem nagyobb a stadionunk. Ezek a szurkolók megérdemlik, hogy a csapat bennmaradjon az I. ligában, köszönjük nekik, és reméljük, ezután is ilyen tömött lelátók előtt játszhatunk. Nehezen született meg a győzelem, a Voluntari ellen is közel álltunk hozzá, de most mi lőttünk gólt a hosszabbításban. Nagyon fontos három pontot tartottunk itthon, viszont a játékkal nem vagyok mértéktelenül elégedett, a játékosaim ennél többre képesek. A cserék jól szálltak bele a meccsbe, kockázatot vállaltam a három csatárral, és bejöttek a számításaim. Hadnagy Attila tapasztalata sokat nyomott a latba, ő a csapat szimbóluma, és egy csodálatos ember, akinek elmondtam, amikor úgy dönt, hogy szegre akasztja cipőjét, szeretném a stábomban tudni, ha még itt leszek a csapatnál. Egyelőre veretlenek vagyunk, és rajtunk áll, hogy ez így is maradjon.

Cristian Pustai (Medgyesi Gázmetán): Győzni jöttünk Sepsiszentgyörgyre, jól is kezdtünk, nagyrészt mi irányítottuk a játékot, de hibáztunk, és ez lett a vége. Mint ahogy Temesvár ellen, most is a legvégén, rögzített helyzetből kaptunk gólt, ami megengedhetetlen. Ilyen a futball, aggasztó, hogy telnek a fordulók, és hullatjuk el a pontokat. Gratulálok a hazai csapatnak, nagyon jól éreztük magunkat itt, a szurkolók nagyszerű hangulatot varázsoltak, akkor is énekeltek, amikor csapatuk hátrányban volt, ilyen kéne legyen minden mérkőzésen. Mindazonáltal, szerintem nem érdemelték meg a győzelmet. Nekik is voltak olyan meccseik, amikor a legvégén veszítettek pontokat, most úgy tűnik, megfordult a kocka.

 

Labdarúgás, 1. liga, rájátszás, 5. forduló, Sepsiszentgyörgy, 4500 néző: Sepsi OSK–Medgyesi Gázmetán 2–1 (0–1), gólszerzők: Hadnagy (69.), Simonovski (90+1.), illetve Rondon (30.). Játékvezetők: George Rădulescu (Bukarest), Alexandru Cerei (Kolozsvár), Marius Marchidanu (Brăila).

Sepsi OSK: Niczuly – Ursu, Dima (Hamed, 54.), Viera, Sato – Ghinga, Petrovic, Oliveira (Kuku, 55.), Tandia (Hadnagy, 64.), Fülöp – Simonovski. Edző: Eugen Neagoe. Gaz Metan: Greab – Crețu, M. Constantin, Fytanidis, Bușu – Cristea (Sîrghi, 71.), Rosado, Diogo, Olaru (Tîrcoveanu, 75.), Chamed (Caiado, 79.) – Rondon. Edző: Cristian Pustai. Sárga lap: Sato (80.), illetve Fytanidis (68.).

Az 5. forduló további eredményei: felsőház: Krajovai CSU–Jászvásári Poli 4–1. A Viitorul–Kolozsvári CFR találkozó tegnapi lapzártánk után kezdődött. Az Astra Giurgiu–FCSB összecsapást ma 20.45-től játsszák.

Alsóház: Voluntari–Bukaresti Dinamo 2–4, Concordia Chiajna–Bukaresti Juventus 2–1. A Temesvári Poli–FC Botoșani mérkőzést ma 18 órától rendezik. Ranglista: 7. Dinamo 32 pont, 8. Botoșani 25, 9. Sepsi OSK 19 (9–6), 10. Chiajna 19 (5–7), 11. Voluntari 18, 12. Temesvár 16, 13. Medgyes 15, 14. Juventus 13.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük