Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött a kosáridény

Múlt vasárnap a KSE kosárlabdázói számára hazai pályán fejeződött be az idény, Ljubomir Kolarevic tanítványai győzelemmel zárták idei szereplésüket a női I. ligában, ám ennek ellenére nem jutottak be az élvonalba való feljutásért küzdő négy legjobb csapat közé. A Sepsi-SIC másodcsapata számára is véget ért a szezon, ők sem tudtak bejutni a sorozat négyes döntőjébe.

A női I. liga elődöntős szakaszának utolsó fordulójában a vendég Ploieşti-i MSK-ISK a vártnál könnyebb ellenfélnek bizonyult a kézdivásárhelyi alakulat számára, a KSE minden játékosa hozzátett valamit a fölényes győzelemhez. KSE – Ploieşti 72-28 (16-6, 24-6, 16-5, 16-11).

A KSE kerete: Biszak 23/3, Csurulya 8/6, Debreczi 8/3, Rendy 5, Kászoni 4, Csillag 4, Csíki 4, Voloncs 1, Bartók 23, Kovács 4, Istók 2, Incze 3. Edző: Ljubomir Kolarevic. A KSE ötödik helyen zárt, ezzel épp, hogy lecsúszott az élvonalba feljutásért kiírt osztályozóról, amelyre az első négy helyezett csapat jogosult. Június elején a Temesvári CSM, a Gyulafehérvári Egyetem, valamint a két fővárosi együttes, a Rapid és az Agronomia küzd meg a Nemzeti Ligába kerülésért.

A női I. liga másik ágán érdekelt Sepsi-SIC 2 mindhárom mérkőzését elvesztette az élvonalbeli alakulatok szatellitcsapatai számára külön rendezett elődöntős szakasz múlt heti, marosvásárhelyi teremtornáján. A zöld-fehérek 68-48-ra kaptak ki a házigazda Sirius 2-től, 86-68-ra vesztettek az Aradi ICIM 2 ellen, végül pedig 68-63 arányban maradtak alul a Kolozsvári U 2-vel szemben. A torna végeredménye: 1. Kolozsvár (3/0) 6 pont, 2. Marosvásárhely (2/1) 5 pont, 3. Arad (1/2) 4 pont, 4. Sepsi-SIC 3 pont. Kolozsvár és Marosvásárhely jutott tovább a négyes döntőre, míg a másik elődöntős csoportból Târgovişte és Alexandria harcolta ki magának ugyanezt.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük