Romera és Petre a mérkőzés hevében. Mindketten kitűntek valamivel hétfő este Fotó: gsp.ro

Nem tudta borítani a papírformát, fejet hajtott a bukaresti Dinamo otthonában a Sepsi OSK labdarúgócsapata, a sepsiszentgyörgyi gárda az I. liga 7. fordulójának zárómérkőzésén 1-0 arányú vereséget szenvedett. Egyik csapat sem állt a helyzet magaslatán a 90 perc alatt, mindkét oldalon sántított az összjáték, a három pontról a Hanca által értékesített büntető döntött.

Mindkét együttes két zsinórbeli vereség után vágott neki a hétfő esti összecsapásnak, a házigazda Dinamo a CFR-től (0-1) és Jászvásártól (1-2) kapott ki ezt megelőzően, míg a Sepsi OSK a Medgyesi Gázmetán (1-2) és a CFR (0-2) elleni párharcokat bukta el. Ennek megfelelően győzelmi kényszerrel léptek pályára a csapatok, talán emiatt sok technikai hiba tördelte a játékot, a küzdelem leginkább mezőnyjátékra korlátozódott, kevés életrevaló próbálkozással. Rögtön az első percben szögletet végezhetett el az OSK, azonban Petre beadását Issa fölé fejelte. A 12. percben Bawab távolról próbálkozott, de lövése célt tévesztett. Az első félidőben nem tudta érvényesíteni akaratát a Dinamo, a sepsiszentgyörgyi védelem derekasan állta a sarat.

Szünet után elszántabbá váltak a fővárosiak, Bawab és Costache, majd a csereként beállt Hanca is próbára tette Fejér Béla Csongor képességeit, a zabolai kapuvédő azonban résen volt. A 67. percben Ghinga hátulról próbálta leszerelni Costachet, aki a földre került, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amelyet Hanca értékesített. A 75. percben tovább növelhette volna előnyét Cosmin Contra csapata, de Salomao kísérletét bravúrosan hárította Fejér. Az OSK legnagyobb helyzete Patrick Petre nevéhez fűződik, aki a 81. percben szabadrúgásból állt nagyon közel ahhoz, hogy bevegye Penedo kapuját, de a panamai kapus hárítani tudott. Pár perc múlva, Romera kiállítása után emberelőnybe került az OSK, de ezt nem bírták kihasználni a szentgyörgyiek, a Viitorul elleni bravúrt ezúttal nem tudták megismételni.

Megizzadt a győzelemért a Dinamo, meggyőző játék nélkül biztosította be a három pontot, azonban ez olcsó vigasz a Sepsi OSK számára, amely eddigi összes kiszállásán kikapott. A Ştefan cel Mare sugárúti stadion lelátóin mindössze 1700 szurkoló foglalt helyet, akik sportszerűtlen magatartásról tettek (sokadszorra) tanúbizonyságot, többször is skandálták a „Ki a magyarokkal az országból” ultranacionalista rigmust. A nyilvánvaló provokációra nem válaszolt a maroknyi Székely Légió, hacsak azzal nem, hogy megmutatta, miként lehet töretlen lelkesedéssel, kitartóan végigénekelni egy mérkőzést, nem az ellenféllel törődve, hanem saját kedvenceiket biztatva. Sokakban a Dinamótól kölcsönzött Patrick Petre magatartása váltott ki ellenérzést, miután a fiatal középpályás nem hallgatta csapattársaival együtt a szurkolók által minden meccs végén elénekelt székely himnuszt, helyette a fővárosi szurkolókkal ünnepeltette magát. Sőt, nem átallta kijelenteni, hogy nem akart mindenáron gólt szerezni nevelőegyesülete ellen…

Mestermérleg
Suciu Valentin: Túlságosan visszahúzódtunk, és magunkra húztuk az ellenfelet. Ők várták, hogy hibázzunk, ez be is következett, bár véleményem szerint túl könnyen fújták be a büntetőt. Több pontot kellett volna gyűjtenünk az eddigi hét fordulóban, nem sikerült megmutatnunk a csapatunk igazi erejét. Valamit változtatnunk kell, mert elfogadhatatlan, hogy telnek a játéknapok, és mások viszik el a pontjainkat. Erősítenünk kell, mert nem elég csak megjelenni a pályán, hanem jó teljesítményt is kell nyújtani.”
Cosmin Contra: „Véleményem szerint Romera kiállításáig mi uraltuk a mérkőzést, az ellenfél egy alkalommal járt közel a gólhoz, Petre szabadrúgása révén, illetve volt még pár szögletrúgásuk, ami gondot okozott számunkra. Könnyedén eljutottunk a tizenhatosig, viszont a döntő pillanatokban nem koncentráltunk eléggé, és nem tudtuk befejezni a próbálkozásokat. Megdolgoztunk ezért a három pontért, a két vereség után kellett ez a győzelem, hogy megnyugtasson bennünket, és önbizalmat adjon a folytatáshoz.”

A CFR továbbra is az élen
A 7. játéknap többi eredménye: Astra Giurgiu – Jászvásári CSMS 0-0, Medgyesi Gázmetán – Temesvári Poli 0-2 (gsz.: Vasvári 18., 25.), Juventus – FCSB 1-2 (Artur Jorge 1., illetve Benzat 22., Man 35.), Viitorul – Krajova 0-2 (Mitrita 28., 71.), Kolozsvári CFR – Voluntari 2-0 (Omrani 5., Vera 37.), Botoşani – Chiajna 2-1 (Bus 53., Roman 55., illetve Batin 27.).
A 8. forduló programja: pénteken: Astra – Juventus (18.30-tól), Krajova – Medgyes (21 órától); szombaton: Temesvári Poli – Kolozsvári CFR (18.30), Voluntari – Dinamo (21); vasárnap: Chiajna – Viitorul (18.30), FCSB – Botoşani (21); hétfőn: Jászvásár –Sepsi OSK (21 órától). 

Labdarúgás, I. liga, 7. forduló: Bukaresti Dinamo–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–0 (0–0), gólszerző: Hanca (68. – tizenegyesből). Játékvezetők: Horațiu Feșnic (Kolozsvár), Adrian Ghinguleac (Bukarest), Bogdan Gheorghe (Bukarest).

Dinamo: Penedo – Romera, Maric, Katsikas, Filip – Anton (L. Gheorghe, 78.), Mahlangu, Costache (Dudea, 86.), Bawab (Hanca, 62.), Salomao – Rivaldinho. Edző: Cosmin Contra. Sepsi OSK: Fejér – Burlacu, Damian (Dima, 69.), Ursu, Grecu – Pilibaitis (Astafei, 76.), Ghinga, Papsys (Herea, 76.), Issa Thiaw, P. Petre – Hadnagy. Edző: Valentin Suciu.

Sárga lap: Katsikas (16.), Rivaldinho (41.), Filip (56.), L. Gheorghe (79.), Hanca (79.), illetve Burlacu (61.). Kiállítva: Romera (83., Dinamo).

Az I. liga rangsora:

 1. CFR 7 6      1      0      13-1 19
 2. Botoşani 7      5      1      1      13-5 16
 3. Krajova 7      4      3      0      9-3   15
 4. FCSB 7      4      3      0      10-6 15
 5. Dinamo 7      4      0      3      9-5   12
 6. Astra 7      3      3      1      8-5   12
 7. Temesvár 7      3      1      3      5-6   10
 8. Jászvásár 7 2      3      2      4-6   9
 9. Voluntari 7 2      2      3      7-9   8
 10. Sepsi OSK 7      2      0      5      5-12 6
 11. Viitorul 7      1      2      4      3-6   5
 12. Medgyes 7 1      1      5      4-14 4
 13. Chiajna 7      0      2      5      4-9   2
 14. Juventus 7      0      2      5      4-11 2
Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Román-kupa Foksányt kell legyőznie, méghozzá idegenben a KSE harmadosztályos labdarúgó-csapatának, amennyiben tovább akar jutni a Román-kupa következő fordulójába. A mindent eldöntő mérkőzésre (visszavágót nem játszanak) holnap 17.30-kor kerül sor. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlenre állnak a felek, 2 x 15 perces ráadás következik, majd ha szükséges, 11-esrúgásokkal döntik el a továbbjutó kilétét. A KSE az […]

Röviden

Székely kakaskodás Egy nappal a beharangozott időponthoz képest, azaz csütörtökön játszott felkészülési mérkőzést a KSE III. ligás labdarúgócsapata a Kovásznán edzőtáborozó FK Csíkszereda ugyancsak harmadosztályú csapata ellenében. A vendégek Hodgyai góljával 1–0-s győzelmet arattak a Sinkovits Stadionban. Két nappal később ugyanitt Suciu Valentin gárdája 3–0-ra múlta felül a Székelyudvarhely FC csapatát, de a mérkőzés vége […]

Tarolt a Team Novák

A csíkszeredai Team Novák moldáv kerekese, Nicolae Tanovitchii nyerte a 12. Székelyföld Kerékpáros Körversenyét. Összetettben is csak a csíki gárdában leigazolt sportolók állhattak fel a dobogóra.

Kiütéses győzelem

Hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Sepsi OSK a Poli Iași ellenében a labdarúgó I. liga 4. fordulójában. Ám nemcsak az eredmény, hanem főként az időnként sziporkázó játék adhat bizakodást a jövőre nézve.

Szép hetünk volt

Az elmúlt 5-10 nap alatt ismét világraszóló magyar sportsikereknek örülhettünk. Dévai Boglárka aranyérme a szertorna Európa-bajnokságon önmagában szenzációs eredmény, s ha a világbajnokságon sikerül legalább bronzig eljutni, az már olimpiai szereplést érhetne. Amennyiben Dévai Boglárka mellé tényleg érkezne a válogatottba a… dévai központból Olivia Cimpian, nagyon ütőképes magyar csapat alakulhatna szertornában. A rendkívül tehetséges, 17 […]

Negyvenhárom spártai

Először szervezték meg Romániában a Spartan Race nevű erő- és ügyességi versenyt augusztus 4-5-én. A brassópojánai erőpróbára huszonhat országból több mint nyolcszáz versenyző nevezett be, közülük negyvenhárman Kézdivásárhelyről.

Messi és Ronaldo nélkül

A román kormány által naponta hangoztatott gazdasági fejlődés oda torkollott, hogy a most kezdődő idénytől egyetlen román sporttelevízió nem közvetíti sem a spanyol, sem az olasz labdarúgó-bajnokságot. Egyszerűn nem tudják megfizetni. Így a világ jelenleg két legjobb focistája, Messi és Ronaldo játékát legfennebb internetes streamek révén tudjuk követni. Íme, a kínálat!

Röviden

Pályán az OSK A Sepsi OSK szombaton 21 órától fogadja a Jászvásári Poli csapatát a labdarúgó I. Liga 4. fordulójában, amelynek felvezetéseképpen ma 21 órától az FC Botoşani – Astra Giurgiu mérkőzés esedékes. A továbbiakban szombaton 18 órától Concordia Chiajna – Nagyszebeni Hermannstadt, 21 órától Sepsi OSK – Jászvásári Poli CSM; vasárnap 15.30-tól Dunărea Călăraşi […]

Röviden

Ma Csíkszeredát fogadja a KSE A Valentin Suciu edzette FK Csíkszereda hétfőtől Kovásznán edzőtáborozik, napi 2–3 edzéssel készül a román labdarúgó 3. Liga augusztus végi rajtjára. És ha már itt vannak, edzőmérkőzéseket is játszik, tegnap éppen a szintén 3. ligás FC Voluntari II csapatával csapott össze a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadionban. A csíkiak 2–0-s vereséget szenvedtek, […]

Lopni nem szégyen!

A tavalyi CONIFA labdarúgó-Európa-bajnokság előtt videoüzenetben biztatta földijeit, idén júniusban viszont már két mérkőzésen is a helyszínen szurkolt a végül 4. helyen végző Székelyföld válogatottjának Bölöni László. A belga Royal Antwerp trénere azt mondta, rengeteget kapott a székelységtől, ám sajnos sosem volt ideje, lehetősége meghálálni a sok biztatást, szeretetet, ezért szabadságát megszakítva „törlesztett” Londonban. Az eseményről a Nemzeti Sport munkatársa, Jakab Árpád számolt be, alább akkori cikkéből idézünk.

Nagyszabású viadal

  A férfiaknál a francia Arthur Serrieres, a nőknél a magyarországi Poór Brigitta diadalmaskodott az elmúlt hétvégén, Marosvásárhelyen lebonyolított Xterra nemzetközi tereptriatlon világkupán. Közel százötven hivatásos versenyző állt rajthoz az 1500 méteres úszásból 30 kilométeres kerékpározásból és 10 kilométeres futásból álló erőpróbán, amely a Somostetőn és a Víkendtelepen zajlott. A győztes Arthur Serrieres a férfiak […]

Bronzérem az ISK-nak

A Sepsiszentgyörgyi ISK két csapattal képviseltette magát a második alkalommal megrendezett országos strandkézilabda-bajnokságon, nem is akárhogyan, a lányok egy bronzéremmel és egy 5. hellyel a tarsolyukban tértek haza.

Körverseny miatt útlezárás

Sepsiszentgyörgyön rajtol Székelyföld Kerékpáros Körversenyének 12. kiadása, a keddi előszakasz idejére egy órára, a szerdai Kastély etap idejére pedig egy-egy negyed órára zárják le a forgalmat a város néhány utcájában.

OSK: értékes pont idegenből

Az Astra Giurgiu otthonába látogató Sepsi OSK kiegyezett a döntetlenben szombaton, a labdarúgó I. liga 3. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi együttes már a mérkőzés legelején hátrányba került, azonban Eugen Neagoe mesterien avatkozott játékba, csereként pályára küldött játékosai kiharcolták az egy pontot. Folytatás szombaton este a vendég Jászvásár ellen.

Röviden

Tizenketten a címért Tizenkét csapat alkotja a szabadtéri kosárlabda-bajnokság hétvégi döntőtornájának mezőnyét, amelyet a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) Zsilvásárhely központjában szervez szombaton és vasárnap. A 3×3-as kosárlabda-bajnokságban először avatnak bajnokot, a sportág térhódításáról mindent elmond, hogy a 2020-as tokiói olimpiai játékokon is jelen lesz. A hazai szakszövetség a sportág népszerűsítése miatt kötelezővé tette a pontvadászatban való […]