Romera és Petre a mérkőzés hevében. Mindketten kitűntek valamivel hétfő este Fotó: gsp.ro

Nem tudta borítani a papírformát, fejet hajtott a bukaresti Dinamo otthonában a Sepsi OSK labdarúgócsapata, a sepsiszentgyörgyi gárda az I. liga 7. fordulójának zárómérkőzésén 1-0 arányú vereséget szenvedett. Egyik csapat sem állt a helyzet magaslatán a 90 perc alatt, mindkét oldalon sántított az összjáték, a három pontról a Hanca által értékesített büntető döntött.

Mindkét együttes két zsinórbeli vereség után vágott neki a hétfő esti összecsapásnak, a házigazda Dinamo a CFR-től (0-1) és Jászvásártól (1-2) kapott ki ezt megelőzően, míg a Sepsi OSK a Medgyesi Gázmetán (1-2) és a CFR (0-2) elleni párharcokat bukta el. Ennek megfelelően győzelmi kényszerrel léptek pályára a csapatok, talán emiatt sok technikai hiba tördelte a játékot, a küzdelem leginkább mezőnyjátékra korlátozódott, kevés életrevaló próbálkozással. Rögtön az első percben szögletet végezhetett el az OSK, azonban Petre beadását Issa fölé fejelte. A 12. percben Bawab távolról próbálkozott, de lövése célt tévesztett. Az első félidőben nem tudta érvényesíteni akaratát a Dinamo, a sepsiszentgyörgyi védelem derekasan állta a sarat.

Szünet után elszántabbá váltak a fővárosiak, Bawab és Costache, majd a csereként beállt Hanca is próbára tette Fejér Béla Csongor képességeit, a zabolai kapuvédő azonban résen volt. A 67. percben Ghinga hátulról próbálta leszerelni Costachet, aki a földre került, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amelyet Hanca értékesített. A 75. percben tovább növelhette volna előnyét Cosmin Contra csapata, de Salomao kísérletét bravúrosan hárította Fejér. Az OSK legnagyobb helyzete Patrick Petre nevéhez fűződik, aki a 81. percben szabadrúgásból állt nagyon közel ahhoz, hogy bevegye Penedo kapuját, de a panamai kapus hárítani tudott. Pár perc múlva, Romera kiállítása után emberelőnybe került az OSK, de ezt nem bírták kihasználni a szentgyörgyiek, a Viitorul elleni bravúrt ezúttal nem tudták megismételni.

Megizzadt a győzelemért a Dinamo, meggyőző játék nélkül biztosította be a három pontot, azonban ez olcsó vigasz a Sepsi OSK számára, amely eddigi összes kiszállásán kikapott. A Ştefan cel Mare sugárúti stadion lelátóin mindössze 1700 szurkoló foglalt helyet, akik sportszerűtlen magatartásról tettek (sokadszorra) tanúbizonyságot, többször is skandálták a „Ki a magyarokkal az országból” ultranacionalista rigmust. A nyilvánvaló provokációra nem válaszolt a maroknyi Székely Légió, hacsak azzal nem, hogy megmutatta, miként lehet töretlen lelkesedéssel, kitartóan végigénekelni egy mérkőzést, nem az ellenféllel törődve, hanem saját kedvenceiket biztatva. Sokakban a Dinamótól kölcsönzött Patrick Petre magatartása váltott ki ellenérzést, miután a fiatal középpályás nem hallgatta csapattársaival együtt a szurkolók által minden meccs végén elénekelt székely himnuszt, helyette a fővárosi szurkolókkal ünnepeltette magát. Sőt, nem átallta kijelenteni, hogy nem akart mindenáron gólt szerezni nevelőegyesülete ellen…

Mestermérleg
Suciu Valentin: Túlságosan visszahúzódtunk, és magunkra húztuk az ellenfelet. Ők várták, hogy hibázzunk, ez be is következett, bár véleményem szerint túl könnyen fújták be a büntetőt. Több pontot kellett volna gyűjtenünk az eddigi hét fordulóban, nem sikerült megmutatnunk a csapatunk igazi erejét. Valamit változtatnunk kell, mert elfogadhatatlan, hogy telnek a játéknapok, és mások viszik el a pontjainkat. Erősítenünk kell, mert nem elég csak megjelenni a pályán, hanem jó teljesítményt is kell nyújtani.”
Cosmin Contra: „Véleményem szerint Romera kiállításáig mi uraltuk a mérkőzést, az ellenfél egy alkalommal járt közel a gólhoz, Petre szabadrúgása révén, illetve volt még pár szögletrúgásuk, ami gondot okozott számunkra. Könnyedén eljutottunk a tizenhatosig, viszont a döntő pillanatokban nem koncentráltunk eléggé, és nem tudtuk befejezni a próbálkozásokat. Megdolgoztunk ezért a három pontért, a két vereség után kellett ez a győzelem, hogy megnyugtasson bennünket, és önbizalmat adjon a folytatáshoz.”

A CFR továbbra is az élen
A 7. játéknap többi eredménye: Astra Giurgiu – Jászvásári CSMS 0-0, Medgyesi Gázmetán – Temesvári Poli 0-2 (gsz.: Vasvári 18., 25.), Juventus – FCSB 1-2 (Artur Jorge 1., illetve Benzat 22., Man 35.), Viitorul – Krajova 0-2 (Mitrita 28., 71.), Kolozsvári CFR – Voluntari 2-0 (Omrani 5., Vera 37.), Botoşani – Chiajna 2-1 (Bus 53., Roman 55., illetve Batin 27.).
A 8. forduló programja: pénteken: Astra – Juventus (18.30-tól), Krajova – Medgyes (21 órától); szombaton: Temesvári Poli – Kolozsvári CFR (18.30), Voluntari – Dinamo (21); vasárnap: Chiajna – Viitorul (18.30), FCSB – Botoşani (21); hétfőn: Jászvásár –Sepsi OSK (21 órától). 

Labdarúgás, I. liga, 7. forduló: Bukaresti Dinamo–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–0 (0–0), gólszerző: Hanca (68. – tizenegyesből). Játékvezetők: Horațiu Feșnic (Kolozsvár), Adrian Ghinguleac (Bukarest), Bogdan Gheorghe (Bukarest).

Dinamo: Penedo – Romera, Maric, Katsikas, Filip – Anton (L. Gheorghe, 78.), Mahlangu, Costache (Dudea, 86.), Bawab (Hanca, 62.), Salomao – Rivaldinho. Edző: Cosmin Contra. Sepsi OSK: Fejér – Burlacu, Damian (Dima, 69.), Ursu, Grecu – Pilibaitis (Astafei, 76.), Ghinga, Papsys (Herea, 76.), Issa Thiaw, P. Petre – Hadnagy. Edző: Valentin Suciu.

Sárga lap: Katsikas (16.), Rivaldinho (41.), Filip (56.), L. Gheorghe (79.), Hanca (79.), illetve Burlacu (61.). Kiállítva: Romera (83., Dinamo).

Az I. liga rangsora:

 1. CFR 7 6      1      0      13-1 19
 2. Botoşani 7      5      1      1      13-5 16
 3. Krajova 7      4      3      0      9-3   15
 4. FCSB 7      4      3      0      10-6 15
 5. Dinamo 7      4      0      3      9-5   12
 6. Astra 7      3      3      1      8-5   12
 7. Temesvár 7      3      1      3      5-6   10
 8. Jászvásár 7 2      3      2      4-6   9
 9. Voluntari 7 2      2      3      7-9   8
 10. Sepsi OSK 7      2      0      5      5-12 6
 11. Viitorul 7      1      2      4      3-6   5
 12. Medgyes 7 1      1      5      4-14 4
 13. Chiajna 7      0      2      5      4-9   2
 14. Juventus 7      0      2      5      4-11 2
Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Szabó Nikole második Hétvégén a bukaresti Infinity Sport Aréna adott otthont a Román Junior Open elnevezésű nemzetközi ifjúsági fallabda-versenynek, amely része az európai ifjúsági körversenynek. A tornára hat kategóriában 38 gyerek nevezett be Kolumbiából, Izraelből, Bulgáriából, Ukrajnából, Egyiptomból és Romániából. A Kovászna Squash SKE csapatából három fallabdázó tette próbára magát Bara Hunor edző irányítása alatt: […]

Kézdivásárhely a címért

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub U14-es leánykosárlabda-csapata bravúros teljesítménnyel bejutott az ország hat legjobb korosztályos csapata közé, és a bajnoki címért harcolhat a május 30–június 3. között Brassóban esedékes döntő tornán.

Kiszaladták magukat

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai vasárnap a Cenk alatti városban lezajlott Brassó Nemzetközi Maratonon álltak rajthoz két váltóval, az egyik dobogós, a másik dobogóközeli helyen végzett. A hétvégi futóversenyen több mint 3000-en vettek részt.

Piruettek és dupla Lutz

Petra Knezevic Kolarevic edzőnő felrajzolta Kézdivásárhely nevét a hazai műkorcsolya-térképre. A horvát származású szakember elhivatottságának és kitartásának köszönhetően tanítványai az elmúlt hétvégén első alkalommal méretkeztek meg hivatalos versenyen.

Megyei labdarúgás: IV. és V. liga

Nem kis meglepetésre, hazai környezetben szenvedett vereséget az éllovas Gelence, mégpedig a vendég Papolctól, amely 2-1-es győzelmével előlépett a bajnoki tabella második helyére, és öt pontra megközelítette a Nemerét, három körrel a pontvadászat vége előtt. A korábbi második Nagyajta is hazai pályán kapitulált, 2-0 arányban fejet hajtva a helyzeteivel jól sáfárkodó Kovásznával szemben.

A Sporting Budo Klub újabb sikere

A kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub karatékái szombaton, a shito-ryu Román-kupán újra tanúbizonyságot tettek a klubnál folyó eredményes munkáról. A Târgovişte melletti Dragomireşti-en lezajlott kupaversenyen 22 klub 320 versenyzője mérte össze erejét.

Izgalmas véghajrá a futballbajnokságban

A Kolozsvári CFR 1907 diadalával zárult a labdarúgó I. liga felsőházi rájátszása, a fellegváriak negyedik bajnoki címüket hódították el vasárnap, miután 1–0-ra legyőzték a Viitorult, és egy ponttal megelőzték az ugyanilyen arányban győzedelmeskedő FCSB-t. A play-outban érdekelt Sepsi OSK pénteki, Juventus felett aratott győzelmével biztonságos távolságra került a kieső zónától, és három fordulóval a vége előtt valószínűsíthetően bebiztosította bennmaradását az élvonalban.

Röviden

Nyertek a magyarok Magyarország kétgólos győzelmével ért végett a szerdán Csíkszeredában lejátszott román–magyar U15-ös korosztályú barátságos labdarúgó-mérkőzés. A csapatok ünnepi hangulatban léptek pályára a csíkszeredai labdarúgó-akadémia stadionjában, a helyiek számára külön öröm volt, hogy a két válogatott keretében két-két székelyföldi játékos is helyet kapott: a romániai válogatottban Albu Attila és Szín Ferenc, míg a magyar […]

Sportajánló a hétvégére

Labdarúgás, III. liga A KSE számára ugyan befejeződött a harmadosztályos pontvadászat, de még két forduló hátra van, és továbbra is nyitott az elsőség kérdése. A 64 pontos éllovas Bákó ma 18 órától az 59 pontos Galaci Oţelullal mérkőzik, ugyanekkor a 60 ponttal bíró Csíkszereda a gyengébben rangsorolt Sănătatea Darabani-t fogadja.   Megyei labdarúgás A IV. […]

Hétvégén indul az idény

Látványos fogathajtó-versenyre kerül sor hét végén Oltszemen. Az Olt menti település modern pályáján szervezik az országos kettesfogat versenysorozat első fordulóját. Bő egy hónap múlva nemzetközi versenyre kerül sor ugyanott.

Sepsi OSK: sikerre hangolva

A Bukaresti Juventus ellen folytathatja győzelmi szériáját a Sepsi OSK, amely Voluntari és Temesvár skalpjának begyűjtése után idén harmadszor gyűrheti le a sereghajtó együttest. A ma 18 órától kezdődő mérkőzésen kötelező módon be kell gyűjteni a három pontot, ami újabb fontos lépés a bennmaradás felé.

Röviden

Érik a lilák első bajnoki címe Már csak egy győzelem választja el a Temesvári Informatika teremlabdarúgó-csapatát fennállása első bajnoki címének megszerzésétől, miután a hétfő esti 1–0-s győzelem után kedden 6–4 arányban múlta felül a tavalyi ezüstérmes Galaci Unitedet annak otthonában. A bajnoki döntő második felvonása is látványos, a végletekig kiélezett összecsapást hozott, a bánságiak szereztek […]

Döntőbe jutott a KSE

Az U19-es teremlabdarúgó-bajnokságban veretlen Kézdivásárhelyi SE sikerrel vette az elődöntős akadályokat, és mindkét mérkőzését megnyerve jutott be a sorozat nyolcas döntőjébe. Ugyanez a bravúr nem jött össze a Sepsi Futsalnak, a sepsiszentgyörgyiek két vereséggel búcsúztak.

Tehetségek a válogatottban

A román felnőtt női kosárlabda-válogatott élén álló Dragan Petricević két háromszéki, illetve két Sepsi–SIC-játékosnak küldött behívót a nemzeti együttes nyár eleji összetartására. A válogatott Bukarestben gyűl össze június derekán, majd június 18–21. között csehországi barátságos turnén vesz részt.

Tovább szárnyal a Sepsi OSK

Újabb fontos lépést tett a bennmaradás érdekében a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kedd este folytatta győzelmi szériáját és 3–0-ra lépte le a vendég Temesvárt egy igencsak emlékezetesre sikeredett mérkőzésen. Jó hír, hogy a horror sérülést szenvedő Denis Haruț jól érzi magát, az OSK pedig már a pénteki, Juventus elleni párbajra összpontosít.