Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Becsúszott az ötödik vereség

Becsúszott az ötödik vereség Sport

Nem tudta borítani a papírformát, fejet hajtott a bukaresti Dinamo otthonában a Sepsi OSK labdarúgócsapata, a sepsiszentgyörgyi gárda az I. liga 7. fordulójának zárómérkőzésén 1-0 arányú vereséget szenvedett. Egyik csapat sem állt a helyzet magaslatán a 90 perc alatt, mindkét oldalon sántított az összjáték, a három pontról a Hanca által értékesített büntető döntött.

Mindkét együttes két zsinórbeli vereség után vágott neki a hétfő esti összecsapásnak, a házigazda Dinamo a CFR-től (0-1) és Jászvásártól (1-2) kapott ki ezt megelőzően, míg a Sepsi OSK a Medgyesi Gázmetán (1-2) és a CFR (0-2) elleni párharcokat bukta el. Ennek megfelelően győzelmi kényszerrel léptek pályára a csapatok, talán emiatt sok technikai hiba tördelte a játékot, a küzdelem leginkább mezőnyjátékra korlátozódott, kevés életrevaló próbálkozással. Rögtön az első percben szögletet végezhetett el az OSK, azonban Petre beadását Issa fölé fejelte. A 12. percben Bawab távolról próbálkozott, de lövése célt tévesztett. Az első félidőben nem tudta érvényesíteni akaratát a Dinamo, a sepsiszentgyörgyi védelem derekasan állta a sarat.

Szünet után elszántabbá váltak a fővárosiak, Bawab és Costache, majd a csereként beállt Hanca is próbára tette Fejér Béla Csongor képességeit, a zabolai kapuvédő azonban résen volt. A 67. percben Ghinga hátulról próbálta leszerelni Costachet, aki a földre került, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amelyet Hanca értékesített. A 75. percben tovább növelhette volna előnyét Cosmin Contra csapata, de Salomao kísérletét bravúrosan hárította Fejér. Az OSK legnagyobb helyzete Patrick Petre nevéhez fűződik, aki a 81. percben szabadrúgásból állt nagyon közel ahhoz, hogy bevegye Penedo kapuját, de a panamai kapus hárítani tudott. Pár perc múlva, Romera kiállítása után emberelőnybe került az OSK, de ezt nem bírták kihasználni a szentgyörgyiek, a Viitorul elleni bravúrt ezúttal nem tudták megismételni.

Megizzadt a győzelemért a Dinamo, meggyőző játék nélkül biztosította be a három pontot, azonban ez olcsó vigasz a Sepsi OSK számára, amely eddigi összes kiszállásán kikapott. A Ştefan cel Mare sugárúti stadion lelátóin mindössze 1700 szurkoló foglalt helyet, akik sportszerűtlen magatartásról tettek (sokadszorra) tanúbizonyságot, többször is skandálták a „Ki a magyarokkal az országból” ultranacionalista rigmust. A nyilvánvaló provokációra nem válaszolt a maroknyi Székely Légió, hacsak azzal nem, hogy megmutatta, miként lehet töretlen lelkesedéssel, kitartóan végigénekelni egy mérkőzést, nem az ellenféllel törődve, hanem saját kedvenceiket biztatva. Sokakban a Dinamótól kölcsönzött Patrick Petre magatartása váltott ki ellenérzést, miután a fiatal középpályás nem hallgatta csapattársaival együtt a szurkolók által minden meccs végén elénekelt székely himnuszt, helyette a fővárosi szurkolókkal ünnepeltette magát. Sőt, nem átallta kijelenteni, hogy nem akart mindenáron gólt szerezni nevelőegyesülete ellen…

Mestermérleg
Suciu Valentin: Túlságosan visszahúzódtunk, és magunkra húztuk az ellenfelet. Ők várták, hogy hibázzunk, ez be is következett, bár véleményem szerint túl könnyen fújták be a büntetőt. Több pontot kellett volna gyűjtenünk az eddigi hét fordulóban, nem sikerült megmutatnunk a csapatunk igazi erejét. Valamit változtatnunk kell, mert elfogadhatatlan, hogy telnek a játéknapok, és mások viszik el a pontjainkat. Erősítenünk kell, mert nem elég csak megjelenni a pályán, hanem jó teljesítményt is kell nyújtani.”
Cosmin Contra: „Véleményem szerint Romera kiállításáig mi uraltuk a mérkőzést, az ellenfél egy alkalommal járt közel a gólhoz, Petre szabadrúgása révén, illetve volt még pár szögletrúgásuk, ami gondot okozott számunkra. Könnyedén eljutottunk a tizenhatosig, viszont a döntő pillanatokban nem koncentráltunk eléggé, és nem tudtuk befejezni a próbálkozásokat. Megdolgoztunk ezért a három pontért, a két vereség után kellett ez a győzelem, hogy megnyugtasson bennünket, és önbizalmat adjon a folytatáshoz.”

A CFR továbbra is az élen
A 7. játéknap többi eredménye: Astra Giurgiu – Jászvásári CSMS 0-0, Medgyesi Gázmetán – Temesvári Poli 0-2 (gsz.: Vasvári 18., 25.), Juventus – FCSB 1-2 (Artur Jorge 1., illetve Benzat 22., Man 35.), Viitorul – Krajova 0-2 (Mitrita 28., 71.), Kolozsvári CFR – Voluntari 2-0 (Omrani 5., Vera 37.), Botoşani – Chiajna 2-1 (Bus 53., Roman 55., illetve Batin 27.).
A 8. forduló programja: pénteken: Astra – Juventus (18.30-tól), Krajova – Medgyes (21 órától); szombaton: Temesvári Poli – Kolozsvári CFR (18.30), Voluntari – Dinamo (21); vasárnap: Chiajna – Viitorul (18.30), FCSB – Botoşani (21); hétfőn: Jászvásár –Sepsi OSK (21 órától). 

Labdarúgás, I. liga, 7. forduló: Bukaresti Dinamo–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–0 (0–0), gólszerző: Hanca (68. – tizenegyesből). Játékvezetők: Horațiu Feșnic (Kolozsvár), Adrian Ghinguleac (Bukarest), Bogdan Gheorghe (Bukarest).

Dinamo: Penedo – Romera, Maric, Katsikas, Filip – Anton (L. Gheorghe, 78.), Mahlangu, Costache (Dudea, 86.), Bawab (Hanca, 62.), Salomao – Rivaldinho. Edző: Cosmin Contra. Sepsi OSK: Fejér – Burlacu, Damian (Dima, 69.), Ursu, Grecu – Pilibaitis (Astafei, 76.), Ghinga, Papsys (Herea, 76.), Issa Thiaw, P. Petre – Hadnagy. Edző: Valentin Suciu.

Sárga lap: Katsikas (16.), Rivaldinho (41.), Filip (56.), L. Gheorghe (79.), Hanca (79.), illetve Burlacu (61.). Kiállítva: Romera (83., Dinamo).

Az I. liga rangsora:

  1. CFR 7 6      1      0      13-1 19
  2. Botoşani 7      5      1      1      13-5 16
  3. Krajova 7      4      3      0      9-3   15
  4. FCSB 7      4      3      0      10-6 15
  5. Dinamo 7      4      0      3      9-5   12
  6. Astra 7      3      3      1      8-5   12
  7. Temesvár 7      3      1      3      5-6   10
  8. Jászvásár 7 2      3      2      4-6   9
  9. Voluntari 7 2      2      3      7-9   8
  10. Sepsi OSK 7      2      0      5      5-12 6
  11. Viitorul 7      1      2      4      3-6   5
  12. Medgyes 7 1      1      5      4-14 4
  13. Chiajna 7      0      2      5      4-9   2
  14. Juventus 7      0      2      5      4-11 2
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások