Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Azért sem hagyja magát az OSK

Azért sem hagyja magát az OSK Sport

Az előzetes várakozásnak megfelelően nagyfokú keretátalakításon esett át a téli szünetben az ősszel igencsak gyengélkedő Sepsi OSK élvonalbeli labdarúgócsapata. Az I. ligában újonc sepsiszentgyörgyiek Eugen Neagoe vezetőedző korábbi nyilatkozatának megfelelően 12 új szerzeménnyel erősítettek, mostanra jelentős idegenlégiós kontingenssel rendelkeznek. A klubvezetésben és az edzői stábban is történtek változások.

„Ha nem megy a szekér, változtatni kell” – jelentette ki lapunknak Diószegi László főtámogató, a Sepsi OSK egyik megálmodója a téli szünetben történt jelentős átalakulásról. A keretbeli változtatásokat akár előrelépésnek is nevezhetjük, ugyanis neves, tapasztalt labdarúgókat igazoltak. Az idegenlégiós kontingens katalán, spanyol, horvát, macedón, fülöp-szigeteki, portugál, nigériai és román–szudáni labdarúgókat foglal magában.
– Nem kimondottan külföldi játékosokat kerestünk, viszont a romániai játékosok zömét nyárig köti a szerződésük. Szempont volt, hogy új mentalitású, elszánt és erős küzdőszellemű futballisták érkezzenek. Az edzői stábot is megerősítettük – részletezte Diószegi László, utalva az új kapusedző, Emilian Dolha és az erőnléti felkészítésért felelős Marius Dima érkezésére.

Tizenegy új játékossal
kötelező a bennmaradás
Eddig tizenegy játékos igazolt Sepsiszentgyörgyre, a pénteki nap szenzációját a Viitorul bajnok hálóőrének, Victor Rîmniceanunak az érkezése jelentette, a 27 éves kapus több külföldi ajánlatot utasított el az OSK kedvéért. A tizenkettedik kiszemelt, egy középpályás Skóciából tenné át székhelyét Szentgyörgyre; ha beválik, nyélbe ütik az üzletet.
Értelemszerűen többen távoztak a csapatból, de a stábból is, Árki Gábor klubelnökkel az élen, de az utánpótlásért felelős szakmai igazgató, Nagy Sándor is búcsút intett.
– Egyelőre nem akarjuk betölteni a klubelnöki pozíciót, lássuk, a mostani felállásban mennyire tudunk együtt dolgozni; ha meg nem, akkor viszont szükségünk lesz egy erőskezű elnökre – mondja Diószegi, aki szerint még egy helyet fenntartanak az átigazolási időszak február közepi lejártáig. – Egy vérbeli, tízes mezszámú labdarúgót, legyen az csatár vagy középpályás, szívesen fogadunk.
Az OSK főtámogatója úgy véli, ilyen kerettel szinte kötelező teljesíteni a célkitűzést.
– Mindenki bizonyítani akar, egytől egyig karakteres játékosok, meggyőződésem, hogy a szurkolók nagyon fogják szeretni ezt a csapatot. A védelmünk Rîmniceanu érkezésével most még jobb. A hangulat kiváló, nagyon hasznos volt a törökországi edzőtábor, a fiúk testileg-lelkileg felkészültek. Sok munka vár még ránk, de ha külső tényezők nem játszanak közre, és mindenki önmagáért játszik, akkor jó esélyünk vannak feljebb lépni. Nehéz lesz, de én azt mondom, a Juventust és Temesvárt megelőzzük – fogalmazott bizakodva.

Legalább két meccs
Ploiești-en
Mint ismeretes, idei első két hazai meccsét nem Sepsiszentgyörgyön, hanem Ploiești-en kénytelen lejátszani a csapatnak, mivel továbbra is késik a szentgyörgyi stadion hitelesítése.
– Rendkívül rosszul érintett ez bennünket. A héten kapjuk meg a hivatalos papírt arról, miket kell kijavítani, majd miután mindent pontra tettünk, újra leadjuk az iratcsomót, és bizakodunk, hogy a rájátszásra hazatérhetünk – jelentette ki a klub elöljárója.
Az őszi helyszín, a brassói Ifjúsági Stadion az ottaniak passzív és elutasító magatartása miatt nem jöhetett szóba, pótmegoldásként merült fel a ploiești-i helyszín.
– Brassóban azt mondták, már nem adottak a technikai feltételek az élvonalbeli meccsek szervezéséhez – holott utóbb kiderült, ez nem egészen így van –, ezért kellett sürgősen más megoldást találnunk. Eugen Neagoe vezetőedző nagyon elégedett a ploiești-i pályaviszonyokkal. Tudom, a szurkolóinknak nem nagyon tetszik ez a variáns, de ingyenes szurkolói buszokkal próbáljuk kárpótolni őket.
A labdarúgás iránt végletekig elkötelezett pékmester legnagyobb kívánsága idénre, egyáltalán nem meglepő módon, az OSK-hoz fűződik.
– Úgy látom, a 11. helyet meg lehet csípni, ha meg véletlenül osztályozóra jutnánk, akkor bízom benne, hogy azt megnyerjük. Ha nem, akkor tényleg nincs keresnivalónk ezen a szinten. Most lesz igazán szükségünk a szurkolókra. A következő négy meccs nem számít annyira, még nem vagyunk összeszokva, úgyis a rájátszás a lényeg, hogy ott mit mutatunk. Remélem, május végén mosolyogva nézhetünk egymásra, és elmondhatjuk, a második csoda is bekövetkezett, jöhet a harmadik! 

Pénteken hazatért kéthetes antalyai edzőtáborozásából a Sepsi OSK. Törökországban öt edzőmérkőzést vívtak az alapos keretátalakításon átesett sepsiszentgyörgyiek, mérlegük: négy döntetlen és egy vereség. Csütörtökön a grúz Saburtalo Tbiliszi ellen ért el gól nélküli döntetlent. Az OSK a Niczuly – Dalmau, Viera, Obsivac, Sato – Ghinga, Gorrin – Chiriță, Hamed, Oliveira – Kuku felállításban játszott, míg a második játékrészben Petrovic, Petre és Babei is játéklehetőséget kapott.
Eugen Neagoe vezetőedző elégedetten nyilatkozott teljesítményükről, aláhúzva: miközben az ellenfélnek nem volt lehetősége a gólszerzésre, a piros-fehérek két-három veszélyes helyzetet is kialakítottak. Ezúttal nem sérült meg senki a keretből, ellentétben a korábbi találkozóval, amikor a frissen igazolt macedón csatár, Marko Szimonovszki szenvedett kulcscsonttörést.
A csapat meghatározó játékosa, Hadnagy Attila úgy érzi, fizikailag készen állnak a bajnokságra, a taktikán és a csapategységen kell még dolgozniuk, mert sok új játékos csatlakozott. „Úgy gondolom, jobb csapatunk van, mint az ősszel, és nagyon remélem, hogy a szurkolók segítségével bennmaradunk” – fogalmazott a tapasztalt támadó.
A bajnoki tabella utolsóelőtti, 13. helyét elfoglaló együttes 22 forduló leforgása alatt 15 pontot gyűjtött. Az alapszakaszból hátralevő négy fordulóban sorrendben a Temesvári Poli (pályaválasztóként, pénteken 18 órától), a Krajovai CSU (idegenben), a Concordia Chiajna (pályaválasztóként) és a FCSB (idegenben) lesz az ellenfelük.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. január 29., 6:00
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Elvezet olvasni …”az OSK egyik megalmodoja”( a masok kik azok?) ..”.verbeli 10 -es szamu jatekos legyen az csatar vagy kozeppalya”…??( vagy esetleg kapus vagy vedo?)…”pekmester”” stb…