Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az ország élvonalában triatlonistáink

A Román Triatlon-szövetség közzétette az országos tereptriatlon-körverseny, egyben Román-kupa hivatalos eredménylistáját, amelyen előkelő helyeken szerepelnek a sepsiszentgyörgyi triatlonisták. A férfiak mezőnyében Dániel Attila magabiztos fölénnyel diadalmaskodott, méghozzá úgy, hogy a négyből három versenyt – Xsalt, Háromszék Triatlon, Tarnica-tói – megnyert, a negyediket, a marosvásárhelyi Xterrát viszont technikai okok miatt nem tudta befejezni. Madaras Dániel kevéssel maradt le a dobogóról, negyedikként zárt, de a 20–24 éves korcsoportban harmadikként végzett. Openben Imreh László hatodik helyen végzett, viszont a 25–29 éves korcsoport legjobbja lett.

„Nagyon elégedett vagyok a versenyzéssel, Román-kupa győztesként három verseny alatt bebizonyítottam, hogy én vagyok a legerősebb, mindenik viadalt percekkel korábban fejeztem be a versenytársak előtt. Sajnálom, hogy Marosvásárhelyen nem tudtam befejezni, de ez is benne van a pakliban. Köszönöm szépen a Bellottonak, Prodentnek, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának, az Isostar Romániának, nélkülük nem tudnám megvalósítani az álmaimat” – nyilatkozta Dániel Attila, aki javában gyúr a szeptember 1-ei országos duatlon-bajnokságra, de az október 20-án esedékes ibizai duatlon-Európa-bajnokságon is jó eredményt szeretne elérni.

„Nagyon elégedett vagyok, hogy ilyen jó helyen fejeztem be a tereptriatlon-szezont, már az elején tudtam, hogy még nincs esélyem bekerülni a Top 5-be, viszont a legjobb tíz közé igen, így az volt a célkitűzésem, és sikerült is teljesíteni. Jövőre még keményebben fogok készülni rá, és bízom benne, hogy sikerül feljebb lépni. Köszönöm a támogatóimnak (Sepsi Rekreatív, Dr. Lenkei, Isostar, Stomax). A célom, hogy legalább még egy országos bajnoki címet nyerjek az idén, vagy triatlonban, vagy duatlonban.” – fogalmazott Imreh László, aki idén még három triatlon- és egy duatlonversenyen áll rajthoz: a tulceai országúti triatlon országos bajnokságon, a bukaresti országúti duatlon országos bajnokságon, a transzfogarasi Transfieren, illetve a mamaiai Trichallengen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük