Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az MTK-val közösködnek

Az MTK-val közösködnek Sport

Fontos mérföldkőhöz érkezett a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karate-szakosztálya. Az itt folyó eredményes munkára az anyaországban is felfigyeltek, és egy idő óta szoros kötelék fűzi őket a Magyar Testgyakorlók Köréhez (MTK). Ennek elnöke dr. Deutsch Tamás, a karate-szakosztály vezetője a magyar karatesport egyik legeredményesebb sportolója, S. Kovács Ádám, edzői pedig Fischer Mihály és Miklós Nikolett.

 

A Sport-All Sport Club karate-szakosztálya a 2017-es WKF magyar karate-bajnokságot követően – ahol a szentgyörgyi sportolók a 14 év alattiak mezőnyében az előkelő ötödik helyen végeztek az egyesületek éremtábláján – május végén kezdett el tárgyalni a fővárosi neves sportegyesület, az MTK Budapest karate-szakosztályával. Júniusban egy budapesti találkozón közös célkitűzéseket fogalmaztak meg a karatesportban. Megegyeztek abban, hogy a háromszéki sportklub növendékei közül leigazolnak 25 eredményes sportolót, és edzőiknek – Vass Hunornak, Gal Radunak és Gergely Tamásnak – biztosítják a szakmai fejlődés lehetőségét.

– Úgy gondolom, ezen leigazolás lehetőséget ad a további szakmai, illetve sportkarrieri fejlődéshez, ugyanakkor nem zárja ki a kettős leigazolhatóság állapotát sem. Sportolóink továbbra is tagjai a Sport-All SC-nek, indulnak belföldi versenyeken, viszont a külföldi tornákon az MTK Budapestet képviselik, amely a sportágon belül évek óta a legeredményesebb sportklubnak számít Magyarországon – nyilatkozta Vass Hunor, a sepsiszentgyörgyi klub vezetője, hozzátéve, hatalmas előrelépés ez mind a sportolók, mind az edzők szemszögéből. – Nem tudunk még olyan határon túli egyesületről, amelynek sportolóit ilyen meghatározó számban igazolta volna le anyaországi vezető sportklub. Ezért is hálával és köszönettel tartozunk ezen ajánlatért, és bízunk benne, hogy eleget is teszünk majd az elvárásoknak, közös munkával nevelhetjük tovább a feltörekvő sportos ifjúságot.

A szentgyörgyi karatékák agusztus elejétől kezdték el felkészülésüket a következő idényre. Nyitásként egy hetet töltöttek Gyergyócsomafalván az Ozon Turist Panzió és Pihenőközpontban, majd Gyomaendrődre utaztak, ahol számos magyar válogatott sportoló társaságában, az MTK Budapest közel ötvenfős versenyzői csapatával közösen folytatták az edzéseket.

– A hétnapos felkészülés szakmai szempontból nagyban felülmúlta elvárásainkat, és véleményünk szerint ez a jövőben még eredményesebbé teheti sportolóinkat. Sikerült a megfogalmazott célokat gyakorlati útra terelni, viszont tudjuk, hogy rengeteg munka és edzés vár majd ránk – fűzte hozzá Vass, aki azt is elárulta, első versenyük a szeptember közepén megrendezendő Budapest Open lesz, de addig is mindennap keményen edzenek.

Az egyesület sportolóit a szüleik hozzájárulása mellett továbbra is Kovászna Megye Tanácsa, illetve az állandó szponzorok (Orex, MCC, Terran Romania, Maravet és a Sport Világ) támogatják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük