Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első három pont idegenből

Az első három pont idegenből Sport

Idénybeli harmadik győzelmét zsebelte be a Sepsi OSK labdarúgócsapata hétfőn este Jászvásáron, a három pont értékét növeli, hogy idegenben sikerült elkönyvelni. A sepsiszentgyörgyiek első kiszállásbeli diadalára az élvonalbeli bajnokság 8. fordulójáig kellett várni, a jó csapatjátékon kívül Claudiu Herea két gólja és Fejér Csongor Béla bravúros védései kellettek ehhez. A bukaresti forgatókönyv itt is megismétlődött, a moldvai szurkolók magyarellenes rigmusokat skandáltak a mérkőzésen.

Három vereség után igencsak kellett a jó eredmény az újonc Sepsi OSK-nak a jászvásári kiszálláson, azonban nem ők, hanem a hazaiak számítottak főesélyesnek az összecsapáson. Ennek megfelelően alig kezdődött meg a mérkőzés a moldvaiak máris Fejér kapuja elé szögezték a piros-fehéreket, a 6. percben Andrei Cristea fejesét kellett védenie a 22 éves hálóőrnek, majd két percre rá Santos lövésénél hárított nagyot.

A hazai gárda nagyon elszántnak mutatkozott támadásban, és olybá tűnt, csak idő kérdése, amíg be nem veszik a fiatal zabolai kapuját. Fejérnek azonban más elképzelései voltak erről, harmadik élvonalbeli szereplésén magabiztosabbnak tűnt, mint valaha, és rendre meghiúsította a jászvásáriak próbálkozásait. A 13. percben Fejér Kizitoval szemben védett nagyot, a kipattanót azonban Burlacu nem tudta kirúgni, amely így Santoshoz került, a brazil játékos viszont pontatlan volt öt méterrel a kaputól. Alig pár perc múlva újabb hazai ziccer maradt ki, ismét Santos és Fejér volt a főszereplő, de a kapusunkban újfent elakadt a labda.

Az első félidő derekától támadóbb felállásban kezdett játszani az OSK, ennek pedig meg is lett az eredménye, a 30. percben Hadnagy remekül indította Hereát, és miközben a hazai kapus Kevala és a védő Cioinac egymást akadályozták a tisztázásban, az OSK középpályása éles szögből betalált (0-1). I. ligás története során először vezetett idegenben a Sepsi OSK!

A kapott gól után újra kitámadtak a házigazdák, de nagyobb helyzet nélkül vonultak pihenőre a csapatok, Fejér pazar védéseivel lezárta a kapuját. A második félidőben keményen védekezett az OSK, illetve amikor volt lehetősége rá veszélyes kontrákkal indult meg az ellenfél tizenhatosa felé. A 84. percben a csereként beálló Papsys tálalt mesterien Herea elé, aki remekbeszabott mozdulattal a hálóba továbbította a játékszert, és beállította a 0-2-es végeredményt. A Sepsi OSK először tudott idegenben győzedelmeskedni az élvonalban!

A válogatott vb-selejtezős szereplése miatt két hetes szünet következik a bajnokságban, a Sepsi OSK legközelebb szeptember 10-én, vasárnap lép pályára, amikor az FC Voluntarit fogadja Brassóban.

Mestermérleg

Suciu Valentin, a Sepsi OSK edzője: „A siker kulcsa az önbizalmunkban rejlett, a játékosok hittek magukban, emellett szerencsénk is volt, be kell ismernünk. Végig bíztam a csapatban, a kapusunk remek formában volt, és ez sokat segített. Nagyon örülünk, hogy sikerült győznünk egy roppant kellemetlen ellenféllel szemben, ne feledjük, Jászvásár azonos szinten játszott a Steauával és akár nyerhetett volna is, továbbá legyőzte a Dinamót, de ma mi jöttünk ki győztesen az összecsapásból, igaz, hogy szerencsénk is volt, de tettünk is ezért a szerencsés végkifejletért. Herea jó formában van, én már a II. ligában is szerettem volna a csapatban tudni őt, bízok benne és a képességeiben, remélem, hogy játékról játékra javulni fog a teljesítménye, ennél sokkal többre képes. Az eddig gyűjtött kilenc pont akár több is lehetne, ha a ma este mutatott odaadással játszottunk volna az eddigiekben is, illetve, ha kevesebb hibát követünk el védekezésben.”

Eugen Trică, Jászvásár segédedzője: „Mit lehet mondani egy ilyen meccs után? Mikor ennyi helyzeted van, uralod a játékot, mégsem kapsz egy pontot sem? A labdarúgás néha igazságtalan. Mérgesek vagyunk, mert nem tudtunk betalálni, az első félidőben 4-5 gólt is szerezhettünk volna. Nekünk edzőknek könnyű lenne egy védekezésre koncentráló és csak kontrákra játszó csapatot összerakni. Mi nem úgy játszunk, mint a Sepsi, hogy várjuk, hogy hibázzon az ellenfél. Mi futballozni próbáltunk, nincs, amit a játékosok szemére vessünk.”

Labdarúgás, 1. liga, 8. forduló, Emil Alexandrescu stadion: Jászvásári Poli CSMS–Sepsi OSK 0–2 (0–1), gólszerző: Herea (30., 84.). Vezették: Horia Gabriel Mladinovici (Bukarest), illetve Mihai Mircea Grigoriu (Bukarest), Ionuţ Marius Bobe (Videle).

Sárgalap: Chelaru (28.), Spătaru (81.), illetve Herea (84.).

Jászvásári CSMS: Kevala –Spătaru, Frăsinescu, Cioinac, Sin (Panțâru, 55.) – Kamer Qaka, Chelaru (Pedro Mendes, 77.), Platini (Ștefănescu, 72.) – Jo Santos, Kizito, Andrei Cristea. Edző: Falvius Stoican.

Sepsi OSK: Fejér– Burlacu, Oros, Ursu, Grecu – Issa Thiaw, Ghinga, Astafei (Veress 90+2.) –Herea, Petre (Dima, 66.), Hadnagy (Papsys, 69.). Edző: Valentin Suciu.

A 8. forduló többi eredményei: Astra Giurgiu – Juventus 2-0, Krajovai CSU – Medgyesi Gázmetán 2-0, Temesvári Poli – Kolozsvári CFR 4-3, Voluntari – Dinamo 1-3, Chiajna – Viitorul 1-2, FCSB – Botoşani 2-0.

A 9. forduló menetrendje: Botoşani – Astra Giurgiu, Juventus – Jászvásár, Viitorul – FCSB, Sepsi OSK – Voluntari, Kolozsvári CFR – Krajova, Medgyes – Chiajna, Dinamo – Temesvár.

Az I. liga jelenlegi állása:

  1. CFR 8 6      1      1      16-5 19
  2. Krajova 8      5      3      0      11-3 18
  3. FCSB 8      5      3      0      12-6 18
  4. Botoşani 8      5      1      2      13-7 16
  5. Dinamo 8      5      0      3      12-6 15
  6. Astra 8      4      3      1      10-5 15
  7. Temesvár 8      4      1      3      9-9   13
  8. Jászvásár 8 2      3      3      4-8   9
  9. Sepsi OSK 8      3      0      5      7-12 9
  10. Viitorul 8      2      2      4      5-7   8
  11. Voluntari 8 2      2      4      8-12 8
  12. Medgyes 8 1      1      6      4-16 4
  13. Chiajna 8      0      2      6      5-11 2
  14. Juventus 8      0      2      6      4-13 2
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 30., 7:10
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Kezdivasarhelyrol Szep volt FIUK. A dolce sporton neztem a tevesek tanultak a Dinamo utani mecsbol vagy a stadion akusztikaja miatt en csak egyszer hallotam a magyar ellenes kiabalast ugyan erre nem gondoltam azt hittem,hogy a jaszvarosiak muveltebbek de tevedni emberi dolog. A fontos 3 pont meg van meg egyszer SZEP VOLT FIUK.