Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az a jó, hogy nem rosszabb

Első fordulóban lehengerlő győzelmet aratott Răzvan Burleanu a Román Labdarúgó-szövetség tisztújító választásán. Nem tartozom a beavatottak közé, nem ismerem sem őt, sem kihívóit, a kényelmes megfigyelői állásból mondom a magamét, nyugi, nem csak a fociról.
Szinte minden nagy szakember Ionuț Lupescu győzelmét remélte – sokszoros válogatott, éveken át az UEFA embere, míg Burleanu csupán törpecsapatban jutott labdához. Talán a román futball mandátuma alatti ragyogó eredményei igazolják újraválasztását? Nevetséges. Nézzük közelebbről: az utóbbi években a felsőbb ligás csapatok száma és aránya csökkent, míg az alsóbb ligás és női csapatoké emelkedett. Kettős elnézést kérek a hölgyektől, de csinos Messi még nem jelentkezett a láthatáron, és a szólásért, miszerint sok lúd disznót győz – hát a sokak nyertek. Mind sürgethette néhány komoly klubvezető, edző és szuperszaki a változtatást, a reformokat, az aprócska kluboknak jó így, néha kapnak ingyen labdát, és folytathatják a disznóságaikat.
Nevezzenek százszor antidemokratának, de én nem gondolom, hogy a FC Boureni szavazata a Kolozsvári CFR-ével egyenértékűnek kell lennie. Amint annak sem örvendenék, ha többségi szavazás döntené el esetleges orvosi kezelésemet – a professzor úr alulmaradásával.
Amikor ez a rendszer nagyobb pályán – mondjuk egy országban – működik, akkor az ejnye-bejnyét hevesebb felhorkanás váltja. A tavaly a sógor osztrákok választottak elnököt, szinte semmi harmincezer szavazattal nyert a bevándorláspárti jelölt a migrációt ellenző ellenlábasával szemben, bár az mindvégig vezetett. Miként a fordulat?A nagyvárosok levélszavazatai később érkeztek, és ott a nyílt társadalom képviselője tarolt. A nagyvárosokban, ahol a lakosok negyede-harmada bevándorló. Magyarán az egyre emelkedő arányú nemrég érkezettek döntöttek Hansie meg Liesel akarata fölött. Az ENSZ-ben Dzsibuti, a Zöld-fok Szigetek és Andorra három-kettőre verik Kínát és Indiát.
Végezetül, ha megkérdeznek, tudok-e valami jobbat, válaszom egyértelmű: sajnos, nem. Örvendjünk a labdácskáknak, a disznóság egyéni döntés.

Zubreczky Antal

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük