Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Átvennék a sportiskolát

Antal Árpád polgármester szerint, ha a sportiskolák átkerülnek az önkormányzatokhoz, akkor egy világos sportstratégiát lehet kiépíteni, és így az utánpótlás-támogatás által néhány éven belül már jelentős eredményeket lehetne felmutatni.

Antal Árpád sajtótájékoztatóján elmondta, elindult a közvita a Tanulók Klubja, illetve a sportiskolák decentralizációja kérdésében. Sikerült megegyezni a megyei önkormányzattal és a tanfelügyelőséggel, hogy a sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi sportiskolákat a két városi önkormányzat vegye át, a Tanulók Klubja rendszer pedig a megyei önkormányzathoz kerül, magyarázta Sepsiszentgyörgy elöljárója.

Ez azért is fontos, mert egyrészt van egy jelentős beruházás, amit a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a tanügyminisztériummal közösen indított a kisstadion átalakítása érdekében, másrészt ki lehet dolgozni egy tisztességes sportstratégiát, ha végre az önkormányzathoz kerül a sportiskola, ami néhány év alatt eredményességhez vezet. A városvezető megjegyezte: ahhoz, hogy valaki profi sportoló legyen, meg kell nézni azt, hogy az iskolájában milyen lehetőségei vannak, az ifjúsági csapatban miként tud teljesíteni, és így tovább, ám ezek a szegmensek különböző állami szervekhez tartoznak, és nem lehet összehangolni. „Ezt együttgondolva az új sportfinanszírozási szabályozással, miszerint a költségvetés 5 százalékát lehet sporttámogatásra fordítani, úgy érzem, egy pozitív jövőképet vetít elő az önkormányzat és a sportszeretők számára a következő években”, emelte ki Antal Árpád.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük