Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Arab bürokrácia a köbön

Arab bürokrácia a köbön Sport

Kissé elébe mentünk legutóbb a dolgoknak az Afrikát észak-dél irányban átszelni készülő Khumba Trans-Afrika Expedíció ügyében. Utólag kiderült: az arab bürokráciának még vannak „tartalékai”.

 

Hétfőn azt írtuk, hogy az expedíció szombaton elindult dél felé. Ezt kissé naivan arra alapoztuk, hogy Tulit Zsombor szombati Facebook-üzenetében azt mondta, mennek a kikötőbe, mert a gépkocsikat levették a hajóról. Az expedíció sajtóirodája azonban felhívta a figyelmünket, hogy ez a dolog ennyire nem egyszerű: attól, hogy az autókat levették a hajóról, nem jelenti azt, hogy azokkal mindjárt indulni is lehet. Ezt követően további két napot tologatták az aktákat ide-oda, és végül hétfőn este sikerült útra kelniük.

A székelyföldi expedíció Port Saidtól kissé módosított útvonalon, végig a Vörös-tenger partján haladva, Hurghadába ment, ahol pihentek néhány órát, erdélyi származású új ismerősük vendégszeretetét élvezve.

Mint kiderült: vendéglátójuk itthoni receptet használva kürtőskalácsot készít, és elmondása szerint a helybeliek nagyon kedvelik. Ez a találkozás különösen szerencsésnek mondható azért is, mert a hurghadai étteremtulajdonos néhány évig egyiptomi idegenvezetőként dolgozott, több afrikai országot bejárt, így hasznos tájékoztatással segíthette az expedíció tagjait.

A négytagú társaság Asszuán irányában folytatja az utat.

Az expedíció kiemelt médiatámogatója a Székely Hírmondó. Támogatók a Carola Egyesület, a Nexxon, a Bertis, a Depo, a Trisport, a Garmin, az Autototal, a BoemUrban, a Tuning Serv, a Pista bá, a Teamobil, a T3 Kiadó, az Ervin Impex, az Adonis, az Instal All, a Deante, a Demeter Lkl., a Contexp, a No Limit és a Bon Proiekt.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. március 10., 21:08
    ÉRTÉKELÉS: 1

    András, ez se nem expedició se nem komoly dolog. Egy rakás pénzt összekapartak a srácok és most menőznek. Te pedig miért írsz butaságokat, valótlan dolgokat?