Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aligha lehet megfázni

Aligha lehet megfázni Sport

Egész biztosan nem fáznak – legalábbis napközben – a Khumba Trans-Afrika Expedíció tagjai: a Szaharában rendszeresen 40 Celsius-fok fölötti a hőmérséklet. Majd kiderül, hogy erre gyártották-e azt a két terepjárót, amivel nekiindultak északról dél fele átszelni Afrikát.
Egyelőre még működnek a légkondik, de aligha voltak ilyen próbatétel alá vetve: naponta több mint 40 Celsius-fokot mutat a hőmérő higanyszála (árnyékban, természetesen). Legközelebbi alkalomra megpróbálunk arról információt gyűjteni, hogy mi a helyzet éjjel, mert – ha hinni lehet Rejtő Jenőnek és az Afrika-utazóknak – amiatt, hogy semmi felhő sincs, a hőmérséklet naplemente után rohamosan esik. Kérdéses, hogy az autók tetején „kinyíló” sátrak mennyi meleget tartanak a négytagú csapatnak.
Az Afrika átszelésére vállalkozó háromszéki expedíció áthaladt Egyiptomon (Kairó – Port Said – Hurghada – Luxor és környéke – Asszuán – Nasszer-tó – Abu Szimbel), majd belépett a déli szomszéd országba, Szudánba. Dongola, Maravi és El Damar megállók után átszelték a Núbiai-sivatagot, a Kerma–Karima közti sivatagi út mellett megmászták a helyiek szent hegyét, a Dzsebel Barkalt, ezt követően érkeztek Kartumba. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük