Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Afrika barátságosabb

Afrika barátságosabb Sport

Afrika jóval barátságosabb hely, mint amilyen híre van – mondták el a Khumba Transz-Afrika Expedíció tegnapi záró sajtóértekezletén. A társaság jövőre Fekete-tenger körüli túrára készül.
Sikeresen zárult a február 25-e és április 25-e között sorra került KHUMBA Transz-Afrika expedíció, és teljesítette legfontosabb célkitűzését: az expedíció tagjai (Tulit Zsombor, Szarukán László, Debreczeni László és Demeter László) épen, egészségesen hazaértek – hangzott el. A társaság két jól felszerelt terepjáróval Port Saidból indulva, nyolc országot érintve, 16.000 kilométert legyűrve, 45 nap után érkezett meg Fokvárosba.
A körülményekről elmondták: igényel némi felkészülést, szükség van oltásokra, előzetes tájékozódásra, térképekre, jól foghat egy-két „figyelmesség”, de a kontinens összességében barátságosabb, mint amilyen a híre. A hatóságok és az emberek többnyire segítőkészek, s ez akkor is így van, ha néhol fegyveres járőrök vannak, és többfelé leplezetlen lenézéssel fordulnak a „muzungok” (fehérek) irányába.
Az expedíciónak, nagy valószínűséggel sikerült azonosítania a búr háborúban elesett (1902) gróf Wass Albert (az író nagybátyja) sírját, amely után a Carola-Egyesület megbízásából kutatott.
Természetesen székely zászlót is vittek magukkal, Utrechtben, a múzeum udvarán, árbocra felhúzott székely zászló mellett rótták le a kegyeletüket a Wass Albert nevét megörökítő emléktáblánál. A Székelyek a magasban expedíció-sorozat céljai között szerepel, hogy ráirányítsák a figyelmet az egészséges életkörülményekre, így arra is, hogy az Afrikában már most tapasztalható vízhiány belátható időn belül bennünket is elér.
Jövőre Fekete-tenger körüli túrát terveznek, amelyhez bárki csatlakozhat. 

A KHUMBA Transz-Afrika 2018 támogatói: Carola Egyesület, Nexxon, Bertis, Depo,Trisport, Garmin, Autototal, Boemurban, Szélvédő Klinika, Tuning Serv, Pista Bá,InterCars,Teamobil, T3 Kiadó, Ervin Impex, Adonis, Instal All, Deante, Demeter Lkl, Contexp, No Limit, Bon Proiect, Wood Management, Lőrincz András II, Q-Service

Kiemelt médiapartnerek: Háromszék, Székely Hirmondó, Sepsi rádió, Weradio, Erdely.ma, sepsiszentgyorgy.info

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások