Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A téli sportok öröméért

A téli sportok öröméért Sport

Január 26–28. között kitűnő körülmények közepette zajlott le a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája és a bodzafordulói Tanulók Klubja által 9. alkalommal megrendezett Gerar-kupa elnevezésű síverseny Sugásfürdőn, amely egyben az országos versenysorozat második fordulóját képezte, és amelynek a Tanügyminisztérium volt a fővédnöke.

Tizenkét megye mintegy 88 sízője méretkezett meg a három versenyszámban, a műlesiklást a sugásfürdői kis sípályán, az óriás műlesiklást a sugásfürdői nagypályán, míg a párhuzamos síverseny a nagypataki sípályán bonyolították le, köszönhetően a sepsiszentgyörgyi tanácsnak, a Sepsi ReKreatívnak, a Kovászna megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságnak, a megyei tanfelügyelőségnek, az Alpinsport Egyesületnek, a Sport-All Sportklubnak, szülőknek és szakembereknek.

A sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája és a Sport-All Ski Team színeiben Bocz Attila edző irányítása alatt 13 gyerek állt rajthoz. Műlesiklásban Florea Csanád (6 éves) első, Molnár Lelle Ágota (4 év) és Barta Martina Máté (12 év) második, míg Taranek Bernárd (11 év) Molnár Etele (9 év) és Antal Soma (11 év) harmadik lett. Óriás műlesiklásban Florea Csanád elsőként, Molnár Lelle Ágota másodikként, Molnár Etele és Barta Martina Máté pedig harmadikként végzett. Összetettben Florea Csanád első, Molnár Lelle Ágota és Barta Martina Máté második, míg Molnár Bulcsú és Molnár Etele harmadik helyen zárt. A harmadik fordulót február 20–21-én szervezik Kapnikbányán.

Bocz Attila síedző tanítványai szombaton már az Alpinsport Egyesület által kezdeményezett II. Dani Kinga Emlékversenyen is próbára tették magukat. Eredményeik: óvodások: Molnár Lelle Ágota és Florea Csanád 1. hely, I–IV. osztályosok, Biró Maja és Molnár Etele 1. hely, Molnár Makó 2. hely, Török Bálint 3. hely. V–VIII. osztályosok: Molnár Aporka és Barta Matina Máté 1. hely, Rápolti Erhárd 2. hely, Molnár Bulcsú 3. hely; 19–39 éves korcsoport: Bocz Attila 3. hely.

– A Sport-All Ski Team csapata örömmel vett részt az emlékversenyen, és ez alkalommal is szeretnénk megköszönni Dani Izabellának a csapatunknak adományozott sífelszerelést. Sok kisgyereknek szereztünk örömet ezekkel a felszerelésekkel, azáltal, hogy bérmentve bocsájtottuk rendelkezésükre, hogy kipróbálják, megtanulják és megszeressék e nagyszerű sportágat – közölte Bocz Attila síedző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük