Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szerbektől tanultak

A szerbektől tanultak Sport

Huszonhárom kézdivásárhelyi és környékbeli kiskosaras vett részt július 28. – augusztus 7. között a szerbiai Rudnickon zajlott Kasta Kamp nevű nemzetközi kosárlabdatáborban. A tábor 20 éves múlttal büszkélkedik, minden nyáron a nagyvakációban szervezik meg, tíz napos turnusokban mintegy hat alkalommal.

Évente több mint 1600 gyerek látogatja a nemzetközi tábort, a világ minden tájáról érkeznek tanulni vágyók, idén például Kínából is utaztak ide kiskosarasok. Nem véletlenül, ugyanis a szerb kosárlabda-iskola a világ élvonalába tartozik, egyesek szerint „a fél világot ők tanítják kosárlabdázni”.

A háromszéki kosárpalánták a 10 napos felkészítőn neves szerb edzőktől és játékosoktól kaptak egyéni képzést, és leshették el a sportág alapjainak titkait. A KSE kosarasai immár második alkalommal vettek részt ezen a rangos képzésen, és rengeteg élménnyel tértek haza. A KSE kosárlabda-szakosztályának támogatói 2017-ben: Zarah Moden, New Fashion, Julius Meinl, UPS Distribution, Agrowest, AMC, DRG, Nexxon, Elitagro, Rotrans, Hell-Com, Sicul Com, a kézdivásárhelyi és a Kovászna megyei tanácsok, valamint a kosaras gyerekek szülei.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük