Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi–SIC mindent nyert

A Sepsi–SIC mindent nyert Sport

A B-osztályba nemrég feljutott Sepsi–SIC asztalitenisz csapata minden mérkőzését megnyerte a pontvadászat augusztus 30. és szeptember 2. között Besztercén lezajlott őszi fordulójában. Ugyanitt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK fiatal lánycsapata is megméretkezett.

 

A besztercei viadalon a férfiak versenyében tizenhat csapat vett részt két csoportba sorolva. A nemrégiben a Szuperligából kiesett és azóta megszűnt Electrica helyett életre hívott Sepsi–SIC mind a hét mérkőzését megnyerte, így a második csoport első helyéről kezdheti a tavaszi visszavágó-sorozatot. A Laurenţiu Bârlan, Kocsis Balázs, Ştefan Moldoveanu, Andrei Bârlan és Teodor Simon összeállítású szentgyörgyi együttes 5–1 arányban gyűrte le az ACCT Bukarestet, a Székelyudvarhely III-at és a TTT Bukarestet, továbbá a Beszterce II., a Pro-Aktiv Focșani, a Fortus Călărași és a DSA Kolozsvár együttesét játszmaveszteség nélkül, 5–0-ra győzte le.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK asztaliteniszezői több helyszínen is hallattak magukról az elmúlt napokban. A klub lánycsapata Besztercén szerepelt. Az Oláh Kriszta, Mike Boróka, Farkas Yvett és Simon Teodora alkotta négyes az első napon egy győzelem mellett két vereséget könyvelt el, majd a második és a harmadik napon is tapasztaltabb ellenfelekkel szemben maradtak alul. Az NMSK eredményei: 0–5 a Bodzavásári Gloriával, 1–5 a Slatinai ISK II-vel, 5–3 az Argeş Piteşti ellen, 0–5 Medgyessel, 3–5 Újszentessel, 4–5 Slatinai ISK I-gyel, 3–5 Marosvásárhellyel.

– Az őszi fordulót 7. helyen zártuk a nagyon erős mezőnyben, ahol az ellenfeleink között külföldi, a szerb, illetve spanyol bajnokságból behozott játékosai is voltak. Gratulálok a lányoknak, és bízom benne, hogy a tavaszi visszavágón jobban teljesítünk – értékelt Kerekes Barnabás edző.

Augusztus utolsó három napján zajlott Budapesten a BVSC-Zugló Kupa évadnyitó országos ranglistaverseny, amelyen az NMSK-t Canea-Kocsis András és Chelmuş Ionuţ képviselték. Az U11-esek közt András minden csoportmeccsét megnyerve jutott a 32-es főtáblára, ahol kezdésként 3–0-ra legyőzte Fegyver Zsombort (Malév SK), majd a nyolcaddöntőben 3–1-re nyert Sztamatisz András (BVSC) ellen. Az elődöntőbe jutásért viszont 3–1 arányban alulmaradt a Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub képviselőjével, Varga Botond Zoltánnal szemben, így be kellett érnie az ötödik hellyel. Az U13-as korosztályban Chelmuş Ionuţ is hozta csoportmeccseit, majd feljutott a 32-es főtáblára, ahol viszont rögtön szembe került a második számú kiemelttel, akitől 3–1-re kikapott.

Canea-Kocsis Abigél a Statisztika Petőfi SC idénynyitóján lépett asztalhoz, ahol két évvel kisebbként az U10-es korosztályban méretkezett meg, így számára egyértelműen a tapasztalatszerzés lehetett a cél.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük