Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK Jászvásár mumusa

A Sepsi OSK Jászvásár mumusa Sport

A vendég Jászvásári Poli ellenében szakította meg hosszú, 12 bajnoki óta tartó nyeretlenségi szériáját a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely az I. liga hétfői játéknapján épp azt a moldvai csapatot gyűrte le, amely ellen legutóbb, még augusztusban ért el győzelmet. A mérkőzés véget vetett a szentgyörgyi gólaszálynak is, ugyanis a 2-1-re végződő találkozó mindhárom gólját a piros-fehér mezes játékosok szerezték, egyiket azonban saját kapujukba.

A futballra kevésbé alkalmas brassói pályán rendkívül küzdelmes mérkőzést vívott egymással a két együttes, míg az első félidőben inkább a vendégek domináltak, úgy a másodikban a céltudatosabb és elszántabb sepsiszentgyörgyiek voltak veszélyesebbek. A vendégek már a 3. percben próbára tették Niczulyt, Cioinac 16 méterről lőtt kapura, azonban a fiatal kézdivásárhelyi hálóőr kiütötte a léc alá tartó labdát. A moldvai nyomás a 24. percben érett góllá, amikor egy szöglet után a Mihalache által továbbított labda Thiawról pattant be a hálóba. A szentgyörgyi válasz a félidő végén érkezett, amikor a kapura törő Nikolic ellen Frăsinescu szabálytalankodott, a játékvezető kisebb habozás után a tizenegyes pontra mutatott, a 100. élvonalbeli meccsén pályára lépő Fülöp István pedig értékesítette a büntetőt.

A második játékrészben belehúzott az OSK és több helyzetet is kidolgozott, mígnem a 85. percben a csereként beállt Astafei bombagólja eldöntötte a találkozót. Győzelmének hála a 15 pontos Sepsi OSK visszaelőzte a 14 pontot gyűjtő szászmedgyesieket a tabellán, így a 12. helyről várja az év utolsó összecsapását.

– Nagyon fontos három pontot sikerült szereznünk ezen a futballra alkalmatlan pályán, ahol nehéz volt járatni a labdát és azt játszani, amit elterveztünk. Amikor láttam a játékfelület állapotát, két változtatást is végrehajtottam a kezdő tizenegyben, mert tudtam, hogy erős játékosokra van itt szükség, és bebizonyosodott, hogy igazam volt. Nikolic rengeteget harcolt, szabályszerűen elkaszálták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a megbeszéltek szerint vagy ő, vagy Fülöp kellett értékesítse, utóbbi vállalta, és kiegyenlítettünk, de István többször is közel állt a gólhoz. Hosszú sikertelenségi szériát szakítottunk meg, de a fiúknak is azt mondtam, ezzel még semmit sem oldottunk meg, ugyanúgy a rangsor alsó felében állunk. Szeretném, ha az idei utolsó meccsünket is megnyernénk – értékelt meccs után Eugen Neagoe vezetőedző, utalva a jövő hétfői Voluntari elleni kiszállásra.

Labdarúgás, I. liga, 21. forduló: Sepsi OSK – Jászvásári Poli 2–1 (1–1), gólszerzők: Fülöp (45+1. – tizenegyesből), Astafei (85.), illetve Thiaw (24. – öngól).
Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Ursu, Damian, Grecu, Petrovic, Fülöp, Huiban (Astafei 68.), Thiaw (Ghingha 57.), Petre (Dima 88.), Nikolic. Edző: Eugen Neagoe. Jászvásár: Koselev, Sin, Frăsinescu, Bădic, Jagodinskis, Platini, Mihalache, Cioinac, Panțîru (Danale 83.), Cisse (Ștefănescu 63.), Cristea. Edző: Flavius Stoican.
Sárgalap: Burlacu (64.), Nikolic (86.), Fülöp (88.), Petre (89.), Niczuly (90+3.), illetve Bădic (73.), Mihalache (84.). Kiállítva: Jagodinskis (90.).
Játékvezetők: Găman George Cătălin (Krajova), Artene Ovidiu (Vaslui), Velicu Bogdan (Bukarest).

A 21. forduló további eredményei: Juventus–Astra 0-1, Viitorul–Concordia 3-0, Kolozsvári CFR–Temesvár 1-0, Medgyes–Krajova 0-0, Botoşani–FCSB 0-3. A Dinamo–Voluntari összecsapás lapzártánk után végződött.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük