Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi Aréna nyílt napja

A Sepsi Aréna nyílt napja Sport

Nagy az érdeklődés a Sepsi Aréna nyílt napra, a turnusok nagy része már betelt. Sepsiszentgyörgy új multifunkcionális sportcsarnoka szombaton nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, a szervezők arra kérnek mindenkit, időben jelezzék részvételi szándékukat.

Barta Mónika, a városimázs-iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta, a nyílt nap holnap 12 órakor kezdődik, és 20 órakor ér véget. A látogatócsoportok óránként váltják egymást, és az igazán élvezhető túra érdekében egy turnusban korlátozott számú, legtöbb 40 embert fogadhatnak.

– „Igazából már az első nap után, ahogy meghirdettük, startból már három turnus be is telt. Jelenleg a nyolcból még kettőnél van néhány szabad hely, túljelentkezés esetére igyekszünk egy B-tervvel is készülni, hogy senkit se kelljen hazaküldeni”, közölte. Kiemelte, aki biztosan részt venne a nyílt napon, regisztráljon előzetesen az office@rekreativ.club e-mail-címen.

A látogatócsapatokat a Sepsi Rekreatív Rt. és az önkormányzat munkatársai, valamint helyi tanácsosok vezetik körbe, de jelen lesz Antal Árpád polgármester is. Barta Mónika megjegyezte, lehetőleg mindent szeretnének megmutatni, de nyilván egy óra alatt a teljes arénát bejárni nem lehet. Viszont van egy előre kijelölt útvonal, és ez alatt próbálják majd érinteni az edzőtermeket, a teniszpályát, a nagy játékpályát, a VIP-szektort, az öltözőket, de az érdeklődők bepillantást nyerhetnek különböző gépek működésébe is, szó esik a megfigyelőkamerákról és az eredményjelző-táblákról is. „Szeretnénk, hogy a háttérbe is bepillantást nyerjenek az érdeklődők”, mondta.

A környezetszennyezés csökkentése, valamint a nagyobb hozzáférés biztosítása érdekében a MultiTrans jóvoltából, különjáratok indulnak a városból az Arénához minden turnus előtt fél órával. A MultiTrans különjárata a végállomásról, a Gólya utcából indul, majd a következő megállókat érintve érkezik az Arénába: Stadion, Domb utca, Tervezőintézet, Lábas Ház, belvárosi református templom, söröző (Transilvania Bank). A söröző (Transilvania Bank) az utolsó megálló, ezután a busz a Lidl felé tér le a megszokott útvonaláról, és megy egyenesen az Aréna felé. Az autóbuszok ugyanezen az útvonalon biztosítják a szállítást visszafelé is.

Az Aréna-kóstoltató túrák a főbejárattól kezdődnek, ez a gyülekezési pont. Ugyanitt frissítőket és harapnivalókat árusító standokat állítanak fel, ahol pihenni is lehet. A túrák zárómomentuma pedig teljes pompájában mutatja majd meg a komplexumot. A látogatások ideje alatt a nagyteremben az Iskolás Sportklub és a Sepsi–SIC női kosárcsapat mérkőzési, edzései zajlanak. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük