A Kézdivásárhelyi SE vasárnap legyűrte az Aradi ICIM 2-őt, ma újra megteheti Fotó: Tofán Levente

Remekbe szabott teljesítménnyel rukkolt elő a női kosárlabda másodosztályban érdekelt Kézdivásárhelyi SE csapata, amely vasárnap végletekig kiélezett véghajrában egypontos győzelmet aratott az Aradi ICIM 2 otthonában. A kék-fehér mezes lányok tegnap nem tudták megismételni a bravúrt, szoros meccsen maradtak alul Temesváron. A háromszéki U14-esek teremtornákon dobtak kosárra a hétvégén.

Amint arról beszámoltunk, háromnapos bánsági „turnéra” indult a KSE I. ligás felnőtt női kosárlabdacsapata, a szűkös anyagi keretek miatt döntöttek a hosszú kiszállás mellett, egy utazással három bajnoki mérkőzést abszolválva. Elsőként vasárnap az Aradi ICIM másodcsapatával szemben vették fel a kesztyűt a pontvadászat 3. fordulójában. A székely lányok a második negyedtől átvették az irányítást, és a bombaformában játszó Csurulya Helga vezényletével a nagyszünetre hétpontos előnyre tettek szert (34-27). A harmadik negyedben is robbantott a KSE, 14 ponttal meglépett, és a rutinos, élvonalban is játszó hazaiaknak már nem maradt idejük fordítani. Aradi ICIM 2 – KSE 70-71 (21-19, 6-15, 11-18, 32-19). KSE: Debreczi 8, Voloncs 8, Bölöni 5/3, Bartók 2, Czimbalmos, Holinka 12/6, Csurulya 20/15, Istók, Kovács 7, Biszak 9, Csíki, Incze.

Ljubomir Kolarevic és Minescu János tanítványai tegnap már a 4. fordulóban léptek parkettre Temesváron, azonban ezúttal nem voltak elemükben a lányok, a szezon leggyengébb dobószázalékát produkálták (a feldobott 61 kétpontosból csupán 15 talált be (24,6%), míg a tripláknál a 20 próbálkozásból mindössze 3 volt sikeres (15%) – ilyen körülmények között elveszítették az egyébként megnyerhető mérkőzést. Temesvári SCM 2 – KSE 46-42. KSE: Debreczi 10, Voloncs 1, Bölöni 3/3, Bartók 2, Czimbalmos, Holinka 6/6, Csurulya 10, Biszak 10, Kovács, Incze, Istók, Csíki. A KSE ma délelőtt a visszavágóbeli meccset is lejátssza az aradiak ellen.

Az U14-es korosztály számára kiírt országos sorozatban már a második teremtornákat rendezték a hétvégén, többek között Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön is. A Sepsiszentgyörgyi ISK lányai folytatták hibátlan menetelésüket, Kovásch Norbert irányítása alatt magabiztosan nyerték mind az öt mérkőzésüket. Eredményeik: 76-51 a Gyergyószentmiklósi ISK-val, 70-43 Jászvásárral, 96-21 Moineşti-tel, 63-39 Botoşani-nal és 58-37 a Csíkszeredai VSK-val. A csoport állása: 1. Sepsi ISK 20 ponttal (10 győzelem, 0 vereség), 2. Csíkszereda 16 (6/4), 3. Gyergyószentmiklós 16 (6/4), 4. Botoşani 15 (5/5), 5. Moineşti 12 (2/8), 6. Jászvásár 11 (1/9).

A Farkas Alpár által irányított Nagy Mózes SK lányai remekül helytálltak a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, és a Brassói CSU kivételével minden ellenfelüket két vállra fektették. Eredményeik: 64-15 a Marosvásárhelyi Mureşul, 59-25 a Brassói Braşovia, 61-50 a Szászrégeni Lucian Blaga Líceum, 53-34 a Nagyszebeni ISK és 50-59 a Brassói CSU ellen. A csoport állása: 1. Brassói CSU 19 pont (9 győzelem, 1 vereség), 2. Szászrégen 18 (8/2), 3. Nagy Mózes SK 17 (7/3), 4. Nagyszeben 13 (3/7), 5. Marosvásárhely 13 (3/7), 6. Braşovia 10 (0/10). December 8-10. között esedékes a harmadik teremtorna, amelyen eldől, melyik két csapat jut egyenes ágon az elődöntő szakaszba. 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Gólözönös világbajnokság

Először szerzett világbajnokságon öt gólt a belga labdarúgó-válogatott, ez egyben továbbjutást ért számukra, a Tunézia elleni 5–2-es meccsen Eden Hazard és Romelu Lukaku is duplázott. Az angolok 6–1-re tömték ki Panamát, Harry Kane triplázott, a védő Stones duplázott. A két együttes csütörtökön a csoportelsőségért mérkőzik egymással.

Negyedik a KSE

A Kézdivásárhelyi SE U11-es csapata az előkelő negyedik helyen zárta a Csíkszeredában lezajlott 3. Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgótornát.

Nem tudtak, vagy nem akartak?

Az előzetes fogadkozások ellenére sem tudott ráijeszteni ellenfelére a harmatgyenge „produkcióval” előrukkoló Gelencei Nemere, amely kevés ellenállást tanúsítva 2–0 arányban hajtott fejet hazai pályán a vendég Brassói SR előtt, így összesítésben 3–0 arányban engedte át a feljutó helyet a Cenk-alattiaknak a III. ligáért kiírt osztályozón.

Röviden

Suciu az FK élén A sepsiszentgyörgyi Suciu Valentint (képünkön) nevezték ki a III. ligás FK Csíkszereda labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé, miután szerződést bontottak a tavaly szeptemberben kinevezett Bálint Lászlóval. A csíkiak zsinórban másodszor bukták el hajszálon a II. ligába való feljutást, a 2017–2018-as idényben a Kézdivásárhelyi SE-vel egy csoportban szereplő FK kétpontos hátránnyal végzett a feljutó Bákói […]

Bronzérmes a Sepsi–SIC

A Sepsi–SIC U12-es lánykosárlabda-csapata az előkelő harmadik helyen végzett a korosztályos országos bajnokságon, amelyet június 18–23. között bonyolítottak le a tengerparti Mangalián. A felnőtteknél taroló sepsiszentgyörgyi klub számára ez az első elismerés az utánpótlás korosztályban.

Jól kiérdemelt bronz

Június 16–17-én rendezték a Shito Ryu karate-Európa-bajnokságot az olaszországi Lancianoban, ahonnét a román válogatott versenyzői sem hiányoztak. A válogatott tagjaként a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub tehetsége, Székely Tas jól megérdemelt bronzéremmel tért haza.

Egy ezüst és két bronz

Hétvégén Szatmárnémetiben rendezték az U13-as korosztályú cselgáncsozók országos bajnokságát, ahol a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói két, míg a sepsiszentgyörgyi MSK dzsúdókái egy dobogós helyezést szereztek a több mint 420 cselgáncsozót felvonultató erőpróbán.

Háromszékiek az Ezüstütőn

Június 21–24. között Besztercén bonyolították le a tíz év alatti asztaliteniszezők hagyományos Ezüstütő versenyét, amelyen a kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi sportiskolások is asztalhoz léptek.

Röviden

A CFR ellen az OSK A második élvonalbeli futballidényére készülő Sepsi OSK már jó ideje beharangozta, hogy június 26-án a bajnok Kolozsvári CFR ellen játssza a nyár első felkészülési mérkőzését. A találkozó helyszíne korábban kérdéses volt, de a klub nemrég a sepsiszentgyörgyi stadiont jelölte meg hivatalos színtérként. A kedden 18 órától kezdődő összecsapásra a belépés […]

Ronaldo mint gólkirály?

Jó hír a focidrukkereknek, hogy a 0-0 eddig ismeretlen a labdarúgó-világbajnokságon, amelyen a gólok kiemelkedően magas számban esnek rögzített szituációkból. Az 1954-es vb óta nem fordult elő, hogy a torna első húsz meccséből egy se végződjön gól nélküli döntetlenre.

Játékosok a számok tükrében

Sikeresen abszolválta fennállása első élvonalbeli szezonját a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a gyengébb idénykezdést követően a pontvadászat második felében alaposan rácáfolt a fanyalgókra, és 9. helyével feltette az i-re a pontot. Az alsóházi rájátszás meglepetéscsapata adta a play-out gólkirályát, Fülöp István személyében (7 gól), aki Mario Rondonnal osztozkodott eme kitüntetésben. A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) közzétette a piros-fehér keret előző szezonbeli statisztikáit.

Teqball-nagyhatalom lehetünk

2014-ben indult világhódító útjára a teqball, a dinamikusan fejlődő, magyar fejlesztésű sportágat a KSE-napok keretében mutatták be Kézdivásárhelyen. Az ország egyedüli hivatalos csapatának, a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Teamnek a csapatvezetőjét, Ilyés Szabolcsot kérdeztük a focira épülő, de egy különleges asztalon játszott sportágról.

Röviden

Visszavágna a Nemere Egygólos hátrányból várja a szombati visszavágót a Gelencei Nemere labdarúgócsapata, miután a III. ligáért kiírt osztályozó első felvonásán, múlt szombaton 1–0 arányban fejet hajtott a Brassói SR otthonában. A párharc második, mindent eldöntő összecsapását június 23-án, szombaton 17.30-tól rendezik Gelencén. Háromszék bajnoka és kupagyőztese szeretne meglepetést okozni a Cenk-alattiakkal szemben, kihasználnák a […]

Papírforma és meglepetések

A hazai rendezésű világbajnokságot két győzelemmel kezdő orosz labdarúgó-válogatott soha nem szerzett még ilyen sok gólt az első két meccsén a vb-k történetében.

Kézi-Eb Magyarországon

Magyarország és Szlovákia rendezheti 2022-ben a férfi kézilabda Európa-bajnokságot – erről a kontinentális szövetség (EHF) glasgow-i kongresszusán született döntés, szerdán.