A Kézdivásárhelyi SE vasárnap legyűrte az Aradi ICIM 2-őt, ma újra megteheti Fotó: Tofán Levente

Remekbe szabott teljesítménnyel rukkolt elő a női kosárlabda másodosztályban érdekelt Kézdivásárhelyi SE csapata, amely vasárnap végletekig kiélezett véghajrában egypontos győzelmet aratott az Aradi ICIM 2 otthonában. A kék-fehér mezes lányok tegnap nem tudták megismételni a bravúrt, szoros meccsen maradtak alul Temesváron. A háromszéki U14-esek teremtornákon dobtak kosárra a hétvégén.

Amint arról beszámoltunk, háromnapos bánsági „turnéra” indult a KSE I. ligás felnőtt női kosárlabdacsapata, a szűkös anyagi keretek miatt döntöttek a hosszú kiszállás mellett, egy utazással három bajnoki mérkőzést abszolválva. Elsőként vasárnap az Aradi ICIM másodcsapatával szemben vették fel a kesztyűt a pontvadászat 3. fordulójában. A székely lányok a második negyedtől átvették az irányítást, és a bombaformában játszó Csurulya Helga vezényletével a nagyszünetre hétpontos előnyre tettek szert (34-27). A harmadik negyedben is robbantott a KSE, 14 ponttal meglépett, és a rutinos, élvonalban is játszó hazaiaknak már nem maradt idejük fordítani. Aradi ICIM 2 – KSE 70-71 (21-19, 6-15, 11-18, 32-19). KSE: Debreczi 8, Voloncs 8, Bölöni 5/3, Bartók 2, Czimbalmos, Holinka 12/6, Csurulya 20/15, Istók, Kovács 7, Biszak 9, Csíki, Incze.

Ljubomir Kolarevic és Minescu János tanítványai tegnap már a 4. fordulóban léptek parkettre Temesváron, azonban ezúttal nem voltak elemükben a lányok, a szezon leggyengébb dobószázalékát produkálták (a feldobott 61 kétpontosból csupán 15 talált be (24,6%), míg a tripláknál a 20 próbálkozásból mindössze 3 volt sikeres (15%) – ilyen körülmények között elveszítették az egyébként megnyerhető mérkőzést. Temesvári SCM 2 – KSE 46-42. KSE: Debreczi 10, Voloncs 1, Bölöni 3/3, Bartók 2, Czimbalmos, Holinka 6/6, Csurulya 10, Biszak 10, Kovács, Incze, Istók, Csíki. A KSE ma délelőtt a visszavágóbeli meccset is lejátssza az aradiak ellen.

Az U14-es korosztály számára kiírt országos sorozatban már a második teremtornákat rendezték a hétvégén, többek között Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön is. A Sepsiszentgyörgyi ISK lányai folytatták hibátlan menetelésüket, Kovásch Norbert irányítása alatt magabiztosan nyerték mind az öt mérkőzésüket. Eredményeik: 76-51 a Gyergyószentmiklósi ISK-val, 70-43 Jászvásárral, 96-21 Moineşti-tel, 63-39 Botoşani-nal és 58-37 a Csíkszeredai VSK-val. A csoport állása: 1. Sepsi ISK 20 ponttal (10 győzelem, 0 vereség), 2. Csíkszereda 16 (6/4), 3. Gyergyószentmiklós 16 (6/4), 4. Botoşani 15 (5/5), 5. Moineşti 12 (2/8), 6. Jászvásár 11 (1/9).

A Farkas Alpár által irányított Nagy Mózes SK lányai remekül helytálltak a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, és a Brassói CSU kivételével minden ellenfelüket két vállra fektették. Eredményeik: 64-15 a Marosvásárhelyi Mureşul, 59-25 a Brassói Braşovia, 61-50 a Szászrégeni Lucian Blaga Líceum, 53-34 a Nagyszebeni ISK és 50-59 a Brassói CSU ellen. A csoport állása: 1. Brassói CSU 19 pont (9 győzelem, 1 vereség), 2. Szászrégen 18 (8/2), 3. Nagy Mózes SK 17 (7/3), 4. Nagyszeben 13 (3/7), 5. Marosvásárhely 13 (3/7), 6. Braşovia 10 (0/10). December 8-10. között esedékes a harmadik teremtorna, amelyen eldől, melyik két csapat jut egyenes ágon az elődöntő szakaszba. 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Kupaforduló Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli […]

Sportajánló a hétvégére

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

Mozgásba lendül Szentgyörgy!

Szeptember 21., péntek   Városközpont, Szabadság tér 17.00 A Sportnapok hivatalos megnyitója 17.15 Kicsid Gábor tiszteletfutás 17.30 Olimpiai színek stafétája (Olimpiai Akadémia, Révész Katalin) Sepsi Aréna nagyterem 10.00 Mikó László Kosárlabda Emléktorna (Háromszék SE, Sánta Levente) 15.00 Fiú U16-os kosárlabda-bajnokság (ISK, Bernád Levente) Sepsi Aréna kisterem 13.00 A „legsportosabb osztály” vetélkedő (Equites SE, Palkó Nagy […]

Röviden

Jeleskedtek a futók A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai az elmúlt hétvégén a Román Loto Cross pénzdíjas, utcai futóverseny 21. kiírásán vettek részt a fővárosban. Szombaton új helyszínen, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza park sétányain rendezték meg a futóversenyt, a szervezők minden korcsoport első öt helyezettjét díjazták. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör sportolói ezúttal is […]

Jól mutat a tabella

A 19 éves Ianis Hagi góljával győzte le a Viitorul az újonc Hermannstadt-ot az élvonalbeli pontvadászat 8. fordulójának záró meccsén. Ugyanebben a körben francia idegenlégiósainak góljaival első idegenbeli diadalát aratta a Sepsi OSK, 3–0-ra nyerve Chiajnán.

Nem hagyta magát

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó múlt szombaton Koppenhágában, egy nemzetközi, négymenetes bokszmeccsen a 27 éves, dán Diana Nadim ellen. A pehelysúlyú kategóriás meccsen a Székely Kobra kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont ez nem volt elég a bíráknak.

Nem hagyja magát a KSE

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A jó példa ragadós

Szombaton három óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására Sepsiszentgyörgyön. A 62 résztvevő – ebből 18 gyermek – összesen 1920 km-t tett meg.

Magyarországon folytatják

Elmarad a Sepsi–SIC szerdára betervezett harmadik edzőmérkőzése Brassó ellenében, mivel a Dan Calancea által irányított barcaságiak a Takács Károly Emléktornán vesznek részt Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek csütörtöktől Magyarország felé veszik az irányt.

Jól sikerült rajt

Gólzáporos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata, amely a teremlabdarúgó II. liga hétvégi nyitányán Segesvárról tért haza győztesen. A csapat október elején játssza idénybeli első hazai meccsét, Marosvásárhely ellen.

Harmadik hely Kolozsváron

A KSE felnőtt tekecsapata a résztvevő öt alakulat közül az előkelő harmadik helyen végzett a hétvégén Kolozsváron lebonyolított Román-kupán.

Pontegyenlőség az élen

A Bereck és Gelence közti gól nélküli döntetlennel indult a labdarúgó IV. liga 5., szombati játéknapja, és úgy tűnik, továbbra sem megy a játék a címvédő Nemerének. Illyefalván nem volt ekkora a gólaszály, ahol Barót magabiztos háromgólos sikert aratott.

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Dániel jött, látott, győzött

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első […]

Nem fukarkodtak a gólokkal

A nagy játékkedvvel futballozó KSE kategorikus, négygólos sikerrel örvendeztette meg szurkolótáborát szombaton, 4–0-ra legyőzve az újonc Șomuz Fălticenit a labdarúgó III. liga 4. játéknapján a Sinkovits Stadionban. Veress Botond és Marius Ştefănescu is duplázott a találkozón, viszont az összes pályára lépett labdarúgó játékával és mentalitásával elégedett volt Gazda József edzőjátékos.