Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A palánk alól jelentjük

A palánk alól jelentjük Sport

Tizenkét év alatti háromszéki kosarasok is próbára tették magukat a múlt heti országos minikosárlabda-bajnokságon, a tengerparti Mamaián. Sepsiszentgyörgyről és Kézdivásárhelyről is több csapat vállalta a megméretést, ami remek tapasztalatszerzésre is lehetőséget nyújtott.

A lányok mezőnyében a legjobb eredményt a KSE2 érdemelte ki, a többnyire Kovászna, Ozsdola és Bereck kiskosarasaiból álló együttes az előkelő 24. helyen zárta a megméretést. A keret tagjai (edző: Csutak András): Szőcs Andrea, Borbáth Réka, Hodor Hanna, Csüdör Vivien, Bodor Karina, Kuron Muszka Zsejke, Benkő Andrea, Molnár Andrea, Ambrus Édua, Slekta Beáta, Bara Németh Beáta, Tofán Maja. Ugyanitt a Sepsiszentgyörgyi ISK a 33., a Sepsi–SIC a 34., míg a KSE1 a 36. helyen végzett a 63 csapatos mezőnyben.

A Sepsi ISK kerete: Krecht Maya, Kisgyörgy Andrea, György Burián Biborka, Nemes Gréta, Szász Hanna Nóra, Biszok Henrietta, Kernászt Sára, Botos Petra, Kósa Nikol, Kolumbán Elíz, Bogyó Abigél, Jelen Viktória, Deák Hanga (edző: Bernárd Levente). A Sepsi-SIC kerete: Veress Kincső, Zay Henrietta, Mikes Lana, Vizi Izabella, Aczél Adrienn, Balogh Adrienn, Gheorghita Helga, Támpa Tünde, Verebics Anna, Máthé Orsolya, Gábor Hanna, Săcară Adrienn, Tulit Barbara (edző: Mikes Dragoslava).

A KSE 1 kerete: Nagy Júlia, Kis Edina, Illyés Renáta, Fejér Anetta, Demkó Hanna, Fábián Edina, Marosi Nóra, Kovács Bernadett, Vargyasi Anita, Menyhárt Zsanett, Biró Henrietta, Lénárt Amanda (edző: Kászoni Boglárka, Minescu János). A bajnoki címet a bukaresti Sportul Studenţesc szerezte meg megelőzve két fővárosi vetélytársát, az 5-ös Számú ISK-t és az Olimpiát; a Gyergyószentmiklósi ISK hatodikként zárt.

A KSE és a Salema Baschet fiúcsapata a kék csoportban versenyezett, ahol nem állítottak fel rangsort. A sepsiszentgyörgyiek összes csoportbeli meccsükön diadalmaskodtak, míg a céhes városiak nyolc mérkőzésből hetet nyertek. A piros és sárga csoportokba jutásért selejtezőt játszottak, a továbbjutók a héten játszanak az 1–32. (piros), valamint a 33–64. (sárga) helyezésekért. A KSE csapatából a berecki Szabó Lehel lett a dobóverseny egyik győztese 13 találattal (a lehetséges 15-ből). A KSE kerete: Barta Hunor, Forró Márk, Lénárt Arthúr, Dezső Nándor Attila, Moldovai Dániel, Bilibók László, Knott Bálint, Borbáth Károly, Stroie Márk, Szabó Lehel (edzők: Gazda Szilárd és Minescu János). A Salema kerete: Crisan Mátyás, Ţifrea Cristian, Bukur Tamás, Kovács Patrik, Kovács Nándor, Molnár Nándor, Szőcs-Torma Márton, Duka Máté, Czompók Bence, Benkő Dávid, Baló László (edző: Dombi Szabolcs). A csapatok döntős részvételét a Kovászna Megyei Tanács támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük