Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legnehezebb, de a legszebb

A legnehezebb, de a legszebb Sport

Igazi vasemberekhez méltó megpróbáltatások várták a versenyzőket szombaton Románia legnehezebb, ugyanakkor legszebb környezetben zajló triatlonviadalán, a Fogarasi havasokban zajlott Transfieren. Az embert próbáló versenynek két háromszéki triatlonista is nekivágott, olimpiai távon Dániel Attila mindenkit maga mögé utasított, Imreh László pedig a 19. helyen végzett.

A Transfieren fél-ironmanen (1,9 km úszás, 90 km kerékpározás és 21 km szaladás), illetve olimpiai távon (1,5 km úszás, 40 km kerékpározás és 10 km szaladás) lehetett elindulni. Az erőpróba reggelén 13 fokot mutatott a hőmérő higanyszála, az úszásnem helyszínéül szolgáló Vidraru-tó hőmérséklete 16,5 Celsius fokos volt. A kerékpárpróba kedvéért lezárták az autósforgalmat a Transzfogaras-úton.

Mindez természetesen nem szegte kedvüket a hárompróbásoknak, a hosszabb távra 164-en, a rövidebb távra 119-en vállalkoztak. A nemzetközi mezőnyben a hazaiakon kívül magyar, spanyol, moldovai, svéd, szlovák és ausztrál nemzetiségű sportolók is fellelhetők voltak. A sepsiszentgyörgyi Tri-Aluta színeit képviselő Dániel Attila teljesítette célkitűzését és az egy héttel korábbi, tulceai diadal után újra elsőként haladt át a célvonalon, 1 óra 59 perc alatt teljesítve az olimpiai távot. Az úszás és kerékpározás után még Ion Alexandru vezetett, ám mint tudjuk, Attilának a szaladás az erőssége, így a véghajrában ledolgozta hátrányát és beelőzte ellenfelét.

A SepsiTri SK versenyzője, Imreh László 2 óra 28 perc alatt ért célba. A 22 éves Dániel a 18–29 éves kategóriában szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg a 26 éves Imreh hatodik lett ebben a korosztályban.

– Nagyon nehéz verseny volt, de végül minden úgy alakult, ahogy elterveztem, sikerült megvédenem tavalyi címemet az olimpiai távon. Köszönöm a szponzoraimnak (Bellotto, Isostar, Sportatlon.ro, Prodent Kft.), hogy hozzájárultak a győzelmemhez. Szombaton már Mamaián versenyzek, ahol ismét igyekszek minél jobb helyen végezni, kicsit fáradt vagyok, de majd mindent beleadok – nyilatkozta érdeklődésünkre a győztes Dániel Attila.

– Az ország legnehezebb triatlonversenyén vehettem részt, ahol kisebb fizikai és technikai problémákkal küzdöttem, de sikerült a 19. helyen célba érnem. Nem vagyok teljes mértékben elégedett, sokat kell még dolgoznom a jobb eredmények elérése érdekében – fogalmazott Imreh László, megköszönve támogatóinak (Sepsiszentgyörgy önkormányzata, Sepsi ReKreatív, Dr.Lenkei, FarmaLine, Stomax, Tricomserv, Popovici Internationale Transporte és Török László).

Eredmények, Transfier: olimpiai táv: 1. Dániel Attila 1:59:38 óra, 2. Alexandru Ion 2:00:01 óra, 3. Béres Hunor 2:01:57 óra… 19. Imreh László 2:28:14 óra. Fél-ironman: 1. Francesc Artigues Ramis (Spanyolország) 4:58:15 óra, 2. Ciprian Bălănescu 5:00:37 óra, 3. Ruzsás Dávid (Magyarország) 5:03:28 óra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük