Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legjobbtól tanultak

A legjobbtól tanultak Sport

A Sport-All SC karate-szakosztályának meghívására a 69 éves Antonio Oliva Seba karateedző tartott háromnapos szemináriumot Sepsiszentgyörgyön. Az eddig Camp&Champ névre hallgató nemzetközi képzésen idén a klub saját sportolói, illetve a Shoto-Team néhány tagja vett részt.

A 8 DAN-os közismert karatemester az év 11 hónapját külföldön tölti és segíti a különböző országok és klubcsapatok feltörekvését a világ-karate élmezőnyébe. A katalán származású edző sportolóként is bizonyított, illetve a spanyol válogatott edzőjeként világbajnokságot nyert csapatával. A nyolcvanas évektől kezdődően döntött úgy, hogy nemzetközileg hasznosítja tudását, többek között a Magyar Karate-szövetséggel is együtt dolgozik. Így került kapcsolatba Vass Hunor szakosztályvezetővel, akinek sportolói pályafutását is nagyban segítette.

– A főként taktikai-stratégiai alapokra épített edzéseket nagy odafigyeléssel és motivációval végezték a sportolóink. Antonio küldetése nemrég új mellékirányt is vett, és nagyobb hangsúlyt fektet az edzők fejlesztésére, hogy a 30 év tanait, a küzdelemben összegyűjtött tapasztalatait továbbadhassa. Úgy gondolom, mind a sportolóknak, mind az edzőknek sikerült egy évre elegendő házi feladatot kapnunk – nyilatkozta Vass Hunor, aki köszöni a sportklub támogatóinak és a szülőknek a segítséget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük