Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A karate útján

Az elmúlt hétvégén a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium sportterme adott otthont a Shotokan Karate Do szemináriumnak és egyben edzőtábornak, amelyet a neves Adrian Popescu-Sacele 8 danos karatemester tartott. A Sport-All SC karate-szakosztálya, a Shoto-Team, illetve a kovásznai Mikado Sportegyesületek voltak a házigazdák.

Az ország számos pontjáról érkeztek főként mesterfokozatú edzők, klubvezetők, hogy a régi hagyományt újra felélesszék, azaz a több mint 15 éve szünetelő, hagyományosan évente megrendezett edzőtábor újra felkerüljön az éves naptárba.

Adrian Popescu-Sacele a hatvanas éveiben járó, jelenleg is aktív tagja és őrzője a Shotokan-stílusnak. Az ő nevéhez fűződik a Román Karate-szövetség megalakítása, továbbá jelenleg is alapító és elnökségi szerepet tölt be a Shotokan Világszervezeténél (WSF).

– Sikeres szemináriumon vagyunk túl, ahol a 7 éves gyerekektől kezdve a közel 70 évesig mindenki tanulhatott valamit a szintjéhez és övfokozatához mérten. A résztvevők száma elérte a közel száz főt. Reméljük, újra hagyományt tudunk teremteni, és egyre több, a karate útját járó sportszerető vesz majd részt ezen az eseményen – értékelt Vass Hunor sensei, aki külön megköszönte a Székely Mikó Kollégiumnak azért, amiért állandó partnerük abban, hogy sport- és mozgásorientált nemzedéket nevelhessenek a megyeszékhelyen.

A Sport-All SC szombaton ugyanezen a helyszínen Sport-All Kupa nevet viselő háziversenyt szervez, ahol a város óvodásai, kisiskolásai méretettnek meg versenyhelyzetben. Előreláthatólag 130–150 kiskaratésra számítanak, a kisegítő-bírók, illetve a szervezői feladatokat ellátók a versenyzői csapat nagyobb karatékái és a szülők lesznek. Szeretettel várnak minden versenyzőt és szurkolót.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük