Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A jó felkészülés a fontos

A jó felkészülés a fontos Sport

Hazatért kéthetes ausztriai edzőtáborozásából a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kiváló körülmények között készülhetett az I. liga hétvégi rajtjára. A sérülések által megtizedelt piros-fehér mezesek ugyan mind az öt felkészülési meccsüket elvesztették az edzőtáborban, de jó hír, hogy körvonalazódik a keret. Szombaton már élesben megy a játék, az újonc FC Hermannstadt vendégeként.

Pénteken délután az orosz élvonalban újonc FC Orenburg volt a Sepsi OSK ellenfele Lindebrunnban. A viszonylag eseménytelen első félidőt követően a másodikban négy találat is született, hiába parádézott Niczuly a kapuban. Az 54. percben Kozlov mattolta a kézdivásárhelyi kapust, majd a 79. percben Popovics értékesített egy büntetőt. Röviddel ez után Kozlov fejjel is betalált, a végjátékban viszont szépíteni tudott az OSK. A csereként beállt Branislav Jankovic indította Tandiát, aki remek mozdulattal a kifutó kapus felett a hálóba emelte a labdát.
Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Lindabrunn, Ausztria: Sepsi OSK–FC Orenburg 1–3 (0–0), gólszerzők: Tandia (90+1.), illetve Kozlov (54., 86.), Popovics (79. – büntetőből) Sepsi OSK: Niczuly – Drăghici, Ursu, Sato, Vașvari, Velev, Tandia, Hamed, Simonovszki, Jovanovics, Prosser. Cserék: Fejér, Covic – Moura, Viera, Obsivac, Ștefan, Jankovic, Fülöp, Dodoi, Hadnagy, Nouvier, Veress, Maxim.
Az ausztriai edzőtáborban a Sepsi OSK minden tesztmeccsén vesztesként hagyta el a pályát: korábban 2–1-re kikapott a kínai Kuangcsou Evergrandetól, illetve a cseh Mladá Boleslavtól, 1–0-ra a Slovan Liberectől, illetve a szlovák FC ViOn Zlaté Moravcétől. Ezt megelőzően, június végén, Sepsiszentgyörgyön 1–1-es döntetlent játszottak a bajnok Kolozsvári CFR-el.
– Zsúfolt időszakon vagyunk túl, mindenki számára nagyon nehéz a felkészülési periódus. Sajnálom, hogy nem állt mindenki rendelkezésünkre az edzőmérkőzéseken, néhányan – Fülöp, Viera, Nouvier – sérülésekkel bajlódnak, olyan kulcsjátékosok, akik remélem, bevethetők lesznek a bajnokság kezdetére. Remek kondíciók között készülhettünk, sajnos egyik meccsen sem tudtunk a legerősebb kerettel felállni, folyamatosan cserélgettük a játékosokat, egy adott pillanatban 16 mezőnyjátékos állt rendelkezésünkre, ilyenkor a fáradtság is kiütközik. Ez egy ilyen időszak, bízom benne, hogy hasznunkra lesz a Greinben elvégzett munka – nyilatkozta Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.
A szentgyörgyi klub pénteken újabb játékos érkezését jelentette be. „Új játékossal erősített a Sepsi OSK: keretünket Rus Adrián egészíti ki. A 22 éves belső védő, aki legutóbb a Balmazújváros játékosa volt, két évre kötelezte el magát klubunkhoz. Sok sikert kívánunk új játékosunknak!” – áll a csapat közleményében. A fiatal labdarúgó Szatmárnémetiben született, a helyi Olimpia csapatánál kezdett el futballozni. 2015-ben igazolt a magyarországi Fehérgyarmatra, majd egy szezon után a Balmazújváros játékosa lett. A másodosztályos csapattal feljutottak az élvonalba, de egy szezon után kiestek onnan – a múlt idényben Rus összesen 30 mérkőzésen lépett pályára az NB1-ben.
Az I. liga új idénye a hétvégén kezdődik, a Sepsi OSK július 21-én, szombaton 18.15-től az újonc AFC Hermannstadt vendége lesz, valószínűleg Marosvásárhelyen. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük