Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hazai pálya dönthet

A hazai pálya dönthet Sport

Bár talán nehezebb volt, mint vártuk volna, a Sepsi–SIC két meccsből (89-44 és 80-77) behúzta az Olimpia Brassó elleni elődöntőt és bejutott a női kosárlabda Nemzeti Liga idei döntőjébe, ahol az egykori fénykorára emlékeztető Kolozsvárral kell megküzdenie a bajnoki aranyért. Az nem lesz egy sétagalopp – állapították meg a brassói mérkőzés végén a zöld-fehérek vezetői. 

Nem igaz, hogy nem számítottunk rá, ez egy elődöntő, itt nincsenek előre lejátszott meccsek – nyilatkozta Zoran Mikes, a Sepsi SIC vezetőedzője Brassóban.

– A rájátszásban minden csapat csak a következő meccset nézi, nem számít ki, mikor győzött utoljára a másik ellen, a következő meccset kell megnyerni. A Brassó egy jó csapat, akit ugyan az elmúlt hat alkalommal megvertünk, de abból háromszor rendkívüli erőfeszítésekkel – számolja a bosnyák mester.

Zorán Mikes „igen büszke” a csapatára, azt mondja: nem könnyű megmaradni a csúcson, mert „mindenki rajtunk keresi a fogást”. Úgy véli, nincsenek kezdőemberek és cserejátékosok, mindenki a csapat része és ez „pozitív energiát ad”.

– Erre nagy szükségünk lesz a döntőben, mert úgy vélem, a bajnokság két legjobb csapata játszik az aranyéremért és az is lehet, hogy a hazai pálya előnye lesz a döntő – vélekedett a vezetőedző.

Mikes szerint „inspiráció, motiváció és szív” kell a döntőhöz és mellettünk szól az is, hogy mi az elmúlt három esztendőben „döntőkben edződtünk”, míg a kolozsváriak hosszú idő után jutottak vissza a csúcs közelébe. Rusz István menedzser annyival tartotta fontosnak mindezt kiegészíteni, hogy úgy jutottunk zsinórban harmadszor a döntőbe, hogy „hosszú idő óta az idei volt a legmagasabb szintű bajnokság a romániai női kosárlabdában”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük