Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A 11. győzelem kipipálva

A 11. győzelem kipipálva Sport

A bajnoki címvédő Sepsi–SIC 2018-ban ott folytatta, ahol 2017-ben abbahagyta, egy kiegyensúlyozottabb első negyedet követően esélyt sem adott ellenfelének, és magabiztos játékkal 80–64 (21–22, 18–11, 18–14, 23–17) arányban győzött Alexandria vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga 13. fordulójában. A két csapat 19. alkalommal találkozott egymással, a zöld-fehér mezesek pedig 18. sikerüket ünnepelhették a Teleorman megyeiek ellen.

Alexandrián játszotta a 13. játéknap rangadóját az Európa száz legjobb csapata közt a 38. helyet elfoglaló Sepsi–SIC (107 pont), amely az eurobasket.com legfrissebb ranglistája szerint két pozíciót javított korábbi, decemberi helyezéséhez képest.

Az összecsapás első negyedében a Mădălin Piperea irányította alexandriai alakulat tartani tudta a lépést a védelemben több hibát is elkövető szentgyörgyiekkel, viszont nehezen találták az ellenszert a zöld-fehérek eredményes támadójátékára.

A folytatásban a Mikes-csapat feljavult védekezésben, majd többek között Ancuţa Stoenescu két hárompontosával vezetést szerzett, amit nem engedett ki a kezéből a mérkőzés végéig. Az első félidő végére hatpontos volt a címvédő előnye, amit a szünet után támadásról támadásra tovább tudott növelni. A Sepsi–SIC minden tekintetben ellenfele fölé nőtt, távoli és közeli dobószázaléka egyaránt jobb volt, mint a házigazdáknak, palánk alatt hatékonyabban lepattanóztak, a kispadról beálló játékosaik pedig kivették részüket a győzelemből. Az utolsó tíz percre elfogyott az ellenfél, a Sepsi–SIC pedig magabiztosan megszerezte zsinórbeli 11. győzelmét. A listavezető és a mezőnyben egyedüliként százszázalékos szentgyörgyiek a következő játéknapon, szombaton 18.30-tól a Gyulafehérvári Egyetem csapatát fogadják a Sepsi Arénában.

A Sepsi–SIC legjobbja a 19 pontot szerző Ancuţa Stoenescu volt, aki mindössze 16 percet töltött a parketten, de az eddigi legjobb teljesítményt nyújtotta az idényben, nem kevesebb mint ötször volt eredményes a hárompontos vonal mögül, míg a házigazdák részéről a 22 pontot jegyző Promise Amukamara teljesítménye emelkedett ki. A szentgyörgyieket ezúttal is elkísérte a közel 30 fős Székely Légió, amely az első perctől az utolsó sípszóig biztatta és hatodik játékosként segítette a kosárlabdázókat.

Alexandria: Voicu 7, Bartee 16/6, Podar, Amukamara 22, Vrancic 10/6. Cserék: Mihai 5/3, Manea, Enache, Grbic, Cooper 4/3. Vezetőedző: Mădălin Piperea.

Sepsi–SIC: Gödri-Părău 5, Nea­gu 2, Marshall 18/6, Webb 12/6, Kress 6. Cserék: Huțanu 2, Kilin, Stoenescu 19/15, Jankó, Fontaine 8, Hamilton-Carter 4, Džankić 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.
A fordulóban jegyzett további eredmények: Gyulafehérvári Egyetem – Brassói Olimpia 66-70, Marosvásárhelyi Sirius – Szatmárnémeti VSK 67-89, Aradi ICIM – Temesvári SCM 93-80.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük