A háromszéki váltók újfent letették névjegyüket a viadalon

Több mint ezer résztvevővel tartották meg az elmúlt hét­végén a huszadik Békéscsaba–Arad–Békéscsaba nemzetközi szupermaratont, amelynek rajtjánál immár tizenkilencedik alkalommal ott voltak a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai is.

A 200 kilométeres távot futva, kerékpárral vagy görkorcsolyával lehetett megtenni. A megyeszékhelyi csapat két váltóval és egy egyéni versenyzővel nevezett a megmérettetésre. A háromszékiek kiválóan szerepeltek, az egyik váltó a dobogó harmadik fokán, a másik a hatodik helyen fejezte be a versenyt. Az első két helyen békéscsabai atléták alkotta csapatok végeztek.

Eredmények, nyílt verseny: 1. hely: Skoda Békéscsaba (13 óra 24 perc), 2. hely: Sport II. Békéscsaba (14 óra 9 perc), 3. hely: Háromszék I. (14 óra 40 perc, a csapat tagjai: Csutak Tamás, Pulugor József, Birtalan Etele, Kovács Attila, Máté Zsolt, kísérő: Gerendi Attila), … 6. hely: Háromszék II. (Bihari Szilárd Attila, Imreh Zoltán, Becsek Mihály, Mezei Lóránt, Száraz Levente, kísérő: Rácz Róbert). Korosztályokra lebontva: 175-200 évesek: 1. hely: Háromszék I., 2. hely: Háromszék II.

Az egyéni versenyt a 12 indulóból hárman fejezték be, azok közt, akik feladása kényszerültek, találjuk Vrabie Catalint. A Gáll Lajos Futókört a rendezők külön elismerésben részesítették a verseny népszerűsítéséért és az ez iránti hűségért. Versenyzőink részvételét a maratonon Sepsiszentgyörgyi helyi tanácsa biztosította.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Triatlon a tengerparton

A világszerte népszerű Ocean Lava triatlonsorozat romániai állomását Mamaián bonyolították le szombaton, ahol igazán elhivatott sportolók tették próbára elszántságukat, feszegették határaikat látványos körülmények közepette. Két kategóriában lehetett nevezni: Brave (Bátor: azaz 1 km úszás – 60 km kerékpározás – 7 km szaladás) és Hero (Hős: 1,9 km úszás – 90 km kerékpározás – 21 km szaladás), mindkettőben volt sepsiszentgyörgyi induló.

Ígéretes pingpongozók

A tíz év alatti asztaliteniszezők számára kiírt, Ezüstütő nevet viselő besztercei viadalon voltak érdekeltek kis pingpongozóink az elmúlt napokban, a sepsiszentgyörgyiek és a kézdivásárhelyiek is derekasan helytálltak az erős mezőnyben.

Háromszéki csapatot Európába

A felső címben megfogalmazott kijelentést Antal Árpád polgármester és Diószegi László, a Sepsi OSK főtámogatója közölte lapunkkal. Mi több, ezen a pályán játssza majd hazai meccseit Háromszék első Európa Liga-előselejtezőben induló labdarúgócsapata – tették hozzá bizakodva.

A KSE a III. ligában folytatja

Kiütéses győzelemmel nyomatékosította szintlépési szándékát a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, amely szombaton féltucatnyi gólt lőtt a III. ligás osztályozó visszavágóján, ezzel pedig egyértelművé tette a feljutás kérdését, 9–0-s összesítéssel csatlakoztak a felsőbb szintű bajnoksághoz. Kézdivásárhelynek a 2006–2007-es idény után lesz újra képviselője a C-osztályban.

Spártai módon küzdöttek

A kézdivásárhelyi Functional Fitness csapata ötödik alkalommal tette próbára erejét Spartan Race akadályfutó versenyen. Ezúttal Kazincbarcikán álltak rajthoz egy szuper-futamon – nem is akármilyen eredménnyel.

Sportajánló a hétvégére

Háromgólos előnyből várja a III. ligás osztályozó szombati visszavágóját a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, amely a múlt heti odavágón 3-0-ra győzött Maroshévízen a helyi Pro Mureşul ellen.

Második helyen az országban

A sepsiszentgyörgyi MSK női birkózócsapata második helyen végzett a bánsági Lugoson a napokban lezajlott országos felnőtt női szuperligában. Mátéfi Árpád tanítványai megelőzték Krajovát, illetve Temesvár mögött zártak. „Elég jól sikerült verseny volt, de lehetett volna jobb is.

Vereség alapemberek nélkül

Kedd délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését az I. ligás pontvadászatra gyúró Sepsi OSK labdarúgócsapata, az ellenfél a Kolozsvári CFR (Vasutas Sport Club) volt a brassói Forex-pályán. A találkozó a kincses városbeliek 3-1-es győzelmével zárult, ám messzemenő következtetéseket nem kell ebből levonni, tudniillik a piros-fehér keret javarészt próbajátékosokból állt.

RÖVIDEN

Futsal magasfokon A román és a magyar bajnok – a Dévai Autobergamo, illetve az ETO FC Győr – is házigazdája lesz az UEFA Futsal Cup egyik csoportjának a főtábla októberi küzdelmei során. Az európai szövetség (UEFA) némileg megváltoztatta a sportág Bajnokok Ligájának beillő versenysorozata lebonyolítását. Az augusztusi selejtezőkör után tulajdonképpen két részre oszlik a mezőny. […]

Kitolódik a kosáridény

A Román Kosárlabda-szövetség igazgatótanácsa elfogadta a 2017–2018-as bajnoki idény struktúráját és lebonyolítási rendszerét a férfiaknál, de a nőknél ezt július 10-ére halasztotta, mivel továbbra is sok a bizonytalanság a résztvevőkkel kapcsolatosan. Ugyancsak július elején sorsolják ki mindkét élvonalbeli pontvadászat menetrendjét, illetve a kupabeli párosításokat is.

A szaladás az erőssége

Az országos triatlon-bajnokság második fordulója zajlott szombaton Mogoşoaián, ahol a tavalyi ezüstérmes sepsiszentgyörgyi Dániel Attila hozta formáját. „Egyáltalán nem mozogtam jól, de végül sikerült egy második helyet összehoznom a jó futásomnak köszönhetően” – értékelt Dániel Attila. A sepsiszentgyörgyi hárompróbás 13:12,2 perc alatt úszta le a 750 méteres távot a Mogoşoaia-tóban, 57:20 percet kerékpározott a 26 […]

Tovább erősített az OSK

Újabb két játékos érkezését jelentette be a Sepsi OSK labdarúgóklub, a tegnap nyilvánosságra került információk szerint Cristian Oroș és Patrick Petre is csatlakozik a piros-fehérekhez. A sepsiszentgyörgyiek az új felállásban ma 18 órától játsszák első mérkőzésüket.

A szaladás az erőssége

Az országos triatlon-bajnokság második fordulója zajlott szombaton Mogoşoaián, ahol a tavalyi ezüstérmes sepsiszentgyörgyi Dániel Attila hozta formáját, és másodikként végzett. A viadal élbolyában a papírforma érvényesült.

Bronzos Eb-szereplés

Június 17–18-án a felvidéki Érsekújváron rendezték meg a shito-ryu Európa-bajnokságot, amelyen a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub növendékei is érdekeltek voltak. A céhes városi karatékák összesn öt bronzérmet versenyeztek össze edzőik, Vajik Csaba és Bartók Csaba örömére.

Háromszéki focisikerek

Háromszéki kisfocisták is próbára tették magukat az Aventics-kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótorna XXIV. kiadásán, Egerben, ahol hat korosztály 104 csapata küzdött a helyezésekért. A tornán többek között a Sepsi OSK két korosztályos együttese, illetve Háromszék válogatottja is labdába rúgott. A Sepsi OSK 2004-es együttese korosztálya legjobbjának bizonyult, míg a 2008-asok ezüstérmesek lettek.