Új mentőautóink lesznek

Új mentőautóink lesznek Románia

Ezerkétszáz új mentőautó vásárlásáról döntött a kormány tegnapi ülésén. A beruházáshoz szükséges 476 millió lej nagy része vissza nem térítendő uniós támogatás, amelyet a Regionális Operatív Program (POR) keretében pályáztak meg – jelentette be az ülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő elmondta, arról is határoztak, hogy figyelembe veszik a szellemi tevékenységből származó jövedelmet a gyermeknevelési támogatás kiszámításakor. A Hotnews szerint abban az esetben, ha valaki a módosítást megelőzően nem vagy csak részben kapott korábban támogatást, és jogosult rá, a kormány 2018. december 31-ig törleszti feléje az „adósságot”.
Az ülésen elfogadtak egy sürgősségi kormányrendeletet is, amelynek értelmében minden olyan személy, aki az afrikaisertéspestis-járvány miatt veszítette el munkahelyét, hat hónapig havi 500 lejes adómentes segélyben részesül. Az érintettek emellett megkapják a munkanélküli-segélyt is. A miniszterelnök szerint napirenden szerepel egy határozat, amelynek értelmében a cukorbetegségben szenvedők ingyen kaphatnak inzulinszintet monitorizáló és inzulint adagoló eszközt. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások