Udrea menedékjogot kért

Elutasította pénteken a legfelsőbb bíróság Elena Udrea volt turisztikai miniszter arra vonatkozó igénylését, hogy videokonferencia keretében hallgassák ki a Bute-gála ügyében.

Elena Udrea ügyvédje, Veronel Rădulescu a per pénteki tárgyalásán közölte, védence több olyan dokumentumot küldött, amelyek azt igazolják, hogy Udrea Costa Ricában telepedett le, és március 21-én politikai menedékjogot kapott. Az ügyvéd átnyújtotta az iratokat a bíráknak, egy igényléssel együtt, amelyben a volt miniszter kéri, hogy az utolsó szó jogán mondhasson beszédet távkonferencia keretében vagy a bírói megkeresés eljárásával. A bírói testület indoklása szerint a volt tárcavezető ügyvédei által benyújtott dokumentumokból csak az derül ki, hogy Udrea politikai menedékjogot kért Costa Ricában, arra nincs utalás, hogy ezt meg is kapta volna.

A Bute-gála-ügyben alapfokon hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Udreát a legfelsőbb bíróság vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt. A volt miniszter fellebbezett, hamarosan jogerős ítélet születik az ügyben. A per előző tárgyalásán a Costa Ricában tartózkodó Udrea arra hivatkozva kért halasztást ügyvédein keresztül, hogy várandós, és orvosai teljes nyugalmat rendeltek el neki.

Udrea februárban nem jelent meg egy tárgyaláson. Akkor ügyvédje azt mondta, hogy Görögországba ment, de később kiderült, Costa Rica volt a célpontja. Azóta több fénykép is megjelent az állapotos nőről, amint a közép-amerikai ország egyik strandján pihen. Elena Udrea a közösségi oldalon tett bejegyzéseiben közölte: nem bízik a román igazságszolgáltatásban, amely – mint írta – a hírszerzésnek van alárendelve, és úgy vélte, nem biztosítják számára a méltányos jogi eljáráshoz való jogot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. április 17., 12:53
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ott Costa Ricaban cukornádat fog begyűjteni ,vagy miből fog élni?Úgy sajnálom,hogy nem is tudom hogyan bírom ki.Majd küld neki Base papa egy kis pénzt,hogy tengesse ott szomorú életét.Nehogy azt írja valaki ,hogy euró milliókat utalt át külföldi bankokban és most lubickol a jó langyos vízben és röhög magában…ő is 300 lejből kell ott megéljen ,azért kell majd mosogatnia egy patinás szálloda éttermében….hogy a szálloda az övé? Ki hitte volna?Ilyen gazember világ még csaó idejében sem volt.Van Krilovnak egy állatmeséje A csuka, amikor a bíró akasztásra ítéli a csukát amely az apró halakat megette .Az ítélet után felállt a róka és azt javasolta ,hogy szigorítsák az ítéletet és fullasszák a tóba a csukát,mire a többi bangó állat tapsikolt az ítéletnek,igen ,igen fulladjon meg,kiáltották!Hát persze,hogy a róka koma is előszeretettel látogatta a tyúkólakat…Ugye ,ugye bíró urak és igazságszolgáltató testület,milyen aktuális?

 • User
  Dátum: 2018. április 17., 12:58
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Még az előzőkhöz ,hozzátenném,hogy a róka volt az államügyész és azért kérte a ,szigorítást’,hogy ,évszázadokig rettentsük el a csuka gaz társait’ !!!!A világon sok olyan elrettentő hely van még mint Costa Rica,a román bűnözők paradicsomai…mi lesz 200-ra ,amikorra azt prognosztizálják ,hogy Románia lakossága kb.11millió lesz?A csukák mind elmennek?