Elutasította pénteken a legfelsőbb bíróság Elena Udrea volt turisztikai miniszter arra vonatkozó igénylését, hogy videokonferencia keretében hallgassák ki a Bute-gála ügyében.

Elena Udrea ügyvédje, Veronel Rădulescu a per pénteki tárgyalásán közölte, védence több olyan dokumentumot küldött, amelyek azt igazolják, hogy Udrea Costa Ricában telepedett le, és március 21-én politikai menedékjogot kapott. Az ügyvéd átnyújtotta az iratokat a bíráknak, egy igényléssel együtt, amelyben a volt miniszter kéri, hogy az utolsó szó jogán mondhasson beszédet távkonferencia keretében vagy a bírói megkeresés eljárásával. A bírói testület indoklása szerint a volt tárcavezető ügyvédei által benyújtott dokumentumokból csak az derül ki, hogy Udrea politikai menedékjogot kért Costa Ricában, arra nincs utalás, hogy ezt meg is kapta volna.

A Bute-gála-ügyben alapfokon hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Udreát a legfelsőbb bíróság vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt. A volt miniszter fellebbezett, hamarosan jogerős ítélet születik az ügyben. A per előző tárgyalásán a Costa Ricában tartózkodó Udrea arra hivatkozva kért halasztást ügyvédein keresztül, hogy várandós, és orvosai teljes nyugalmat rendeltek el neki.

Udrea februárban nem jelent meg egy tárgyaláson. Akkor ügyvédje azt mondta, hogy Görögországba ment, de később kiderült, Costa Rica volt a célpontja. Azóta több fénykép is megjelent az állapotos nőről, amint a közép-amerikai ország egyik strandján pihen. Elena Udrea a közösségi oldalon tett bejegyzéseiben közölte: nem bízik a román igazságszolgáltatásban, amely – mint írta – a hírszerzésnek van alárendelve, és úgy vélte, nem biztosítják számára a méltányos jogi eljáráshoz való jogot.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. április 17., 12:53
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ott Costa Ricaban cukornádat fog begyűjteni ,vagy miből fog élni?Úgy sajnálom,hogy nem is tudom hogyan bírom ki.Majd küld neki Base papa egy kis pénzt,hogy tengesse ott szomorú életét.Nehogy azt írja valaki ,hogy euró milliókat utalt át külföldi bankokban és most lubickol a jó langyos vízben és röhög magában…ő is 300 lejből kell ott megéljen ,azért kell majd mosogatnia egy patinás szálloda éttermében….hogy a szálloda az övé? Ki hitte volna?Ilyen gazember világ még csaó idejében sem volt.Van Krilovnak egy állatmeséje A csuka, amikor a bíró akasztásra ítéli a csukát amely az apró halakat megette .Az ítélet után felállt a róka és azt javasolta ,hogy szigorítsák az ítéletet és fullasszák a tóba a csukát,mire a többi bangó állat tapsikolt az ítéletnek,igen ,igen fulladjon meg,kiáltották!Hát persze,hogy a róka koma is előszeretettel látogatta a tyúkólakat…Ugye ,ugye bíró urak és igazságszolgáltató testület,milyen aktuális?

 • User
  Dátum: 2018. április 17., 12:58
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Még az előzőkhöz ,hozzátenném,hogy a róka volt az államügyész és azért kérte a ,szigorítást’,hogy ,évszázadokig rettentsük el a csuka gaz társait’ !!!!A világon sok olyan elrettentő hely van még mint Costa Rica,a román bűnözők paradicsomai…mi lesz 200-ra ,amikorra azt prognosztizálják ,hogy Románia lakossága kb.11millió lesz?A csukák mind elmennek?

Ajánló

Röviden

Tüntettek az egészségügyben dolgozók Több száz egészségügyi dolgozó követelte, hogy a teljes ágazatban méltányosan alkalmazzák a tavaly elfogadott közalkalmazotti bértörvény előírásait, amelyek értelmében márciustól nőtt az orvosok bére, de a kiegészítő személyzeté egyes esetekben csökkent. A bérek akár 500 lej és 1000 lej közötti összeggel is kisebbek voltak. Vrancea megyében például egy orvos osztotta meg […]

Egyet előre, kettőt vissza

Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően – jelentette ki pénteken, Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Mindeközben más fronton is zajlanak a történések: elviekben miniszteri rendelettel újra nyílhat a marosvásárhelyi katolikus iskola.

Az orbáni úton Románia

Ha igazak a sajtóhírek, Romániában is felszámolják a kötelező magánnyugdíj-pénztárakat, ahogy az 2011-ben Magyarországon történt. A kormány egyszerűen kiszállhat a rendszerből, így aki marad, nagyot bukik.

Kétezerrel több medve van

Komoly gondot okoz Romániában a medvék és az emberek együttélése. Egy tusnádfürdői konferencián az Európai Bizottság illetékese elmondta: az érintett lakossággal együtt kell kidolgozni a medvepopuláció megőrzését szolgáló akciótervet.

Röviden

Pánikkeltőt fogtak Szerda este riasztották a Prahova megyei vasúti rendőrséget, mert a Nagybányáról Bukarestbe tartó 1746-os számú vonat egyik utasa azt állította, hogy csomagjában robbanószerkezet van, amelyet a fővárosba érkezve fog működésbe hozni. A rendőrség azonosította a férfit, akiről kiderült, valótlanságot állított. A fenyegetőző utast bekísérték a DIICOT ploieşti-i székhelyére, ahol kihallgatták, és büntetőjogi eljárást […]

„A bekebelezés butaság”

Az első lépés az, hogy a MOGYE oktatói és diákjai, akiknek van perbeli minőségük, az egyetem szenátusának döntését a közigazgatási bíróságon megtámadják. Mi ebben őket támogatjuk – hangsúlyozta a Marosvásárhelyi Rádiónak adott csütörtöki nyilatkozatában Kelemen Hunor, áll az RMDSZ tegnapi közleményében.

Sztrájkra készülnek

A Sanitas Szakszervezeti Szövetség országos tanácsa elfogadta csütörtöki ülésén az egységes bértörvény szülte elégedetlenség miatti tiltakozások ütemtervét, írja az Agerpres.

A házelnököket mentenék

Az ügyészek mozgásterét korlátozó újabb javaslatcsomagot terjesztett a parlament elé a PSD–ALDE koalíció, miután tavaly tavasszal a több százezer fős, korrupcióellenes óriástüntetések miatt a kormánypártok elnapolták a büntetőtörvénykönyv (Btk.) és eljárásjog módosítását, írja az MTI.

Beindult a gépezet

Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítja a katonai ügyészség Teodor Brateșt, a román közszolgálati televízió (TVR) volt főszerkesztő-helyettesét, aki a vádhatóság szerint 1989 decemberében pánikkeltő álhírek terjesztésével járult hozzá egy katonai diverzióhoz, mely emberek százainak halálát és ezreinek sebesülését eredményezte, írja az MTI.

Egy romániai csoda

Tavaly összesen 4,53 millió percet késtek a vonatok Romániában, ami csaknem 9 évnek felel meg, írja az MTI.

Röviden

Felgyújtotta magát Felgyújtotta magát kedden egy férfi Temesvár egyik utáján. A 42 éves, a rendőrség információi szerint hajléktalan férfi testének 30 százalékán másodfokú égési sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A Grigore Alexandrescu utca környékén gyújtotta fel magát, a helyszínre tűzoltók, mentők és a rendőrség egy csapata sietett ki. Egyelőre nem derült ki, mi késztette tettére a […]

Újabb eljárás Kövesi ellen

Újabb fegyelmi eljárást indított a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) keretében működő Igazságügyi Felügyelet (IJ) az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetője ellen. Ez a harmadik ilyen eljárás, amelyet Laura Codruţa Kövesi ellen kezdeményez az IJ, írja az Agerpres.

Röviden

Titkolózó miniszter Körülbelül 30 egyetemi hallgató és tanár tiltakozott kedden a tanügyminisztérium épülete előtt a 2018–2019-es egyetemi évre előirányzott tandíjmentes helyek elosztása miatt. „Folytatjuk a tiltakozást, a tárcavezető ugyanis egyszerűen nem hajlandó változtatni döntésén. (…) Nyilvánosan kértük, hogy tegye közzé a minisztérium honlapján az adatokat, amelyek alapján kevesebb tandíjmentes helyet szabott meg a legfontosabb egyetemek […]

Szótlanul távozott

Jelentkezett a legfőbb ügyészségen Ion Iliescu kedden reggel. A volt államfőt azért idézték be, hogy tudomására hozzák: büntetőjogi eljárás indult ellene a „Forradalom-ügyiratban”, amelynek kapcsán emberiesség ellen elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják, írja az Agerpres.

Egyesítenék a MOGYE-t

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozata egyhangú döntést hozott arról, hogy ellenzi a MOGYE és a román nyelven oktató állami Petru Maior Egyetem egyesítését – tájékoztatta az MTI-t kedden Nagy Előd, a MOGYE rektorhelyettese, írja az MTI.