Elutasította pénteken a legfelsőbb bíróság Elena Udrea volt turisztikai miniszter arra vonatkozó igénylését, hogy videokonferencia keretében hallgassák ki a Bute-gála ügyében.

Elena Udrea ügyvédje, Veronel Rădulescu a per pénteki tárgyalásán közölte, védence több olyan dokumentumot küldött, amelyek azt igazolják, hogy Udrea Costa Ricában telepedett le, és március 21-én politikai menedékjogot kapott. Az ügyvéd átnyújtotta az iratokat a bíráknak, egy igényléssel együtt, amelyben a volt miniszter kéri, hogy az utolsó szó jogán mondhasson beszédet távkonferencia keretében vagy a bírói megkeresés eljárásával. A bírói testület indoklása szerint a volt tárcavezető ügyvédei által benyújtott dokumentumokból csak az derül ki, hogy Udrea politikai menedékjogot kért Costa Ricában, arra nincs utalás, hogy ezt meg is kapta volna.

A Bute-gála-ügyben alapfokon hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Udreát a legfelsőbb bíróság vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt. A volt miniszter fellebbezett, hamarosan jogerős ítélet születik az ügyben. A per előző tárgyalásán a Costa Ricában tartózkodó Udrea arra hivatkozva kért halasztást ügyvédein keresztül, hogy várandós, és orvosai teljes nyugalmat rendeltek el neki.

Udrea februárban nem jelent meg egy tárgyaláson. Akkor ügyvédje azt mondta, hogy Görögországba ment, de később kiderült, Costa Rica volt a célpontja. Azóta több fénykép is megjelent az állapotos nőről, amint a közép-amerikai ország egyik strandján pihen. Elena Udrea a közösségi oldalon tett bejegyzéseiben közölte: nem bízik a román igazságszolgáltatásban, amely – mint írta – a hírszerzésnek van alárendelve, és úgy vélte, nem biztosítják számára a méltányos jogi eljáráshoz való jogot.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. április 17., 12:53
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ott Costa Ricaban cukornádat fog begyűjteni ,vagy miből fog élni?Úgy sajnálom,hogy nem is tudom hogyan bírom ki.Majd küld neki Base papa egy kis pénzt,hogy tengesse ott szomorú életét.Nehogy azt írja valaki ,hogy euró milliókat utalt át külföldi bankokban és most lubickol a jó langyos vízben és röhög magában…ő is 300 lejből kell ott megéljen ,azért kell majd mosogatnia egy patinás szálloda éttermében….hogy a szálloda az övé? Ki hitte volna?Ilyen gazember világ még csaó idejében sem volt.Van Krilovnak egy állatmeséje A csuka, amikor a bíró akasztásra ítéli a csukát amely az apró halakat megette .Az ítélet után felállt a róka és azt javasolta ,hogy szigorítsák az ítéletet és fullasszák a tóba a csukát,mire a többi bangó állat tapsikolt az ítéletnek,igen ,igen fulladjon meg,kiáltották!Hát persze,hogy a róka koma is előszeretettel látogatta a tyúkólakat…Ugye ,ugye bíró urak és igazságszolgáltató testület,milyen aktuális?

 • User
  Dátum: 2018. április 17., 12:58
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Még az előzőkhöz ,hozzátenném,hogy a róka volt az államügyész és azért kérte a ,szigorítást’,hogy ,évszázadokig rettentsük el a csuka gaz társait’ !!!!A világon sok olyan elrettentő hely van még mint Costa Rica,a román bűnözők paradicsomai…mi lesz 200-ra ,amikorra azt prognosztizálják ,hogy Románia lakossága kb.11millió lesz?A csukák mind elmennek?

Ajánló

Röviden

Hullnak a gépek Mihai Fifor védelmi miniszter megerősítette a Realitatea televíziónak, hogy Bákó megyében tegnap lezuhant egy IAR 99 Şoim típusú repülőgép. Andrei Grecu, a Bákó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője szerint a katapultált pilótákat megtalálták és életben vannak. A helyszínre több mentőosztag érkezett. A IAR 99 Şoim katonai repülőgép a bákói 95-ös bázisról szállt fel […]

Székelyföldi kutatás az oktatásról

Egy, a szomszédos Hargita megyében a közelmúltban végzett kutatás eredményei szerint a román nyelv nem megfelelő oktatása miatt nem tanulnak meg kellőképpen románul a székelyföldi diákok. A kutatás eredményeit a Csíki Hírlap ismertette hétfői számában, amit az MTI szemlézett.

2022-ig tervez a MIÉRT

Elfogadta a 2018–2022 közötti időszakra írt politikai programját a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) a július 13. és 15. közötti Besztercén szervezett küldöttgyűlésén. A MIÉRT szombaton elfogadott politikai programja számos fontos kérdésre kiterjed. Kiáll az anyanyelv használatának joga mellett, de hangsúlyozza a román nyelv oktatásának hatékonyabbá tételét is.

Röviden

Elrabolták Líbiában Egy fegyveres banda szombaton három líbiai és egy román állampolgárságú mérnököt rabolt el Sharara környékéről, amely a Murzuk kőolajmező része, közölte a Xinhua hírügynökség katonai forrásra hivatkozva. A külügyminisztérium szombaton bejelentette, hogy válságstábot állítottak fel az elrabolt román állampolgár miatt, a lehető legsürgősebben felmérik a helyzetet, azonban a líbiai viszonyokat tekintve, az ellenőrzési […]

Elégedetlen a bizottság

A Velencei Bizottság (VB) azt javasolta Romániának, hogy változtassa meg a vezető magas rangú ügyészek kinevezésének jogi szabályozását, és ennek érdekében módosítsa az alkotmányt is azért, hogy semleges kinevezési és leváltási eljárást biztosítson.

Román centenárium

A Magyarok Romániában – száz év története című dokumentumfilm-sorozat első részével indította el a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a www.ezer100.ro (1000 év Erdélyben, 100 év Romániában) honlapot, amelynek célja bemutatni, mivel gazdagította az erdélyi magyarság az elmúlt évszázadban Romániát.

Röviden

Kútba esett Életét vesztette csütörtökön a buşteni-i Cantacuzino-kastély egyik alkalmazottja miután beleesett egy kútba. A Prahova megyei mentőszolgálat képviselői szerint a 64 éves férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező mentőcsapat már nem tudta megmenteni a férfi életét.   Jövő héten dönt Klaus Johannis államfő azt nyilatkozta tegnap Brüsszelben, hogy jövő héten dönt a Szervezett […]

Normakontrollt kértek

Nem lehet egyelőre kihirdetni Romániában a képviselőház által hétfőn megszavazott, a kisebbségi anyanyelvhasználat terén is fontos rendelkezéseket tartalmazó új közigazgatási törvénykönyvet, mert a jobbközép ellenzék ötven törvényhozója előzetes normakontrollt kért az alkotmánybíróságtól, írja az MTI.

„El vannak szaporodva”

Hétfőn a kora esti órában kiskutyáját sétáltató tusnádfürdői lakosra támadt egy hárombocsos anyamedve a vasútállomás közelében – tájékoztat közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Jó ütemben haladnak

Az Igazságügyi Felügyelet (IJ) szerint „megfelelő” a nagykorrupciós ügyek megoldásának üteme, írja az Agerpres.

Röviden

Gyerektolvajnak nézték Doina Popescu régóta járja az országot „Mentőautó az irodalomért” elnevezésű projektjével, amely során egy átalakított mentőautóból népszerűsíti az irodalmat és saját munkásságát is szerte az országban. A brăilai író július 4-én éppen Bukarest 1-es számú körzetében tartózkodott és az átalakított mentőautójában éjszakázott, amikor egy 5 főből (3 férfi, 2 nő) álló csoport megrohamozta […]

Teljesítsék, amit vállaltak!

Románia önként vállalta a teljes körű visszaszolgáltatást a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok esetében, amit teljesítenie kell, hiszen senki nem kényszerítette erre – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, írja az MTI.

Zászlóról sokadszor

Közleményben adott hangot felháborodásának Gheorghe Baciu, a PMP bodzafordulói szenátora, amiért a kormánypárt leszavazta a büntetőkönyv módosítására vonatkozó javaslatait, írja a Székelyhon.

Kicsoda Anca Jurma?

Augustin Lazăr legfőbb ügyész szerint aggodalmat keltett az ügyészek körében a Laura Codruţa Kövesi volt korrupcióellenes főügyész leváltása nyomán kialakult helyzet, írja az Agerpres.

Élen járunk az EU-ban

Románia élen jár az Európai Unióban az ingatlanokat birtokló állampolgárok arányát illetően, írja az Agerpres.