Röviden

Iskolai szurkáló

30 napos előzetes letartóztatásba helyezték a Dâmboviţa megyei Găeşti település Iordache Golescu-líceumának egy diákját, miután bicskával megszúrta egyik kollégáját. „A szünetben spontán konfliktus alakult ki, a 17 éves diák egy éles vágóeszközzel ütötte meg egy iskolatársát” – nyilatkozta az Agerpresnek a Dâmboviţa megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Alexandra Ciurea. Az incidens szerdán történt, a tanulót csütörtökön vették őrizetbe a rendőrök. A sérült diákot kórházba szállították, ahol ellátták sérüléseit, és ahonnan saját lábán távozott.

 

Jutalmazná magát

Temesvár polgármestere, Nicolae Robu pénteken kijelentette, hogy véleménye szerint ő többezer eurós fizetést érdemel. Az elöljáró kifejtette pénteki sajtótájékoztatóján, hogy – tekintetbe véve az általa kifejtett munka mennyiségét és eredményességét, illetve az általa menedzselt európai uniós pályázatok sikerességét – 4000–5000 eurós fizetés járna neki. Robu úgy vélekedett, hogy a polgármesterek számára a megszabott alapbéren kívül különböző bónuszokat kellene fizetni az általuk vezetett település jellege, valamint az elért eredmények, az illető város, municípium vagy község fejlődéséhez való hozzájárulás mértéke alapján.

 

Szerencsés zuhanás

Kizuhant szombaton egy 1 év 10 hónapos gyerek egy bukaresti panelház hatodik emeletének ablakából. Az apróság óriási szerencséjére az esést némileg felfogták egy fa ágai. A gyereket kórházba szállították, ahol kiderült, nem szenvedett súlyos sérüléseket. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

 

Moldovaiak lövöldöztek

Három golyóval a felsőtestében találtak meg szombat reggel Beszterce mellett, a mezőn egy moldovai állampolgárt. Az első vizsgálatok szerint a 31 éves fiatalembert egy másik moldovai állampolgár lőtte le. A két férfi közti konfliktusra hajnal négy óra körül került sor. A rendőrséget a 112-es egységes hívószámon riasztotta egy személy, aki megtalálta a sebesültet. Az elkövető elmenekült, később Máramaros megyében fogták el. A helyszínen nem találtak fegyvert. Az eszméleténél lévő sebesültet a megyei sürgősségi kórházban vették kezelésbe. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.