A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Röviden

Antal Verestóy helyett

Hivatalosan is megüresedett a szenátusban a 63 évesen, januárban elhunyt Verestóy Attila Hargita megyei szenátor helye. „A szenátus tudomásul veszi, hogy Verestóy Attila szenátor halála miatt 2018. január 23-ától megszűnt a mandátuma, és megüresedettnek nyilvánítja a Hargita megyei 21. választókörzet szenátori helyét” – írja a szenátus által elfogadott határozatban. Mandátumát vélhetően Antal Lóránt veszi át, a 2016. decemberi választásokon ugyanis ő szerepelt az első nem bejutó helyen az RMDSZ Hargita megyei szenátorjelölti listáján.

Aggódik az igazságszolgáltatás miatt

Simona Marcu, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) elnöke mély aggodalmát fejezte ki szerdán, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) tevékenységéről folyó társadalmi vita gyengíti a hatóságok tekintélyét, és emiatt sérülhet az igazságszolgáltatás. Simona Marcu felszólította az igazságügyi hatóságokat, azon dolgozzanak, hogy a polgárok visszanyerjék a beléjük vetett bizalmukat. Véleménye szerint ez ügyben a legfőbb ügyészségnek, a DNA-nak és az Igazságügyi Felügyeletnek van meghatározó szerepe.

Megfertőződött Maros megye

Maros megyében négy újabb influenzás megbetegedést diagnosztizáltak február 5-11-e között, közülük egy páciens meghalt – közölte tegnap a közegészségügyi igazgatóság. Stelian Caraghiaur, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint egy 63 éves ernyei nő hunyt el. A szóvivő szerint rekordszámot értek el az utóbbi időszakban a légúti fertőzéses esetek is: több mint 9500 megbetegedést jeleztek, ezek közül 6940 vírusos fertőzés, 2628 tüdőgyulladás.

Gyengült a lej

Egyetlen hónap alatt egy százalékponttal nőtt, a tavaly decemberben feljegyezett 3,3 százalékról 4,3 százalékra emelkedett az éves infláció Romániában – derült ki az országos statisztikai intézet tegnap közzétett havi jelentéséből. Legutóbb négy és fél éve, 2013 júliusában volt ennél magasabb az éves fogyasztói árindex-növekedés Romániában, akkor 4,41 százalékot jegyeztek. Idén januárban az élelmiszerek 3,79 százalékkal, az egyéb termékek pedig 6,23 százalékkal voltak drágábbak, mint egy évvel korábban, a szolgáltatások 0,9 százalékkal kerültek többe. Januárban a havi infláció 0,78 százalékos volt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.