A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Román kalózokat adnak ki

Román kalózokat adnak ki Románia

A washingtoni rendőrség informatikai rendszerét feltörő két romániai hacker kiadatásáról döntött a bukaresti ítélőtábla. A 25 éves Mihai Alexandru Işvancát és a 28 éves Eveline Cismarut összeesküvéssel és számítógépes bűnözéssel vádolják az amerikai hatóságok.

Az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma szerint 2017 januárjában a román hackerek ransomware (zsarolószoftver: valamilyen fenyegetéssel próbál pénzt kicsikarni a felhasználóból – szerk.) típusú vírusokat telepítettek a washingtoni rendőrség 123 kültéri megfigyelő kameráját ellenőrző számítógépekre, így blokkolták ezeket, majd pénzt kértek a feloldásáért. Az amerikai hatóságok prioritásként kezelték az esetet, a hacker-támadásra ugyanis kevéssel Donald Trump elnök beiktatása előtt került sor.

A két hacker nevére körözést adtak ki, és Bukarestben fogták el őket decemberben. Az Amerikai Egyesült Államok kérelmezte a kiadatásukat, ezt a kérést bírálta el kedvezően a bukaresti ítélőtábla. A döntés értelmében a jelenleg házi őrizetben levő Eveline Cismarut március 14-éig átadják az amerikai hatóságoknak, Mihai Alexandru Işvanca esetében azonban erre csak azt követően kerül sor, hogy lezárul a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) által egy másik ügyben ellene folytatott eljárás.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.