A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Radarokat vásárolunk

Radarokat vásárolunk Románia

Több mint 150 millió lejt fordít Románia két nagy hatótávolságú, háromdimenziós légi felderítésre alkalmas radar, valamint az üzemeltetésükhöz szükséges cserealkatrészek és alegységek beszerzésére.

A védelmi tárca tulajdonában lévő Romtehnica állami vállalat versenytárgyalás nélkül ítélte oda a közbeszerzésekről szóló szerződést az amerikai Lockheed Martin Overseas vállalatnak, arra hivatkozva, hogy ez az egyedüli gyártó, amely az elvárt műszaki paramétereket teljesíti. Az áfa nélkül egyenként 64,5 millió lejért beszerzendő mobil TPS-77 típusú radarok hatótávolsága 470 kilométer. A román védelmi minisztérium ugyanakkor 20 millió lejért hordozható tankelhárító rendszert szerez be a német Eurospike vállalattól, a norvég Indra Naviától pedig 650 ezer lejért cserealkatrészeket vásárol a repülőgépek műszeres landolását lehetővé tevő (ILS) berendezések számára.

A román Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) tavaly augusztusban hagyta jóvá a hadsereg felszerelésének tízéves fejlesztési tervét, amelynek értelmében Románia 9,8 milliárd euró értékben vásárol fegyvereket és katonai eszközöket. Csak hogy képben legyünk: a Marosvásárhely–Jászvásár autópálya becsült költsége 2,9 milliárd euró, míg az észak-erdélyié ötmilliárd.

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.