Kiábrándultságának adott hangot Angela Gheorghiu, a világhírű szoprán azzal kapcsolatban, hogy Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere eszközként használ jeles személyiségeket, írja az Agerpres.

 

Angela Gheorghiu a közösségi hálón reagált arra, hogy Gabriela Firea a Nemzeti Arénában szervezett ünnepségen átnyújtotta Simona Halep teniszbajnoknak Bukarest szimbolikus kulcsát. A fegyver fordítva sült el, ugyanis a jelenlévő tömeg kifütyülte a főpolgármestert. A szoprán azt javasolja Románia jeles személyiségeinek, hogy jól fontolják meg, mielőtt elfogadnának egy ilyen jellegű kitüntetést. Íme Anghela Gheorghiu Facebook-bejegyzése:

„Mélységesen ki vagyok ábrándulva, Bukarest tisztelt polgármester asszonya, mert ön továbbra is jeles személyiségek nevét használja ki, Bukarest kulcsát és díszpolgári címét adományozva nekik. Én, aki 1990-től kezdődően világkarriert futottam be, példát mutatok Románia elitjének és azon értelmiségijeinek, akik nem hagyják magukat eszközként használni ön által; igen, hangsúlyozom, hogy visszautasítottam a város kulcsát és a díszpolgári címet 2017 szeptemberében, amikor felléptem a bukaresti polgármesteri hivatal által a romániai közönség számára szervezett koncertemen. 2017. december elsején, a román nemzeti ünnepen ismét visszautasítottam ugyanezen megtiszteltetéseket. Akkor, 2017. december elsején küldtem is önnek egy mentegetőző e-mailt, őszintén bízva benne, hogy ezen kitüntetéseket a jövőben kizárólag azért ajánlja fel nekem, amit a nemzetközi művészeti porondon képviselek, és nem azért, hogy ön a saját politikai imidzséhez használja fel az én munkámat és népszerűségemet. Akkor azonban azt éreztem, hogy ön eszközként használná fel az én munkámat és népszerűségemet, ezért utasítottam vissza” – írta az operaénekesnő a Facebookra.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. június 13., 8:10
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Gabriela Firea egy PSD-s torteto es hatalomra vagyo szabadkomuves.Megerdemelte a futtykoncertet amit a Nemzeti Arenaban kapott.Az Isten ovja Romaniat egy ilyen es a hozza hasonlok hatalmatol!

 • User
  Dátum: 2018. június 13., 11:30
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A mai Romaniaban ha valaki valamire buszke lehet akkor az nem mas mint Simona Halep. Ez a fiatal teniszezo lany megmutatta a vilagnak,hogy egy ilyen orszagbol mint Romania,ahol nem igen van lehetosege senkinek semmire,mert az allam mellozi a tehetsegeket, elerte azt,hogy vilag elso lett a teniszben.Ez senki masnak nem koszonheto csak sajatmaganak,csaladjanak es egy par embernek akik hittek a lany tehetsegeben.Na es termeszetesen sajat kitarto munkajanak es onbizalmanak.Es akkor ott van ez a Gabriela Firea (egy senki,aki nagynak hiszi magat) es ugy udvozli a hazajat kepviselo bajnokot,hogy “Bine ai venit in TARA NOASTRA”.Mintha Simona Halep nem ezt az orszagot kepviselte volna vagy mintha Halep egy idegen lett volna Romaniatol.Tehat Firea szerint ez az orszag csak az ovek,a PSD-e.Erre mondjak romanul:Hai sictir vipera!!! Na ezert kapta a futtykoncertet.Es orulhet annak,hogy csak ennyit kapott es nem ropkodtek a soros uvegek is a felyehez.Mert nagyon megerdemelte volna.

 • User
  Dátum: 2018. június 14., 12:25
  ÉRTÉKELÉS: 1

  1.Nem Gabriela Firea ,hanem Tzatza Firea!”.2.Amúgy egyetértek a Halepet megemlítő beíróval,ő profi játékos és nem lenne szüksége a cáca kitüntetésére ,de hát az érdek az érdek,még működik a bizánci-fanarióta módszer…de sörös üveget ….felyhez vágni…figyeljünk egy kicsit a heJesírásra …bocs helyesírásra!Angela Gheorghiu előtt pedig le a kalappal !

 • User
  Dátum: 2018. június 14., 18:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Mivel nem értesz egyet?Hogy minden érdek és kirakat ,vagy ,hogy próbáljunk meg helyesen írni?Sörös üvegekkel dobálni? Az nem kocsma volt ahol történt…ilyen helyeken habostortával szoktak dobálózni,az üveg törékeny és veszélyes és ha visszaváltható is lesz 2lejért kár hajigálni vele.

Ajánló

Röviden

Előrelépés történt Az USR benyújtotta csütörtökön a parlamentbe az első 300 ezer aláírást a Büntetőügyesek nélküli közéletet kampány támogatására – jelentette be Dan Barna, az USR elnöke. „A maradék 700 ezer aláírást holnap nyújtjuk be, és ezzel a parlamenti szakaszba ér a kezdeményezés. Noha a PSD-hez tartozó polgármesterek sok esetben nyíltan akadályozni próbálták az akciót […]

Tiltakozó kezdeményezők

A család alkotmányos meghatározásának módosításáról kiírt népszavazás politikai kisajátítása és beskatulyázása ellen tiltakozik az alkotmánymódosítást kezdeményező Koalíció a családért nevű, egyházi hátterű ernyőszervezet, írja az MTI.

Kukoricásból jött a vad

Kórházba került szerdán egy csíkkarcfalvi férfi, miután rátámadt egy medve, írja az Agerpres.

Nem éppen magyarbarát…

A nacionalista nézeteiről ismert Mircea Dușa korábbi védelmi minisztert nevezte ki tegnapi ülésén a kormány a Székelyföld egy részét is magába foglaló Maros megye prefektusának, írja az MTI.

Röviden

Vagonok szakadtak le Leszakadt tegnap menet közben két vagon egy tehervonat végéről Ploieşti környékén. A 36 kocsis szerelvény utolsó két vagonja szakadt le, mert eltörött a vonóhorog. Az incidens egy, kizárólag a tehervonatok által használt sínpáron történt, ezért a személyszállítást nem befolyásolja – tájékoztatott a vasúti társaság, amely bevontatta a pályáról a két vagont.   […]

Lemondatnák Dragneát

A PSD elnökének, Liviu Dragnea képviselőházi elnöknek az azonnali lemondását követeli mindkét tisztségéből egy tegnap közzétett nyílt levélben a párt három alelnöke, írja az MTI.

Robbanás az iskolában

Tegnap reggel robbanás történt egy iskolában, a Maros megyei Mezőszabadon. Két személy megsérült, több tucat tanulót kimenekítettek, írja az Agerpres.

Szankciókat javasolnak

Az oktatási minisztérium ellenőrző testülete szerint „politikai-szeparatista jellegű tevékenység” zajlott a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, amikor a tanulók – egy magyarországi iskola diákjaival együtt – Nagy-Magyarország térképét rajzolták le az udvaron június 4-én.

Több pénzre jogosultak

Ezentúl a gyermekgondozási juttatás kiszámolásakor figyelembe veszik a szellemi tulajdonból származó bevételeket is, eddig a kormány mulasztása volt, hogy ezt a kategóriát kivette 2018. március 23-tól a számítási képletből, holott az érintettek adót fizettek ezen összegek után – mutatott rá Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselője azt követően, hogy a kormány egy sürgősségi […]

Röviden

Védett otthon időseknek Már csak engedélyeztetésre vár a Gyulafehérvári Caritas, hogy hivatalosan megnyithassa a Csíksomlyón felépített védett otthont, ahol elsősorban demenciában szenvedő, illetve Alzheimer-kórral küszködő időseket láthatnak el. Az egyedülállónak számító létesítményt német magántámogatásból építették fel. Hasonló otthonokat Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson működtet még a Caritas.   Esca, a lovag A francia nemzeti érdemrend lovagi fokozatával […]

Juncker nem ragaszkodott

A kormány a kormányőrséget (SPP) hibáztatja azért, hogy Viorica Dăncilă kormányfő nem találkozhatott hétfő este a repülőtéren a Három Tenger Kezdeményezés (3SI) bukaresti csúcstalálkozójára érkező Jean-Claude Junckerrel.

Öt nap múlva sztrájk?

Háromezer romániai magyar tanító által aláírt petíciót adott át kedden az oktatási miniszternek a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) tiltakozásként, hogy a kormány megtiltotta a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanítóknak a román nyelv oktatását, írja az MTI.

Dasaev előzetesben

Huszonkilenc napra előzetes letartóztatásba helyezték a brăilai kosárlabdaklub két amerikai játékosa elleni késes támadás fő gyanúsítottját, a Dasaev néven elhíresült Daniel Gabriel Huseint, írja az Agerpres.

Röviden

Nő az infláció Az augusztusi volt sorozatban a hetedik hónap, amikor az EU országai közül Romániában jegyezték a legmagasabb inflációs rátát – derül ki az EU statisztikai hivatala (Eurostat) által tegnap közzétett adatokból. Ezek szerint az év nyolcadik hónapjában 4,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak Romániában, míg júliusban 4,3%-os inflációt regisztráltak. Az Eurostat adatai szerint […]

Kik alkotják a családot?

Célegyenesbe került a család új meghatározásáról szóló alkotmánymódosítás, miután a román alkotmánybíróság is jóváhagyta tegnap azt az alkotmánymódosító törvénykezdeményezést, amely egy férfi és egy nő házasságaként határozná meg a családot. Ezzel az utolsó akadály is elhárult a népszavazás megszervezése elől, írja az MTI.