Kiábrándultságának adott hangot Angela Gheorghiu, a világhírű szoprán azzal kapcsolatban, hogy Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere eszközként használ jeles személyiségeket, írja az Agerpres.

 

Angela Gheorghiu a közösségi hálón reagált arra, hogy Gabriela Firea a Nemzeti Arénában szervezett ünnepségen átnyújtotta Simona Halep teniszbajnoknak Bukarest szimbolikus kulcsát. A fegyver fordítva sült el, ugyanis a jelenlévő tömeg kifütyülte a főpolgármestert. A szoprán azt javasolja Románia jeles személyiségeinek, hogy jól fontolják meg, mielőtt elfogadnának egy ilyen jellegű kitüntetést. Íme Anghela Gheorghiu Facebook-bejegyzése:

„Mélységesen ki vagyok ábrándulva, Bukarest tisztelt polgármester asszonya, mert ön továbbra is jeles személyiségek nevét használja ki, Bukarest kulcsát és díszpolgári címét adományozva nekik. Én, aki 1990-től kezdődően világkarriert futottam be, példát mutatok Románia elitjének és azon értelmiségijeinek, akik nem hagyják magukat eszközként használni ön által; igen, hangsúlyozom, hogy visszautasítottam a város kulcsát és a díszpolgári címet 2017 szeptemberében, amikor felléptem a bukaresti polgármesteri hivatal által a romániai közönség számára szervezett koncertemen. 2017. december elsején, a román nemzeti ünnepen ismét visszautasítottam ugyanezen megtiszteltetéseket. Akkor, 2017. december elsején küldtem is önnek egy mentegetőző e-mailt, őszintén bízva benne, hogy ezen kitüntetéseket a jövőben kizárólag azért ajánlja fel nekem, amit a nemzetközi művészeti porondon képviselek, és nem azért, hogy ön a saját politikai imidzséhez használja fel az én munkámat és népszerűségemet. Akkor azonban azt éreztem, hogy ön eszközként használná fel az én munkámat és népszerűségemet, ezért utasítottam vissza” – írta az operaénekesnő a Facebookra.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. június 13., 8:10
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Gabriela Firea egy PSD-s torteto es hatalomra vagyo szabadkomuves.Megerdemelte a futtykoncertet amit a Nemzeti Arenaban kapott.Az Isten ovja Romaniat egy ilyen es a hozza hasonlok hatalmatol!

 • User
  Dátum: 2018. június 13., 11:30
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A mai Romaniaban ha valaki valamire buszke lehet akkor az nem mas mint Simona Halep. Ez a fiatal teniszezo lany megmutatta a vilagnak,hogy egy ilyen orszagbol mint Romania,ahol nem igen van lehetosege senkinek semmire,mert az allam mellozi a tehetsegeket, elerte azt,hogy vilag elso lett a teniszben.Ez senki masnak nem koszonheto csak sajatmaganak,csaladjanak es egy par embernek akik hittek a lany tehetsegeben.Na es termeszetesen sajat kitarto munkajanak es onbizalmanak.Es akkor ott van ez a Gabriela Firea (egy senki,aki nagynak hiszi magat) es ugy udvozli a hazajat kepviselo bajnokot,hogy “Bine ai venit in TARA NOASTRA”.Mintha Simona Halep nem ezt az orszagot kepviselte volna vagy mintha Halep egy idegen lett volna Romaniatol.Tehat Firea szerint ez az orszag csak az ovek,a PSD-e.Erre mondjak romanul:Hai sictir vipera!!! Na ezert kapta a futtykoncertet.Es orulhet annak,hogy csak ennyit kapott es nem ropkodtek a soros uvegek is a felyehez.Mert nagyon megerdemelte volna.

 • User
  Dátum: 2018. június 14., 12:25
  ÉRTÉKELÉS: 1

  1.Nem Gabriela Firea ,hanem Tzatza Firea!”.2.Amúgy egyetértek a Halepet megemlítő beíróval,ő profi játékos és nem lenne szüksége a cáca kitüntetésére ,de hát az érdek az érdek,még működik a bizánci-fanarióta módszer…de sörös üveget ….felyhez vágni…figyeljünk egy kicsit a heJesírásra …bocs helyesírásra!Angela Gheorghiu előtt pedig le a kalappal !

 • User
  Dátum: 2018. június 14., 18:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Mivel nem értesz egyet?Hogy minden érdek és kirakat ,vagy ,hogy próbáljunk meg helyesen írni?Sörös üvegekkel dobálni? Az nem kocsma volt ahol történt…ilyen helyeken habostortával szoktak dobálózni,az üveg törékeny és veszélyes és ha visszaváltható is lesz 2lejért kár hajigálni vele.

Ajánló

Röviden

Hűvös hétvége volt Fagypontközeli hőmérsékleti értékeket mértek vasárnap hajnalban Székelyföldön. A román meteorológiai szolgálat honlapján közzétett adatok szerint Csíkszeredában 1,7 Celsius fokig, Gyergyóalfaluban és Bodzafordulón 2,8 fokig süllyedt a hőmérséklet. Négy és öt fok közötti hőmérsékleti minimumot mértek az éjszaka folyamán Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen is. Az éjszakai hőmérsékleti alsó értékeket összefoglaló térkép szerint […]

Tűnjön el a közéletből!

Klaus Johannis államfő szerint Liviu Dragnea szociáldemokrata házelnöknek második ítélete után el kell tűnnie a közéletből, ahogyan ez még az „éretlen demokráciákban” is ilyen esetben megtörténne.

Félezren a Cluj Pride-on

Körülbelül ötszáz személy vett részt szombaton Kolozsváron az LGBT-közösség jogainak védelmében szervezett, Cluj Pride nevet viselő tüntetésen, írja az Agerpres.

Betelt a pohár!

Kilépett az RMDSZ-ből Eckstein-Kovács Péter, a szövetség volt szenátora, volt kisebbségügyi miniszter.

Röviden

Börtön Dragneának Hivatali visszaélésre való felbujtás miatt első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Liviu Dragneát a Teleorman megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal (DGASPC) kapcsolatos perben. A közokirat-hamisításra való felbujtás vádja alól felmentették a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét. A döntés nem jogerős. << Csillagokban a ROBOR Nem jó hír a hitelesek […]

Országszerte tüntettek

Több ezren tiltakoztak tegnap este Bukarestben, Kolozsváron, Nagyszebenben, Temesváron és Iaşi-ban az igazságügyi törvények módosítása ellen. Bukarestben mintegy 4000-en tiltakoznak a Victoriei téren a Szociáldemokrata Párt (PSD)–Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíció ellen.

Kolozsvári terroristák?

Megsérült a Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) egyik alkalmazottja, amikor felrobbant egy, az autója mellett levő doboz. A detonáció akkor következett be, amikor hozzányúlt a dobozhoz.

Új jogok a magyarságnak

A szenátusban múlt héten megszavazott változathoz képest újabb anyanyelvhasználati jogokkal egészítette ki az új román közigazgatási kódex tervezetét a jogszabály előkészítésével foglalkozó parlamenti különbizottság – tudatta csütörtöki hírlevelében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Röviden

Olcsóbb lesz a csatornadíj Kilenc százalékra csökken a víz- és csatornadíjak áfája – az erről szóló törvénytervezetet döntő házként fogadta el szerdán a képviselőház. A törvényhozók egyhangúlag megszavazták a kezdeményezést, amely a 2015/227-es adótörvénykönyvet módosítja. A víz- és a csatornadíjak mellett a mezőgazdasági öntözőrendszerek által felhasznált víz szállításának díját is érinti a csökkentés. A képviselőház […]

Ilyen is van Romániában

A Euronews rátalált Kelet-Európa valószínűleg egyetlen olyan településére, ahol évtizedek óta nem járt egyetlen tolvaj sem: egy délnyugat-romániai kis falu, Tiszafa, vagy ahogy a helyiek nevezi, Eibenthal a példakép. Hogy még tovább bonyolítsuk: hiába van a településnek német hangzású neve, valójában szinte teljesen cseh faluról van szó. A mostani lakók felmenői még a XIX. században költöztek oda.

Háromszék a lejtőn

Új adatokat tett közzé a Román Nemzeti Bank és az Országos Statisztikai Hivatal, amit az analizeeconomice.ro internetes oldal foglalt össze. A statisztika nem túl jó Kovászra megyére nézve, ugyanis a termelékenység vonatkozásában Háromszék az utolsó, a bruttó hazai termékhez (GDP) az 1998-ban mért 1,12% után most már csak 0,71%-al járulunk hozzá.

Előnyös lehet a magyaroknak

A büntető-eljárási törvénykönyv új előírásai tisztességesebb és átláthatóbb eljárást biztosítanak a vádlottak számára, valamint bevezetik az eljárásba az alapvető nyelvi jogokat – hangsúlyozza közleményében az RMDSZ, amelynek képviselői hétfőn megszavazták a módosításokat.

Röviden

Többet fogyasztunk, mint Magyarországon A 100 százalékos uniós átlaghoz képest Romániában 68 százalék volt tavaly egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás, amely jobban tükrözi a lakosság jólétét, mint az egy főre jutó nemzeti össztermék (GDP/fő) – derül ki az Európai Unió Statisztikai Hivatalának (Eurostat) tegnap közzétett adataiból. 2017-ben a tagországokban az uniós középérték 55% (Bulgária) […]

Via Transilvania készül

A Tășuleasa Social civil szervezet egyedi elképzeléssel rukkolt elő: egy közel ezer kilométeres, csak gyalogosan vagy biciklivel bejárható utat akarnak létrehozni, amolyan erdélyi El Caminónak szánva.

Árus a belügy ellen

Pert indított egy román belügyminisztériumi rendelet titkosságának feloldásáért egy székelyföldi emberi jogi aktivista. Árus Zsolt azt próbálta megtudni a minisztériumtól, hogy jelenleg kapnak-e kiemelt fizetéspótlékot a magyar többségű Hargita és Kovászna megyében szolgálatot teljesítő belügyminisztériumi alkalmazottak.