A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

„Dragnea a bőrét mentené”

A Pro Románia Párt támogatja, hogy váltsák le Liviu Dragneát a képviselőház éléről – közölte tegnap Victor Ponta, a formáció társelnöke, írja az Agerpres.

 

Miután Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azt kérte hétfőn Liviu Dragneától, hogy mondjon le a képviselőház elnöki tisztségéről és foglakozzék peres ügyeinek megoldásával, Ponta sajtótájékoztatóján kifejtette, Liviu Dragnea nem maradhat az alsóház elnöki tisztségében, mert „Dragnea azért módosítana a törvényeken, hogy megszabaduljon a bűnvádi ügyeitől.” Ponta kifejtette, a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik jelenlegi alelnökét kellene javasolni az alsóház élére, „egy olyan embert, akinek nincsenek bűnvádi ügyei.”

A Pro Románia Párt társelnöke szerint a PSD elnöke ellen indított harmadik bűnvádi eljárás „Liviu Dragnea végét” fogja jelenteni, majd hozzátette: félve gondol arra, hogy ez ugyanakkor „a PSD és Románia vége is” lehet.

Victor Ponta és a másik társelnök, Daniel Constantin ugyanakkor azt is bejelentette: a Pro Románia Párt parlamenti képviselői nem fogják támogatni a Nemzeti Liberális Párt által a Toma Petcu energiaügyi miniszter ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. „Nem szavazzuk meg a bizalmatlansági indítványt, nem is értem, mire jó ez. Megpróbáltunk választ találni egymás között arra, mit nyer Románia a PNL bizalmatlansági indítványából, de nem találtunk pozitív választ. Semmit nem nyerne, esetleg egy újabb politikai válságot” – érvelt a Pro Románia Párt társelnöke, aki szerint a bírált intézkedéseket nem is a kabinet tagjai hozták meg, hanem „Dragnea utasítására Vâlcov és olyan emberek, akik nincsenek a kormányban”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.