Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

8000 szabadul az első évben

8000 szabadul az első évben Románia

Október 19-e és november 19-e között 701 elítéltet helyeztek szabadlábra a 2017/169-es törvény alapján – közölte kedden az Országos Börtönigazgatóság (ANP).

Tudorel Toader (képünkön) november 16-án úgy nyilatkozott, hogy az Országos Börtönigazgatóság (ANP) szakszervezetének képviselői valótlan adatokat közöltek, amikor azt állították, hogy 1200 fogvatartottat helyeztek szabadlábra a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján.

„A szakszervezettől teljesen hibás információt adtak önöknek, mert november 7-én hivatalos dokumentumot kaptam az ANP-től arról, hogy a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján 650 fogvatartottat helyeztek szabadlábra. Ebben a 650-ben benne van az az 529 is, akiket az első napon engedtek ki” – magyarázta az igazságügyi miniszter november 16-án. A szaktárca vezetője kifejtette az újságíróknak: a törvény kidolgozóját kell megkérdezniük, miért nem készített egy hatástanulmányt a jogszabály kapcsán, ő csak végrehajtja a törvényt, mert ez a kötelessége.

Az Országos Börtönigazgatóság Szakszervezeti Szövetsége ugyanazon a napon arról tájékoztatott, hogy a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján 1200 elítéltet helyeztek szabadlábra, és hogy az igazságügyi miniszter félretájékoztatja a közvéleményt a szabadon engedett „tolvajok, erőszaktevők, rablók, korruptak és gyilkosok” számát illetően. A szakszervezet képviselőinek állítása szerint az említett jogszabály alapján az első évben 8.000 elítélt fog az eredetileg megszabott határidő előtt szabadulni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük