Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vívódó alkat volt

Vívódó alkat volt Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében szerdán este mutatta be dr. Demeter Zsuzsa irodalomtörténész, kritikus Szandra May a hóhullásban – Kinde Annamária költészete című könyvét. A kötetet megjelentető marosvásárhelyi Lector Kiadó képviseletében Gálfalvi Ágnes és Cseke Szilárd is megtisztelte az eseményt jelenlétével.

A hallgatóságot köszöntő Szonda Szabolcs könyvtárigazgató a könyv műfaját leginkább a monográfia alapjait lerakó olvasónaplóként határozta meg. Csinta Samu újság­író, szakíró és Demeter Zsuzsa kötetlen beszélgetéséből pedig kiderült, hogy ezzel a meghatározással mindketten egyetértenek. A kötet ugyanis nem érinti Kinde Annamária (1956–2014) különböző folyóiratokban megjelent cikkeit, illetve szerkesztői vagy közéleti tevékenységét, de hagyatéka ismeretének hiányában az életrajzát sem.

Kizárólag a verseire fókuszál, melyek tanulmányozása során viszont a méltatója számára egyértelművé vált, hogy önmagával vívódó alkat volt. Egy ízig-vérig nagyváradi költő, aki nem fogadta el, hogy szülővárosa kikerült a magyar kulturális vérkeringésből. Egy olyan személyiség, aki erdélyiségéhez, önmagához és a kollégáihoz egyaránt ellentmondásosan viszonyult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük